KIMPPAHEVOSET:


Tässä osiossa seurataan neljän kimppahevosen, Hundredntenpercent'n, Cassyn, Perfect Dayn ja EL Miss Victoryn edesottamuksia. Koko tammanelikko asustelee Hopeatilalla, Aripekka Pakkasen tallilla.
 HUNDREDNTENPERCENT (US)


 

 

 

 

Hundredntenpercent'n sukutauluCASSY (DE)

 

 

 

 

 

Cassyn sukutaulu10.12. - HANNE KOKEILEE TEIVOSSA

Hanne oli viimeksi Jokimaalla tosi iso pettymys. Tamma sai makoisan juoksun parijonossa ja näytti matkalla poikkeuksellisen hienolta. Vielä kun keulassa juossut Oma Karsk painoi naruille ja veti matkalla reippaalla tempolla, vaikutti kaikki kuin valmiiksi pedatulta. Loppukurvissa Hannen meno alkoi kuitenkin näyttämään tahmealta ja lopulta tamma tuli maaliin kuudentena. Tamma oli joko jollain tapaa tukossa tai sitten se ei vain syystä tai toisesta yrittänyt parastaan. Huono se oli omaksi itsekseen joka tapauksessa.

Viimekertaisen pettymyksen jälkeen Teivoon (lähtö 3, Tammadivari, nro. 15) on pakko lähteä maltillisin odotuksin. Etenkin kun takamatkalta starttaava tamma sai huonon paikan - Hanne lähtee radalta viisi, eli pakin uloimpana hevosena. Se on selvää, ettei Hanne tule pärjäämään Teivossa, mikäli ei paranna radikaalisti Jokimaan startista. Valmentaja AP:n "niksi" on tällä kertaa se, että kun tammaa on edellisten starttien väleissä treenattu melkoisen kovaa, niin nyt (ennen Teivon kisaa) sen on puolestaan annettu olla kotioloissa varsin rauhassa. Toivotaan, että muutoksella on positiivinen vaikutus. Mitään tavoitetta ei nyt aseteta, mutta kun hevonen on pohjimmiltaan hyvä, ei voi sanoa, että sen menestyskään minään jättimäisenä yllätyksenä tulisi.


2.12. - HANNE JA KALLE, CASSY JA ETTA

Molemmat kimppatammat starttaavat tänään Jokimaalla. Hanne on tulessa V4-pelin avauskohteessa, eli neljännessä lähdössä. Paikkana rata 5 ja vastassa mm. Sea Victory (rata 9) ja Oma Karsk (rata 1). Tehtävä on sellainen, että tammalta on jotain odotettava - olkoon tavoitteena sitten vaikka totosija. Viimeksi Killerin V75-tammadivarissa Hannen juoksu meni täysin pieleen ja tamman oli tyytyminen yhdeksänteen sijaan. Kunto on kohdallaan ja viimeksi ajanut Teivaisen Anttikin totesi, että hevonen tuntui hyvältä.

Cassyn menoa seurataan tänään erityisellä mielenkiinnolla, sillä tammaa ohjastaa 16-vuotias Etta Pakkanen, jolle startti on ohjastajauran ensimmäinen! Cassy on mukana illan kahdeksannessa lähdössä, lähtee takamatkan sisäradalta ja pienessä lähdössä tehtävä vaikuttaa melko passelilta. Cassylta on pakko odottaa hyvää panosta, mutta nuorelle kuskille ei siltikään aseteta turhia paineita. Sovitaan vaikka niin, ettei tarvitse voittaa edes ylivoimaisesti
... No, ei sentään - se otetaan mitä saadaan ja tyytyväisiä ollaan jos tamma tekee ok-juoksun. Tsemppiä silti kuskille!
19.11. - VERMOON LÄHDETÄÄN MENESTYMÄÄN

Näin se on - vaikka pelikansalta ei olekaan herunut Hannelle suuren suurta luottamusta, niin täällä ollaan suhteellisen luottavaisia - niin omistajat kuin valmentajakin. Hanne siis starttaa Vermossa V75-tammadivarissa, lähtö on illan viides ja paikaksi on sattunut takarivistä kymppi. On toki selvää, että kovassa lähdössä juoksun täytyy onnistua hyvin, jotta kärkeen olisi asiaa, mutta ovat ne etukäteisodotukset joskus heikommatkin olleet kuin nyt... paljonkin heikommat.

Viimeksi Teivossa Hanne juoksi takajoukoissa toista rataa, kiersi kirivaiheen Westcoast Lordin selässä ja tuli kolmantena maaliin ihan hurjan juoksun tehneen voittaja Albino Starin ja toiseksi pitäneen Westcoast Lordin tuntumassa. Tamma näytti ulospäin oikein hyvältä ja Venäläisen Kalle totesi lähdön jälkeen, että nyt Hanne oli sellainen, että hän voi pitkästä aikaa sanoa olleensa siihen täysin tyytyväinen.

AP:lta tuli oikein poikkeuksellisen positiivisia kommenteja Vermoa ajatellen. AP sanoi, että tamma tuntuu nyt treeneissä paremmalta kuin ikinä ennen hänellä ollessaan. Siinä on kuulemma nyt sitä oikeata meininkiä ja virtaa. Toivottavasti sitä nähdään myös itse kisassa.

Taas joutuu toteamaan, että kun odotukset ovat kovat, niin mahdollinen pettymyskin on sitten kahta kauheampi, mutta sitä ajatellaan sitten jälkikäteen... jos ajatellaan.

Ensi lauantaina Hanne starttaa Killerin V75-karkeloissa ja silloinkin Tammadivisioonassa. Killerillä vastus on paperilla paljon sopivampi kuin nyt Vermossa. Siitäkin on tulossa mielenkiintoinen kisa ja Hannea ajaa ensimmäistä kertaa Teivaisen Antti.9.11. - TAMMAKAKSIKKO TEIVOSSA

Teivossa nähdään tänään molemmat kimppatammat, kun Cassy starttaa illan viidennessä lähdössä ja Hanne illan seitsemännessä.

Cassy starttasi viimeksi Vermossa parin vaisumman startin jälkeen suurena arvoituksena. Sijoitukseksi tuli kuudes, mutta Cassyn esitys oli yksi sen kauden parhaista. Tamman juoksu meni täysin pieleen, kun se joutui alussa pakittamaan hännille ja menetti siellä vielä ratkaisuvaiheilla vetämättömissä selissä rutkasti asemiaan. Kärki pääsi karkaamaan, mutta kun Cassy loppumatkasta selvisi vapaille vesille, se esitti tosi hyvän loppuvedon ja tuli lujaa maaliin asti.

Jos tamma on vastaava kuin viimeksi, pystyy se tänään Teivossa taistelemaan lähdön voitosta, sillä vastus on sopivampi ja eturivistä (rata 6) juoksu todennäköisesti onnistuu paremmin. Tamma on kuitenkin viime aikoina ailahdellut sen verran rajusti, että mitään varmaa siitä ei uskalla sanoa. AP:n mukaan kotioloissa Cassy on ollut viime startin jälkeenkin täysin normaali ja kaikki on muutenkin mennyt suunnitelmien mukaan.


Hanne oli viimeksi V75-finaaleissa hienosti toinen, kun Tammadivarissa paremmaksi osoittautui ainoastaan Rififi Annie. Nyt kakkossijasta saadaan kyllä kiittää nappiin mennyttä juoksua ja sen arkkitehtina toiminutta Venäläisen Kallea. Hanne näytti siltä, ettei ollut terävimmillään ja myös ohjastaja sanoi jälkikäteen, että tamma oli hiukan nahkea. Siihen nähden saavutus oli mainio.

Tänään luvassa voi olla parempi esitys, mutta se ei välttämättä tarkoita parempaa sijoitusta, kun Hanne joutuu lähtemään takarivin uloimmalta radalta ja vastassa on hyviä hevosia Westcoast Lordin johdolla. AP:n mukaan Hannen treeniä on kiristetty sillä toiveella, että tamma vielä parantaisi otteitaan. Lisäksi Hannella oli vielä viime starttinsa aikoihin pikkuongelmia mahansa kanssa, mutta nyt asia on hoidettu kuntoon. Asemat ovat nyt sellaiset, että juoksunkulku sanelee täysin tamman mahdollisuudet. Kuntonsa puolesta Hanne kyllä pystyisi pärjäämään.

3.11. - CASSY MYSTEERINÄ

Cassyn viime perjantain Porin startti meni pahoin penkin alle. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan, kun tamma sai haettua keulapaikan haltuunsa ja luovutti sen sitten suosikki Tilde Småbolle. Loppukurvissa tamma näytti vielä olevan voimissaan, mutta suoralla se alkoi nakkelemaan päätään ja kiemurtelemaan kuin käärme, pudoten samalla kärjen kyydistä. Cassy käytettiin tässä välissä verikokeissa, mutta mitään ei löytynyt, eli terveen paperit taskuun ja kohti uusia koitoksia. Sellainen on vuorossa tänään illalla Vermossa ja kuten tässä tilanteessa jokainen varmasti ymmärtää, on tamma nyt suuren luokan arvoitus. Toisaalta se teki vielä vähän aikaa sitten sellaisia juoksuja, että vastaavana voisi kivuta tänäänkin korkealle, mutta jos tamma on samanlainen kuin viimeksi, ei rahaakaan ole luvassa. Vastus on melko tiukka ja lähtöpaikka takarivissä, mutta ihan kaikkia odotuksia ei siltikään ole heitetty menemään. Varsinaiseksi tavoitteeksi/toiveeksi riittää se, että tamma tulee juosten maaliin. Siis Vermo, lähtö 3, V5/1, nro. 11.

29.10. - TAMMAT TOSITOIMISSA

Cassy näytti viimeksi Seinäjoella pitkään voittajalta, mutta loppusuoralla tapahtui se, mikä on nähty jo joskus aiemminkin. Tamma hiljensi selvästi ja päästi pari hevosta ohitseen vaikka kaikkia voimia ei ollutkaan vielä käytetty. Noh, se oli se startti ja nyt keskitytään jo seuraavaan.

Cassy starttaa tänään Porissa. AP:n mukaan tamman pitäisi jatkaa hyvässä kunnossa ja kun lähtöpaikka on taas hyvä, odotukset nousevat korkealle. Illan viimeisessä lähdössä matkana on 2100m ja Cassy pinkaisee liikkeelle radalta neljä. Kallen suunnitelma on täräyttää ensin piikkiin ja mahdollisesti sitten luovuttaa paikka jollekin hyvälle hevoselle, kuten esim. 3 Tilde Småbolle. Tuollaisesta selästä  Cassy olisi korkealla eikä voittokaan yllättäisi.

Hanne starttasi viimeksi alkukuusta Teivon V75-pronssidivarissa, jossa jäi lopussa pussiin. Kallen mukaan tamma tuntui paremmalta kuin edelliskerralla ja siltä se kyllä näyttikin.

Seuraavaksi Hanne on tositoimissa huomessa Porin V75-kierroksella, tällä kertaa tammadivarissa. Takamatkalta tehtävä ei ole helppo, mutta missään nimessä toiveita kärkisijoista ei ole etukäteen haudattu. Starttiväli hieman venähti ja se tuo pienoisen kysymysmerkin, mutta AP:n mukaan Hanne on kyllä tuntunut kotona hyvältä. Voltin kakkonen on hyvä paikka siitä syystä, että ravia lähtiessään tamma on valmiiksi toisella radalla ja saa näin ollen tasaisen juoksun. Toivotaan, että juoksunkulusta tulee sellainen, että takaakin saa mahdollisuuden. Hannen kapasiteetti riittää tuossa lähdössä taatusti aika korkealle.

14.10. - SEINÄJOELTA KAUDEN TOINEN VOITTO?

Cassy starttaa huomenna Seinäjoella. Starttiväli on nyt pidempi kuin vähään aikaan, mutta tammalta odotetaan silti hyvää panosta. Cassy on edellisissä starteissaan ollut selityksittä hyvä. Viimeksi Teivossa tamma kiersi ihan hänniltä toiseksi vaikka matkavauhtikaan ei suosinut. Nyt tehtävästä tulee todennäköisesti aivan erilainen, kun tamma starttaa maililla eturivistä. Keskeltä rataa se pääsee todella liukkaasti liikkeelle ja tällä kertaa ohjiin tarttuva Antti Teivainen pyrkii varmasti keulajuoksuun. AP on kommentiensa perusteella oikeinkin tyytyväinen tamman tilanteeseen eikä kerta kaikkiaan mitään negatiivista ole näin ennen starttia tiedossa. Jos piruja haluaa maalailla seinille, niin sitten voisi mainita, että keulajuoksulla motivaation riittäminen on pieni kysymysmerkki. Viime aikoina tamma on tullut hyvin selästä, mutta keulasta sillä ei ole päästy ajamaan pitkään aikaan. Korostetaan nyt kuitenkin, että normaalisti keulajuoksun pitäisi olla tammalle, etenkin lyhyellä matkalla, se kaikista paras vaihtoehto ja tammahan on lyhyessä ajassa kasvanut henkisesti ja vahvistunut fyysisesti melko paljonkin. On pakko sanoa, että kaikki muu kuin kärkisija tulisi nyt pettymyksenä. Mitä tahansa voi sattua, se on opittu kantapäänkin kautta, mutta silti... voitosta ajetaan.

Hanne ilmoitettiin ensi viikon keskiviikoksi Solvallaan, mutta tamma tuli harmittavasti nipin napin karsituksi. Ruotsiin tähdätään edelleen, mutta sen verran suunnitelmat nyt muutuivat, ettei seuraavan kisan ajankohdasta tai edes maasta ole vielä mitään tietoa. Cassykin saattaa pian kilpailla länsinaapurissa, mutta siitä lisää myöhemmin, jos sellainen tilanne eteen tulee. 
28.9. - PAIKKA ON PAHA, MUTTA...

Niin, mutta hevonen on nyt hyvässä kunnossa ja voi menestyä näistäkin asemista, jos juoksunkulun suhteen on pikkuisen tuuria. Cassysta siis puhe ja tämäniltaisesta Teivon startista, jossa tamma joutuu lähtemään radalta 12. Cassy on kehittynyt sekä fyysisellä että henkisellä puolella, kun tamma on kaikin puolin vahvempi kuin aiemmin eikä enää ehkä niin herkkä kaikille pikkujutuille kuin oli vielä taannoin. AP:n sanoin "se on ihan siinä hilkulla nyt, että puhkeaa kunnolla". Mitä se kunnolla sitten tarkoittaakin? Tuskin tammasta mitään varsinaista työmyyrää tulee, mutta odotuksissa on, että voittojakin on vielä luvassa. Ehkä jo tänään? Mahdollista sekin on, eikä tammaa kannata peleistä unohtaa.


23.9. - EDELLISISTÄ JA TULEVISTA TEHTÄVISTÄ

Päivitystauon jälkeen on aika käydä läpi kimppahevosten edelliset startit, kertoa hieman odotuksista seuraavissa starteissa ja siinä sivussa kirjoittaa sana jos toinenkin hevosten tämänhetkisestä tilanteesta non yleensä.

Hundredntenpercent on pitänyt pienen paussin, jolta palaa radoille huomenna (lauantaina) Turussa. Hanne starttasi edellisen kerran Tammadivarissa Forssan V75-kierroksella 21.8. ja jäi viidenneksi. Tamma lähti takarivistä rauhallisesti, mutta ajautui lopulta kuolemanpaikalle, keulaan siirtyneen suosikki Penelope Pressin rinnalle. Hanne ei pysynyt suosikin kyydissä ja joutui vielä antautumaan muutamalle muullekin vastustajalleen. Esitys ei missään nimessä ollut tyydyttävä, sillä kuolemanpaikan ei pitäisi olla tälle hevoselle mitenkään erityisen huono paikka. Vaisuuteen löytyi kuitenkin syykin: tamma ei ravannut suorassa eikä tuntunut ohjastajan käteen muutenkaan oikein hyvältä. Siitä syystä Hanne jäi seuraavasta startistaan pois, ja kävi sen sijaan klinikalla, missä sitä hieman huollettiin.

Tällä hetkellä tamman terveystilanteen pitäisi olla hyvä. Hanne on AP:n mukaan treenaillut mukavasti ja tuntunut pitkälti samalta kuin ennenkin, joten siinä valossa Turun starttia lähdetään ajamaan hyvin mielin. Jotain otteista voi toki puuttua reilun kuukauden mittaisen kilpailutauon takia, mutta ihan huonona hevosta ei V75-tasolle ole tietenkään tarkoitus tuoda. Tällä kertaa Hanne starttaa Pronssidivarissa, joka ei ehkä kokonaisuudessaan ole V75-lähdöksi erityisen kovatasoinen, mutta ainakin Derbyfinalisti Rainbow Zet on todella hankalasti lyötävissä, etenkin jos/kun se pääsee keulaan hallitsemaan tapahtumia. Hannen lähtönumero on 5, eli paikka on kohtalainen, mutta taas siinä mielessä ikävä, että Rainbow Zet pääsee lähtemään kolmosraiteelta ja kakkossuosikki In This Corner ykköseltä. Mitään statistin roolia ei Hannen kanssa kylläkään vastaanoteta ja jos juoksu vain luonaa, pitäisi tamman melko korkealla olla. Jatkosuunnitelmasta on selvillä sen verran, että tamma on ilmoitettu ensi viikon lauantaiksi Teivoon ja sen jälkeen sillä mahdollisesti tähdätään Ruotsiin. Kauden on siis tarkoitus jatkua vielä hyvän aikaa - toivottavasti hevonen vain pysyy terveenä.

Cassyn kanssa suunta on nyt oikea ja tamma alkaa olemaan ilhaduttavan hyvässä kunnossa. Sen otteisiin on tullut selvästi lisää potkua ja tamman olemus on kaikin puolin ryhdikkäämpi kuin aiemmin. AP:n mukaan Cassy on kotioloissakin petrannut kaiken aikaa ja tuntunut ennen kaikkea vahvistuneen merkittävästi.

Cassyn toiseksi viimeinen startti Teivossa päättyi viidenteen sijaan, mutta parempaakin tarjottiin. Tuolloin Kallelle sattui selkeä ajovirhe, kun hän käänteli viimeisessä kurvissa Cassyn sisäradalta ulos, juuri samalla hetkellä kun sisärata alkoi vetämään. Cassy juoksi matkalla sisärataa kolmantena, tempo oli ollut rauhallista ja loppua tultiin sitten kaasu pohjassa. Sisällä pysyessään Cassy olisi yltänyt ainakin kolmanneksi. Kallen ensimmäinen kommenti kisan jälkeen kuului: "Nyt saa haukkua kuskin". Siihen ei toki ollut tarvetta (ainakaan kovin vakavamielisesti), sillä virheitä sattuu välillä tarkoillekin miehille. Joka tapauksessa Cassy sinnitteli kiihtyvässä vauhdissa mukavasti ja tuntui Kallen mukaan käteen paremmalta kuin aikoihin.
 
Tällä viikolla Vermossa Cassy oli V5-tasolla oikein hyvä. Tamma kiihdytti takamatkalta lujaa ja eteni nopeasti toiseen ulkopariin, mutta sitten kuolemanpaikkahevonen valitettavasti laukkasi ja Cassylle ja Kallelle jäi eteensä tyhjä rata. Kalle ei ymmärrettävästikään halunnut ajaa kuolemanpaikalta, joten sisälle mentiin ja asemat olivat lopulta viides sisäradan jonossa. Sieltä Cassy pääsi ratkaisuvaiheilla sujuvasti ulos, hyökkäsi samantien ulkoradoille ja kiri vauhdikkaasti kärkeä kohti. Loppusuoran puolessavälissä Ridingman ja Karri Aalto tulivat eteen ja Kalle joutui tekemään Cassyn kanssa korjausliikkeen, joka luonnollisestikin söi tamman vauhtia. Cassy kiri kuitenkin vahvasti maaliin asti, ylitti linjan tasaisessa rintamassa neljäntenä ja peri vielä kolmosen, kun Ridingman hylättiin.

Ensi viikon tiistaina Cassy starttaa Teivossa, missä saa vastaansa sopivan oloisen porukan. Harmittavasti lähtöpaikka on surkea, kun tamma joutuu kiihdyttämään takarivin uloimmalta radalta. Vielä jonkin aikaa sitten tamman mahdollisuudet olisi näistä asemista voinut kyseenalaistaa melko vahvasti, mutta nyt tuntuu, että kunto on sen verran hyvällä mallilla, ettei menestys yllättäisi. Toki se vaatii jollakin tapaa onnistunutta juoksua. Cassya ajaa Teivossa Ari Moilanen, kun Kalle oli jo aiemmin luvannut päästellä samassa lähdössä M.T. Egonitalla. Vakaa usko on, että Cassy voittaa pian jossain.

20.8. - MOLEMMIlLLA KAIKKI KUNNOSSA

Huomenna sitä sitten mennään - molemmat tammat, Hanne ja Cassy, ovat startissa Pilvenmäen V75-raveissa. Hanne starttaa päivän kolmannessa lähdössä, eli tammadivarissa, numerolla 11 ja Cassy päivän kymmenennessä lähdössä numerolla 4.

Mitään erikoista kerrottavaa ei ole. Hannella pitäisi olla kaikki edelleen kunnossa ja tammalta odotetaan hyvää panosta. Penelope Pressin kuuluu varmasti olla suosikki ja se on tosi kova vastustaja, mutta haastamaan lähdetään tosimielellä eikä voittokaan yllättäisi ollenkaan. Cassyn taulu on ihan sekaisin, mutta tamma voi nyt onnistua, kun oletettavasti pääsee ilman suurempia revittelyitä sisäradalle.17.8. - HANNELLE URAN KOVIN SAAVUTUS!

Päivittämisessä on ollut pieni tauko, mutta näin Teivon V75-ravien jälkimainingeissa on mukava palata asiaan. Nimittäin Hanne saavutti lauantaina kolmannen sijan, joka nousee ainakin näin omistajien tunteissa kaikkien aiempien voittojenkin yläpuolelle.

Viikkoa ennen starttia AP soitteli ja kertoi ilmoittaneensa Hannen Tammerajoon, mainiten siinä samalla, että mukaan ovat tulossa mm. Ladakh Jiel ja Express Merett. Viimeistään siinä vaiheessa kun lähtölista julkaistiin, oli selvää, että nyt tamma joutuu oikein todelliseen testiin. Jo mainittujen hevosten lisäksi takamatkalla oli Ribaude, Millstone's Eager ja muita kovia, sekä paalulla parhaita pronssidivarin hevosia. Matkana tietysti Tammerajon perinteinen 3100m, jota Hanne ei ollut juossut koskaan ennen. Odotuksia ei ollut, vaan sitä ainoastaan toivoi, että tamma pysyisi muiden mukana ja näyttäisi menevän pitkänkin matkan, mistä oli tamman ominaisuudet tuntien kyllä toiveita jo etukäteenkin. Lähtöpaikka ei etukäteen aiheuttanut mitään hurraa-huutoja, kun nopealle starttarille seiskanumero paalulla olisi kyllä sopinut vallan hyvin, mutta Hanne on aina ollut vain tasainen starttari ja tuntui, että niin ulkoa esim. hyvän sisäratajuoksun saaminen voi olla vaikeaa. Ennakkoasetelmaan oman vahvan mausteensa toi vielä sekin, että kun Venäläisen Kalle oli jo viikkoa aiemmin ehtinyt lupaamaan ajavansa Owen Kempia ja Hannen osallistumisesta ei ollut vielä silloin mitään tietoa, täytyi ohjastajaa vaihtaa. Kalle sai tuuraajakseen Seppo Markkulan.

Itse kisassa ensimmäinen yllätys oli se, kuinka Hanne lähti matkaan. Nimittäin tamma oli ensimmäistä kertaa nopea ihan ensiaskelista lähtien ja pääsi matkaan samaa vauhtia kuin sisäpuolelta avanut Kansas Rock, muiden paaluhevosten jääden alussa hieman kaksikon jalkoihin. Seppo ajoi hetken matkaa Kansas Rockin rinnalla, kunnes pääsi pudottamaan sen kantaan ja siinä vaiheessa oli selvää, että nyt tamma ainakin saa makoisan juoksun. Loppumatkastakin kaikki meni kuin elokuvissa. Tamma piti kiihdytyvässä vauhdissa koko ajan tiukasti keulahevosen selän, nousi n. 400m metriä ennen maalia toiseen ulos, kun siinä aiemmin juossut Millstone's Eager luovutti, ja loppusuoralla tuli käsky kolmannelle radalle, mitä pitkin tamma pinnisti viimeiselle totosijalle, ohi Ladakh Jielin - Express Merett ja Ribaude olivat omaa luokkaansa. Pelkästään jo Ladakh Jielin päänahka maistuu makealta, olkoonkin että Hanne sai täydellisen juoksun, kun taas suosikki rummutti kuolemanpaikalle eikä toki ollut parhaimmillaan taivuttuaan siitä ulos voittotaistosta. Kuitenkin viisivuotiaalle tammalle hieno pitkän matkan tulos 16,4 ja totosija uran kovimmasta tehtävästä olivat tosi kova juttu.

Joka tapauksessa Hannelta upea suoritus ja Sepolta viimeistä piirtoa myöten huippuunsa hiottu ajosuoritus, joka ansaitsee vuolaat kiitokset. Samanlaiset on toimitettu jo myös valmentaja AP:lle - mahtavaa, että tamman kunto pitää edelleen!

Seuraavaksi vuorossa on Pilvenmäen V75-tammadivari nyt seuraavana lauantaina. Arpaonni ei vain autolähdöissä helli millään, sillä taaskin Hannella on ikävä paikka - tällä kertaa se lähtee takarivistä, numerolla 11. Vastustajista eturiviin päässyt Penelope Press tuntuu tosi kovalta, mutta kokonaisuutena lähtö on sellainen, että Hannelta on odotettava paljon. Palataan tuohon kisaan vielä lähempänä starttipäivää.
2.8. - HANNE TURUSSA SUOSIKKINA

Viimeksi Teivossa ei tullut voittoa vaikka kaikki sujuikin juoksun osalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun tamma lähti voltista ihan hyvin ja pääsi lopulta keulaan. Vickwire oli kuitenkin uskomattoman hyvä, sai Hannesta helposti otteen ja meni menojaan. Hanne piti muut takanaan ja kuittasi kakkossijan. AP:n mielestä tamma oli ok, mutta ei ihan parhaimmillaan, kun sitä ei oltu viimeistelty yhtä ronskisti kuin edelliseen V75-lähtöihin.

Tänään Turussa Hanne lähtee (miltäpäs muultakaan kuin) kasiradalta. Nyt tuo paikka ei kuitenkaan ole etukäteen arvioiden yhtä suuri rasite kuin kovemmissa V75-lähdöissä. Tässä tamman luulisi agressiivisella ajolla pääsevän aina keulaan asti ja silloin olisi jo paljon voitettu. Kallen kanssa juteltiin tänään ja mies sanoi, ettei tässä muita vaihtoehtoja oikein tunnu olevankaan, kuin ajaa eteenpäin. AP sanoi tänään, että kaiken järjen mukaan tamman pitäisi olla nyt vähintään vastaava kuin viimeksi, mahdollisesti jopa pykälää parempi. Odotukset ovat korkealla ja voittoa lähdetään tavoittelemaan. Vastustajista kovimmilta tuntuvat Multi Marigold, Bambina B.R., Callela Chelsea ja Callela Brisbane.20.7. - HANNELLE TEIVOSSA KEULA JA KUKAT?

Hanne epäonnistui viimeksi Mikkelissä, kun laukkasi kiihdytyksessä ja jäi siinä ratkaisevasti. Venäläisen Kallen kanssa oli etukäteen sovittu, että kiihdytykseen koitetaan satsata ja lähdöstä ajetaan heti eteenpäin. Tamma hölmistyi alun patisteluista ja otti ensimmäisen laukkansa Suomessa kilpaillessaan. Hanne kulki vielä laukkansa jälkeen hurjasti (viim. 1800m pikkuisen päälle 13-vauhtia) ja osoitti, että kunto kyllä pitää.

Tänään tamma starttaa Teivossa illan viidennessä lähdössä ja pääsee 2100m:n tasoitusajossa lähtemään paalulta. Numeroa kuusi kantava Hanne menisi keulasta hyvin, joten Kalle ajanee taas heti eteenpäin. Jos keulapaikka irtoaa, on Hannelta pakko odottaa kärkisijaa - se on toki mahdollinen kaikilta muiltakin paikoilta eikä kuolemanpaikkaakaan pelätä yhtään. Tallilta on kuulunut vain positiivisia juttuja ja tamman pitäisi olla edelleen samassa vireessä kuin edellisten starttien aikoihin ja esim. silloin kun viimeksi voitti Teivossa ylivoimaisesti. Vastustajista ainakin Vickwire on kova, mutta sillä on 20m pakkia ja edessään tukala tehtävä, jos Hanne vain on sellainen kuin siltä nyt odotetaan.

Tavoite on voitto. Jos jokin muu sija tulee, on sen sitten tultava oikeasti hyvällä esityksellä, tai muuten ilta on ollut pettymys.
7.7. - CASSY VERMOSSA

Viime päivityksessä tuli manattua lähtöpaikkoja ihan antaumuksella ja tämänpäiväisestä Cassyn lähdöstä kirjoitettua sarkastisesti, että pitäisikö olla kiitollinen kun tamman seiskarata on vasta toiseksi huonoin mahdollinen paikka. Karmalla on parempi huumorintaju, sillä 8 Les Musclerabe jäi pois ja sehän taas tarkoittaa, että vaikka poisjäänti ei Cassyn paikkaa huonontanutkaan, on tammalla nyt tuon lähdön huonoin lähtörata.

Cassy on tauluaan paljon paremmassa kunnossa. Se ei ole menestynyt edellisissä starteissaan ja näytti viimeksikin varsin vaisulta, mutta tuollaiset juoksut eivät vain sovi Cassylle lainkaan. Viimeksi radalta 12 jäätiin hännille, sitten kärki veti ekan kierroksen rauhallista tahtia ja lopetti 11-vauhtia. Cassy masentui ulkoradoille kiertämiseen eikä ohittanut oikeastaan ketään.

Tammalta odotetaan silti tänään paljon. Jos seiskaradaltakin saisi hyvät asemat, ei kärkisijakaan yllättäisi yhtään - vastus kun voisi V5-tasolla olla kovempikin. Ongelma on se, että sisäpuolella on toinen toistaan nopeampia starttareita. Toisaalta taas, kun lähdössä on vain kahdeksan hevosta, ei toivotonta juoksupaikkaa oikein voi saada. AP:n mukaan tamma treenaa hyvin ja on ollut virkeä.
2.7. - JOKIMAALLE JA MIKKELIIN SURKEILTA PAIKOILTA


Porataanpa taas välillä, kun siihen aihetta on. Hanne juoksee V75:ssa huomenna Jokimaalla ja viikon päästä Mikkelissä - molemmat lähdöt tylyltä kasiradalta. Ihan niin kuin niistä lähtöpaikoista ei jo aikanaan muka olisi jouduttu tarpeeksi kärsimään. Jatketaanpa samaa valitusvirttä vielä hieman - siihen kun saadaan sopivasti lisäpontta, kun otetaan Cassykin huomioon. Tamman kolme edellistä autolähtöä ovat alkaneet takarivin uloimmalta radalta. Ensi viikon keskiviikkona Vermossa tamma on yhdeksän hevosen V5-lähdössä radalla seitsemän. Pitäisi vissiin olla kiitollinen, kun olisihan siinä yksi huonompikin paikka vielä ollut tarjolla. Tämä voi näyttää säälittävältä ruikutukselta, mutta hei - siinä vaiheessa, kun ilmopäivää edeltävänä yönä näkee painajaista Hippoksen sarvipäisestä lähtörata-arvontapeikosta, jolla on mustat kasipallot silminään ja joka kopeloi kahdellatoista sormellaan arvontakoria... 

Tuli tunne, ettei tätä tarinaa kannatakaan enää jatkaa, mutta siis uskokaa, että tilanne voi mennä vakavaksikin.

Hannen Jokimaan startin odotuksista ei voi sanoa muuta kuin, että rahasija olisi oikein hyvä juttu, totosija hieno ja voitto mahtava. Hyvältä paikalta tamma olisi lähetetty viivalle kovin odotuksin, siitä huolimatta, että vastassa on todella kovia hevosia. Nyt pärjääminen vaatisi tuuriakin vaikka tamma hienossa kunnossa onkin ja kulkee treeneissä AP:n mukaan mallikkaasti. Kallelle tuskin jää Jokimaala muita vaihtoehtoja kuin se, että pakittaa Hannen porukan hännille. Sitten vain toivotaan, että väliajat ovat jotain muuta kuin tyyliin 14,0/16,5/15,5 ja 10,0. 


29.6. - CASSY JUOKSEE KIIMASSA

Tuli vielä aihetta päivitykselle, kun AP kertoi, että Cassylla on kova kiima päällä ja sen vaikutus suoritukseen on suuri arvoitus. Melkeinpä sitä toivoisi, ettei vaikutusta olisi, kun monesti kiima vie suorituksesta tehoja - ymmärtäähän sen, kun ajatukset pyörivät jossain muualla, niin kukapa siinä sitten haluaisi kilpaa juosta?

29.6. - CASSY TÄNÄÄN TEIVOSSA

Viimeksi vaikeista asemista hyvin neljänneksi noussut Cassy joutuu taas tänään todelliseen testiin, kun arpaonni jatkuu surkeana tamman joutuessa starttaamaan jälleen takarivin uloimmalta radalta. Cassy on hyvässä kunnossa, mutta tasaisessa lähdössä ja lyhyellä matkalla koko porukan kiertäminen on enemmän kuin haastava tehtävä. Ihan totaalisesti toiveita ei ole haudattu, mutta toki kärkisijaan vaaditaan nyt melkoisesti tuuriakin juoksunkulun suhteen.

Lauantaina Jokimaalla tulessa on viime starttinsa vakuuttavasti voittanut Hanne, joka starttaa nyt V75-tammadivarissa. Vastus on tosi kova ja lähtöpaikka harmittavasti rata kahdeksan. Palataan tuohon kisaan vielä myöhemmin.

22.6. - HANNE TEIVON SUPERTROIKASSA

Hannen juoksu meni viimeksi Vermossa täysin pieleen, kun tamma joutui pakittamaan alussa ihan hännille. Sieltä tehtävä oli kärkisijoja ajatellen mahdoton, mutta vaikka tamman kiristä hieman tasainen kuva jäikin, tuli se kuitenkin viim. 700m 11,6-vauhtia. Kallen mukaan Hanne oli ihan normaali oma itsensä.

Kausi jatkuu tänään Teivossa ja nyt Hanne pääsee SuperTroikka-lähdössä kiihdyttämään hyvältä paikalta, kun se starttaa nelosradalta. Tällä kertaa Kalle satsaa kiihdytykseen niin paljon kuin pystyy ja tähtäimessä on keulapaikka. Tamman lähtönopeus ei riitä suoraan keulimiseen, mutta vetojuhdan tehtävät lienevät tarjolla ainakin siinä tapauksessa, että tuulennopea 5 One Wild Night on alussa nopein ja siltä ehditään niitä ensimmäisenä kyselemään. Odotukset ovat nyt tosi korkealla vaikka vastassa on mm. viikko sitten Vermossa loistanut 13 Lord's Prayer ja muitakin hyviä hevosia. Hannella pitäisi olla kaikki mahdollisuudet voittoon ja sijoitus toton ulkopuolella olisi ilman muuta pettymys.


14.6. - KOKO KALUSTO TULESSA!

Tällä viikolla startissa nähdään kaikki kimppahevoset - kaikki kaksi. Nimittäin vain Hanne ja Cassy ovat katraasta jäljellä, kun Perfect Day myytiin jo aiemmin ja sen jälkeen omistajaa ovat vaihtaneet myös Flavio Hip ja El Miss Victory. Perfect Day ja Flavio Hip jatkavat kilpauriansa, ensin mainittu ainakin vielä toistaiseksi AP Pakkasen tallissa ja jälkimmäinen Lähtisen Ollilla, mutta El Miss Victory saa uudessa kodissaan ilmeisesti keskittyä siitospuuhiin. Tammalla onkin sille uralle hyvät edellytykset - sen verran kovaa sukua se on. Toivotetaan kaikille entisille kimppatallimme jäsenille hyviä tulevia aikoja.

Nyt olisi sitten tallissa tilaa... toistaiseksi.

Niin, niihin tämän viikon startteihin. Cassy olisi niin sanotusti tauluaan paremmassa kunnossa ja jopa ennätysvalmis, heti kun palaset loksahtaisivat kohdalleen, mutta nyt tammaa kiusaavat surkeat lähtöpaikat. Viimeksi Teivossa Cassy joutui SuperTroikka-lähdössä avaamaan auton takaa kolmannen rivin uloimmalta radalta ja oli vailla mahdollisuuksia, kuten tuossa lähdössä kaikki muutkin takahevoset. Nyt tällä viikolla tamma on taas Teivossa ja paikka on jälleen pahin mahdollinen, kun tamma lähtee matkaan tavallisessa ryhmälähdössä numerolla kaksitoista. Lyhyellä matkalla tuolta paikalta juoksunkulusta voi taas tulla sellainen, ettei mitään mahdollisuuksia kärkeen ole. Peleistä tammaa tuskin kannattaa silti kokonaan unohtaa vaikka pärjääminen nyt tuuria vaatisikin. AP ajeli Cassylla hiittiä viime perjantaina ja raportoi tamman tuntuneen hyvältä.

Hanne starttaa keskiviikkona Vermossa. Tamma on mukana enintään 30000 euroa tienanneiden ryhmäajossa, joka on V5-lähto ja joka ajetaan mailin matkalla. Tammalle siis jäi Ruotsissa jossiteltavaa, mutta pääasia on, että se oli taas oma hyvä itsensä ja luotto sitä kohtaan, että se on hyvä Vermossakin, on kova. Lähtöpaikka on tasaiselle starttarille hieman ikävä kutosrata. Ikävä se on ennen kaikkea siksi, että El Hall pääsee lähtemään sisäpuolelta ja jos tuo Immosen Jarmon suojatti on oikeasti yhtään niin hyvä kuin viidakkorumpu on kertonut, ei sille mahdeta ulkopuolelta ja lyhyellä matkalla yhtään mitään. Näistä asemista Hanne saattaa ajautua kuolemanpaikalle - se hieman pelottaa, mutta toisaalta taas olisi tavallaan mielenkiintoista nähdä, kuinka tamma tuosta juoksupaikasta nykykunnossaan selviäisi. Katsotaan kuinka käy eikä Hannea toki ilman odotuksia matkaan päästetä. AP ajeli Hanneakin perjantaina ja tamma oli ollut normaalin hyvä.
1.6. - CASSY JA PERFECT DAY TAAS TEIVOSSA

Cassy teki viikko sitten hienon juoksun. Tamma ei osannut lähteä voltista ollenkaan vaan jäi paikoilleen ja vielä hankalammaksi homma meni, kun tamma laukkasi pian kiihdytyksen jälkeen. Cassy ajoi sitten muut kiinni ja yllätti pystyessään vielä parantelemaan asemiaan selvästi, kun nousi lopulta kuudenneksi ja kulki päätöskierroksen melkoisen kovaa. Tamma vaikutti paremmalta kuin kertaakaan aiemmin Suomessa ja kunto tuntuisi nyt olevan huipussaan.

Tänään Teivossa Cassyn tehtävä on kuitenkin hirmuisen vaikea. Tamma lähtee SuperTroikka-lähdössä numerolla 15, eli kolmannen rivin uloimmalta radalta. Sieltä vaaditaan tuuriakin, jos aivan totosijoille asti meinaa nousta. Vastus on tasaisen tasokasta luokkaa. Ihan valmiiksi lyötynä ei matkaan lähdetä, mutta tänään voi hyvälläkin juoksulla jäädä kauas kärjestä.

Myös Perfect Daylla oli viikko sitten epäonnea, kun tamma laukkasi pahoin häirittynä loppumatkasta hyvistä asemista. Kuskin mukaan Perfect Day oli vielä siinä vaiheessa voimissaan, joten harmittava tapaus kaiken kaikkiaan. Tänään Perfect Day starttaa illan viidennessä lähdössä ja lähtee viidenneltä radalta. Vastus on tallikaveri Ula Belle Hossin johdolla kovaa luokkaa, mutta oikein nappiin menevällä juoksulla Perfect Day voi olla korkealla. Keli on nyt kuiva ja se sopii kurkkunsa kanssa painivalle tammalle. Perfect Daysta on kaupat tekeillä, tai oikeastaan jo tehty, eli tammaa ei enää jatkossa tällä palstalla seurata.

31.5. - SOLVALLASTA JÄI JOTAIN HAMPAANKOLOON

Hundredntenpercent oli Solvallassa oma hyvä itsensä, mutta epäonni vei mahdollisuudet hyvään sijoitukseen. Jenny J Karlsson sai luovittua Hannen johtavan kantaan ja kun kierros mentiin vain 16-vauhtia, oli selvää että pian vauhti kiristyy. Siinä vaihessa tuntui, että rakoja voisi tulla ja Hanne saisi tilaa, mutta keulassa juossut Gamay Ribb olikin todella pehmeä ja väsyi jo aikaisin, joten sisäradan hevoset olivat tukalassa paikassa. Hanne sai lopulta kiritilaa, mutta aivan liian myöhään eikä vahvasta lopetuksestaan huolimatta kyennyt enää kuin seitsemänneksi. Näytti siltä, että pussitukseen paloi totosija ja niin asian näki myös ohjastaja, joka harmitteli lähdön jälkeen, että tamma oli kyllä aivan menestyjän tuntuinen, mutta juoksu vain meni niin kuin meni. Jenny teki rattailla kaiken oikein, joten ohjastajaa ei voi soimata yhtään. Hanne sai kuitenkin seitsemännestä sijastaan mukavat 12000skr. 

Pääasia on se, että tamma näytti olevansa terve ja palasi taas tasolleen. Nyt kautta on taas mukava jatkaa ja kun matkustelut ja kaikki muukin sujui reissulla hyvin, ei ole ollenkaan mahdotonta, että tamma käy jatkossakin juoksemassa jotakin kisoja Ruotsin puolella.

25.5. - CASSY JA PERFECT DAY TEIVOSSA

Ennen launtaita ja Solvallaa, jolloin Hanne on toivottavasti starttiviivalla, päästään tänään Teivossa jännittämään kahden kimppahevosen puolesta.

Cassy starttaa illan neljännessä lähdössä, eli V4-pelin avauskohteessa. Kyseessä on 2100m:n tasoitusajo. Matkan ei pitäisi olla tammalle ongelma ainakaan selkäjuoksulla ja onhan se jo voittanutkin Suomessa tällä matkalla. Lähetystapa aiheuttaa pienen kysymysmerkin, mutta AP uskoo, ettei tammalle tule siitäkään ongelmaa. Lähtörata on kyllä hyvä, kun Cassy avaa kisansa paalulta numerolla seitsemän. Valmentajan mukaan kaikki on mennyt kotioloissa hyvin - tammaa hieman huollettiin viime startin jälkeen ja mitenkään erityisen kovaa sillä ei ole ajettu, mutta Cassy on tuntunut omalta itseltään. Tämän hevosen kohdalla kaikki on kiinni motivaatiosta. Jos tamma suorittaa niin kuin osaa, se kyllä menestyy, mutta aina välillä tahtopuolessa on puutteita.


Perfect Dayn tehtävä illan avauslähdössä on paperilla huomattavasti sopivampi kuin viimeksi, mutta jos tamman kurkku ei taaskaan toimi, ei se menesty. Kurkun toimimisen kannalta toivoa luova seikka on se, että tässä lähdössä matkavauhti ei missään nimessä tule olemaan yhtä railakasta kuin viimeksi. Huono juttu taas on se, että keli on kostea. Tammalla kokeillaan nyt taas kurkkutukea, jota sillä ei esim. viimeisessä "katastrofistartissa" ollut. Kyseessä on Amatööri-/Oppilasliiga ja Perfect Dayta ajaa Arto Soininen. Menestyminen ei ole mahdotonta, jos kurkku toimii, mutta kaikki on siitä kiinni. Valmentaja AP:n mukaan tamman kuntopuoli on hyvällä mallilla.24.5. - HANNE OLI KIPEÄ - NYT TERVE JE SEURAAVAKSI RUOTSIIN?

Tamman viime startti sujui siis katastrofaalisen huonosti ja lähdön jälkeen oltiin hieman huuli pyöreänä. Sen tiesi, että jotain oli vialla, mutta mitä? Ensimmäiset arvaukset osuivat kiimaan - se kun häritsee monen tamman suorituksia näin keväisin. Kun tamman verikokeiden tulokset saatiin, kallistutaan kuitenkin sen puoleen, että tammassa käväisi joku virus. Se oli testien aikaan käytännössä ohi, mutta hemoglobiini ja rauta-arvot olivat edelleen selvästi tavallista alemmat ja todistivat ainakin sen, ettei tamma aivan terve ollut. Noh, mitäs sitä sitten moisen floppistartin jälkeen tehdään, eli miten kautta jatketaan? Hölmö kysymys - mennään tietysti Elitloppetraveihin Solvallaan!
 
...

Juu, siltä se nyt näyttää, kun Hanne ilmoitettiin Oppilas-/Tammalähtöön ja sen pisteet riittivät viimeisenä mukaan. Hyvin tänäkin vuonna menestyneen Jenny J Karlssonin (voitto% yli 20 ja ajettua rahaa yli miljoona skr) ajama tamma päräyttää matkaan paalun kasiradalta ja kun kyseessä on Ruotsin V75-pelin kohde 200000skr ykköspalkinnolla, on taso luonnollisestikin korkealla. Suomalaisia hevosia lähdössä ovat Hannen lisäksi Little Star Becca ja Takina Silvio, joista jälkimmäinen lähtee 20m:n pakilta. Eli, Solvalla la 29.5. ja lähtö 10.

Pienen pieniä mutkia on vielä matkassa. Nimittäin keskiviikkona tammasta otetaan vielä kontrolliluontoiset kokeet, joiden on näytettävä, että kaikki on kunnossa ja vasta sitten matkaan todella lähdetään. Hyvä merkki on se, että AP on ehtinyt ajamaan tammalla jo reippaamminkin ja kehaisi Hannen tuntuneen tosi hyvältä. Enempää ei uskalla vielä hehkuttaa. Se kun olisi yhden suuren unelman täyttyminen, jos tamma Solvallaan asti pääsisi, joten nyt on vielä pidettävä maltti hatussa tai keskiviikkona voi joutua kohtaamaan tosi karvaan petymyksen.

...

"... Det är nummer Åtta, Hundredntenpercent!"
14.5. - MITÄ TAPAHTUI?

Kasiradalta toiseen ulos, 700m jäljellä kolmannelle kaistalle ja mitään ei tapahdu? Hanne ei yksinkertaisesti kirinyt metriäkään ja taipui aivan hännille. Pettymys oli ravisuttava, mutta vielä senkin tunteen yli kiipesi huoli siitä, mitä tammalle kävi.

AP kertoi heti lähdön jälkeen, ettei tammassa näy päällepäin mitään erikoista eikä se ole edes väsyneen oloinen. Kalle taas sanoi, että tamma tuntui lämmityksessä ja startissakin reilun kierroksen verran ihan normaalilta, mutta kun sen käänsi kolmannelle, tuli välittömästi selväksi, ettei kaikki ole kohdallaan. Urheilukanavan lähetyksessä spekuloitiin kovasti sillä, että tamma oli vino eikä sen takia ajettavissa. Kalle tyrmäsi tuon näkemyksen täysin. Siitä ei hänen mukaansa ollut kyse ja tamma oli ihan yhtä suora kuin edellisissäkin starteissaan - eli ei aivan suora, mutta mitään ongelmaa ei ollut. Asiaa on selvitelty sen verran, mitä tässä ajassa on voinut. Lääkäri saadaan vasta maanantaille ja silloin tamma pääsee verikokeisiin, joiden tulos jo selvittää jotain. Tällä hetkellä vaihtoehdot ovat nämä.

A) Tamma on kipeä. Tässä tapauksessa kipeys olisi todellakin piilevää, sillä tamman käytös on ollut starttitilanteen ulkopuolella täysin normaalia. Se on ollut koko virkeä eikä puhaltanut startin jälkeen. Maanantain verikokeet selvittävät tämän.

B) Kiima. Keväällä monen tamman esitykset ailahtelevat kiimojen takia. Kalle otti heti tuoreeltaan startin jälkeen esille tämän vaihtoehdon ja AP sanoi jälkikäteen, että pitää kiimaa jopa todennäköisimpänä syynä epäonnistumiseen. Toivotaan, että B on oikea vastaus, sillä siinä seuraukset olisivat minimaaliset, siihen voisi jatkossa varautua ja kausi pääsisi jatkumaan normaalisti. 

C) Jotain muuta. Nyt ei keksi mitä, mutta eläimistä kun on kyse, voi kaikenlaista tapahtua. Juuri nyt vaikuttaa, ettei mistään vakavasta olisi kyse, mutta A- ja B-vaihtoehtojen ulkopuolelle varmasti mahtuu vielä muitakin syitä, jotka saattoivat tilapäisen (toivottavasti) vaisuuden aiheuttaa.

Seuraava päivitys sitten, kun verikokeiden tulokset ovat selvillä. 


10.5. - HANNE KESKIVIIKKONA VERMOSSA

Kauden kahdessa ensimmäisessä startissaan positiivisesti esiintynyt Hanne jatkaa keskiviikkona Vermossa, V5-kohteena ajettavassa enintään 29000 euroa tienanneiden 2100m:n ryhmäajossa. Tamma joutuu aloittamaan urakkansa erittäin ikävältä lähtöradalta, kun voilokissa komeilee numero kahdeksan, mutta vastus on kokonaisuudessaan sopivampi kuin kauden kahdessa edellisessä startissa. Tehtävää helpottaa kovaluokkaisen 7 Lucky Spenderin poisjäänti, mutta ainakin huippukuntoinen 2 Multi Marigold ja kyvykäs 9 El Miss Uptown ovat vaarallisia haastajia, muutamaa muuta asiallista kilpuria unohtamatta.

Hannelta ei osaa odottaa muuta kuin hyvää sijoitusta ja jos juoksu hiukankin onnistuu, on voitto tiukasti tähtäimessä. Kalle jutteli jo alustavasti mahdollisesta taktiikasta, mutta tältä paikalta mitään suuria suunnitelmia ei etukäteen voi tehdä. Kalle sanoi, että jonkin aikaa on ajettava eteenpäin ja katsottava mitä muut tekevät. Keulaan Hanne ei suoraan kiihdytyksestä pääse, mutta ei ole mahdoton ajatus, että tamma etenisi sinne myöhemmin. Ohjastaja oli jälleen kerran varsin luottavainen Hannen mahdollisuuksiin ja niin tuntuu olevan myös valmentaja, jonka mukaan kaikki kuten ennenkin - tämän hevosen kohdalla se on aina hyvä juttu.

Sikäli keskiviikon kisa on poikkeuksellisen mielenkiintoinen, että tamman esitys määrittelee osaltaan jatkosuunitelman. On mahdollista, että tamma käväisee lähitulevaisuudessa kruunuja jahtaamassa, mutta siitä sitten ajallaan, jos sen aika on koittaakseen.
4.5. - TÄYDELLINEN HUIJAUS, OSUI JA UPPOSI...

Helpot keulat, kierros sopivasti 14,5-vauhtia, loppukurvissa voimia uhkuvana, kuin lentoon lähdössä ja... mitä sitten tapahtui? Cassy päätti, ettei haluakaan voittaa ja antautui ilman taistelua kolmanneksi. Kalle kertoi lähdön jälkeen, että tamma tuntui ennen loppusuoraa todella hyvältä ja voitto vaikutti varmalta, mutta sitten kun ohjia löysättiin ja tamma sai yhden merkin, se heitti homman läskiksi. Voimia jäi varastoon, mutta henkinen kantti ei kestänyt tai tamma vain pelleili jostain tuntemattomasta syystä - ihan kuinka sen haluaa ilmaista. Jo etukäteen tuli kirjoitettua, että moiset oikut ovat tämän hevosen kohdalla mahdollisia ja nyt niitä sitten nähtiin. Totta kai sijoitus oli tuolla juoksulla pettymys, mutta siltikin lähdön jälkeen oli melko huvittunut olo ja sitä samaa tunnetta oli havaittavissa myös ohjastajan sekä valmentajan jututusteluista. Hevonen itse sai varmasti ne parhaat naurut ja kerskunee tempuillaan tallikavereilleen tälläkin hetkellä. Jaa ettei hevonen kykene vahingoniloon tai muihin pirullisiin tunteisiin? Uskokaa vain, tämä yksilö kyllä kykenee. Hirnahteleva nauru kuuluu tänne Tampereelle asti.


Perfect Dayn startti oli surullista katsottavaa, kun tamma taipui johtavan takaa pahoin ja teki varsin selväksi sen, ettei kaikki ole kohdallaan. Kurkku ei toiminut yhtään, eli operaatiosta ei ollut tässä tapauksessa ainakaan kovin suurta hyötyä. Tapauksesta kertoo jotakin jo se, että siitä raportoi ensimmäisenä samassa lähdössä toisella hevosella ajanut Venäläisen Kalle, joka sanoi, että Perfect Dayn kurkusta kuului mieletön ääni radalla kesken kilvanajon. Siellä on hieman muutakin hälinää ja melskettä, joten ihan pikkupiiputuksesta ei ollut kyse. Kun happea ei kunnolla tule, on juokseminen perin hankalaa. Jokainen voi halutessaan sitä itse kokeilla - pidättää vain henkeään ja polkaisee radalla parin kilometrin lenkin.


3.5. - CASSYN JA PERFECT DAYN STARTEISTA

Toissaviikolla Teivon valloitti Cassy ja viime viikolla Hanne. Tällä viikolla olisi sitten taas Cassyn vuoro. Tammalta odotetaankin varsin paljon, kun sillä on kaksi starttia alla, vire todennäköisesti sen myötä nousujohteinen ja lähtöpaikkakin mainio. Lyhyellä matkalla keulajuoksu on varmasti Kallella ensisijainen tavoite, mutta kuten aina ennenkin, valikoituu lopullinen taktiikka tilanteen mukaan. Keulasta tehtävä olisi yksinkertaisin - jotta sieltä voisi ajaa, täytyisi sinne ensin päästäkin. Sen luulisi onnistuvan, sillä vaikka sisäpuolelta lähtevä 1 Rim Bay Fay on nopea, ei se todennäköisesti ole ihan ensimmäisillä askelilla niin hätäinen, että pystyisi Cassyn pitämään ulkopuolellaan. Vastustajista jo mainittu Tammaderbyn nelonen Rim Bay Fay ja oikein kovaluokkainen, mutta pahalta paikalta lähtevä 8 Justine ovat kunnioitettavia, mutta lyötävissä sekin, kunhan kaikki sujuu hyvin.

Valmentaja AP:n mukaan Cassylle ei ole tullut mitään takapakkeja. Varustemuutoksista ainoa on se, että nyt kokeillaan puolilappuja. Se mikä hieman arvelluttaa, on tamman oikukas luonne - sitä kun ei aina huvita tehdä niin kuin toivottaisiin ja se saattaa vaikka keksiä loppusuoralle jotain metkuja. Viimeksikin keksi, kun hiljensi voimakkaasti ja meinasi melkein vielä hävitä. Pelkästä väsymyksestä ei siinä ollut kyse vaikka siitäkin varmasti osaltaan, kun olihan vauhti ekalla lenkillä raikasta.
 
Totosijaa odotetaan ja voittoa tavoitellaan. Kokonaisuudessaan fiilikset ovat näin ennen starttia varsin positiiviset.

Perfect Daylta ei odoteta niin paljon kuin Cassylta, kun tamma palaa tauolta ja kohtaa heti hyviä hevosia, kuten 10 A Real Rarityn, 2 Herald Pointin, 8 Hazard Hillin sekä 11 Bocanegran. Perfect Dayn osalta jännitetään sitä, että toimiiko tamman kurkku kilpailuvauhtisessa rasituksessa. Operaatio on tehty - nyt ei enää voi kuin toivoa. AP on raportoinut tamman treeniotteista ihan positiivisesti. Paikka on ok, tamma lähtee hyvin ja nelosradalta juoksun luulisi onnistuvan. Perfect Dayta ajaa tällä kertaa Antti Teivainen.

Voitto ei pudottaisi penkiltä, mutta olisi ilman muuta yllätys, sillä sen saavuttaakseen tamman täytyisi olla heti paljon parempi kuin ennen taukoaan. Totosija olisi oikeinkin mukava juttu ja rahasija sopiva tavoite.
30.4. - EL MISS VICTORY PAKKASEN TALLIIN

El Miss Victory on vaihtanut maisemaa ja matkustanut AP Pakkasen talliin Ylöjärvelle. Näinpä koko tammanelikko asustelee tästä päivästä eteenpäin samassa paikassa.29.4. - KAUDEN AVAUSVOITTO!

Hanne avasi Teivossa viisivuotiskautensa voittotilin. Keulajuoksua siitä ei tullut, mutta Kalle sai luovittua tamman hyviin asemiin toiseen ulkopariin. Siitä valjakko lähti kolmannelle radalle 700m jäljellä ja porhalsi hetkeä myöhemmin jo keulassa. Hanne teki muihin eroa ja saapui loppusuoralle selvässä johtoasemassa, mutta takajoukoista hurjasti kirinyt Tindra Farming ehti lopulta vielä tuntumaan. Kallen mukaan tamma jäi yksin jäätyään odottelemaan, kun luuli homman olevan jo ohi, ja kun vastustaja kiri niin ulkoa, pääsi se lopulta niinkin lähelle kuin pääsi. Voitto oli kuitenkin hallittu ja ohjastajan mukaan tammalle jäi vielä melkoisesti varaakin. Hienosti meni siis ja kautta päästään jatkamaan oikein positiivisin fiiliksin.

Cassy jatkaa kauttaan ensi tiistaina Teivossa, enintään 29000 euroa tienanneiden lyhyellä matkalla ajettavassa lähdössä. Nopea tamma oli rata-arvonnassa onnekas, kun sai jo toista kertaa peräkkäin radan 2. Samoissa raveissa kautensa avaa kurkkuoperaation läpikäynyt Perfect Day. Enemmän lähdöistä sekä odotuksista, ohjastaja- ja valmentajakommenteilla maustettuna, ensi viikon maanantaina.

26.4. - VIIMEISET KOMMENTIT ENNEN HANNEN HUOMISTA STARTTIA

Kuskin ja valmentajan odotuksia:

Kalle sanoi vain, että vaikka lähtö on tasokas, ajaa hän mielestään lähdön suosikkia. Eli, luottoa löytyy ja hyvä niin. Taktiikkaa ohjastaja puntaroi sitten tilanteen mukaan, mutta ajaisi tietysti mielellään keulasta. Kallen mielestä 1 Take My Way on alussa nopein ja 4 Cranberry Pellini toiseksi nopein. Näistä ensin mainittu ei ole ollut viimeisissä starteissaan ihan priima ja jälkimmäinen parhaimmillaan selkäjuoksulla, joten ehkä niillä ei hampaat irvessä keulapaikasta kiinni pidettäisi?

A-P:n mukaan kaikki on kunnossa ja tamma saattaa parantaakin hiukan edellisestä startistaan, joten hyvältä näyttää senkin puolesta. Toivotaan, että kaikki menee kuten odotuksissa on - silloin tamma pärjää.

Nopeako?

Toivotaan - sitähän tamma EI OLE tähän asti ollut. Edelleen täytyy ihmetellä toimittajien kommenteja tamman lähtönopeudesta, kun tuntuu, että joka vihjejulkaisussa lukee "lähtee kovaa" tjms. Voisikohan joku näistä vihjeenlaatijoista toimittaa vaikka videonäytteen tamman kovasta lähtönopeudesta, kun omiin silmiin sellaista ei ole vielä sattunut osumaan? Keulassahan Hanne on jokusen kerran juossut, mutta ei kertaakaan siksi, että olisi avannut lujaa vaan siksi, että on hakenut piikkipaikan kiihdytyksen jälkeen. Noh, voipi olla, että tamma on saamassa lisää lähtönopeutta (jota siltä ei tosissaan ole aiemmin löytynyt), kun se Kallen mukaan viimeksi Vermossa olisi ilman häiriöitä jo hyvin startannut. Nyt nopeudelle olisi käyttöä, kun paikka on hyvä ja Kallen tavoitteena on Express Typen pitäminen ulkopuolellaan/takanaan. Kun etukäteen pitää ennustaa, niin vaakakuppi heilahtaa selvästi sen suuntaan, että ko. tavoite onnistuu, jolloin keulaan pääseminen olisi jopa todennäköistä.23.4. - EI IHAN NIIN KUIN PITI...

Kun Hanne ilmoitettiin ensi tiistaiksi Teivoon 1200 euron ykköspalkinnolla ajettavaan iltaravilähtöön, niin kieltämättä sitä odotti etukäteen, että tamma voisi päästä melko helppoonkin tehtävään. No, ihan sellaiseksi ei lähtöä pääse kyllä sanomaan, sillä vastaan asettuu mm. viime kaudella Erkki Rajakoski Memorialin voittanut ja ikäluokkansa kyvykkäimpiin kuuluva Express Type, sekä Speedspider, Lass Indus, Tindra Farming, Cranberry Pellini, Dreamy Ås jne. Tavalliseksi iltaravilähdöksi melkoisen hyvätasoinen kisa siis.

Mitään vastustajaa ei kyllä varsinaisesti pelätä ja kun tamma on saanut hyvän kolmosradan, tuntuvat menestysmahdollisuudet näin etukäteen mainiolta. Kauden avauksessa syntynyt ennätys 13,3a ja sen jälkeen valmentajan suusta tullut "kyllä se tuntuu edelleen olevan nousussa" luovat kyllä uskoa. Nyt ajetaan täydellä matkalla - se ei haittaa, sillä siinä käsityksessä ollaan, että 2100m sopii tammalle mailia paremmin. Mielenkiintoa kohdistetaan mm. siihen kuinka Hanne lähtee liikkeelle. Viime kaudella se oli alussa suhteellisen hidas, mutta viimeksi tamma olisi ilman häiriöitä avannut jo reippaammin.

Odotuksia ja kommenteja tarkemmin starttiviikolla, todennäköisesti maanantaina.

21.4. - KEULAAN JA KUKAT!

Cassylta odotettiin parempaa kuin edellisessä startissa ja sitä todella saatiin, kun tamma karautti komeasti voittoon.

Kalle kertoi lämmityksen jälkeen, että tamma tuntui tosi hyvältä ja huikkasi perään, että "torilla tavataan". Sanojensa mittainen mies - siellä sitä pällisteltiin lähdön jälkeen voittajaesittelyssä.

Ohjastajan paneutumisesta omiin ajotehtäviinsä kertoo jotain sekin, että mies oli etukäteen kiihdytyksestä sitä mieltä, että ulkopuolelta ei kukaan pysty Cassya hätyyttelemään, mutta että ykkösradan Bear My Escape voi tuottaa hankaluuksia. Monissa ennakkospekulaatioissa povailtiin useamman eturivin hevosen avaavan kovaa ja, että keulapaikasta saatetaan nähdä kovakin taisto. Taistohan siitä tuli, mutta juuri Bear My Escapen kanssa, kun taas muu sakki jäi nielemään pölyä. Ensimmäiset sadat metrit mentiin rinta rinnan oikein tosi kovaa, kunnes Bear My Escape hukkasi hurjassa kyydissä ravinsa ja laukkasi, jolloin Cassy eteni keulaan. Tammalle jäi hieman vauhti silmään ja se veti kierroksen suhteellisen reipasta (13,0), mutta pystyi kuitenkin voittamaan, joten esityksestä irtoaa kiitettävä arvosana.
 
Loppusuoran alussa Cassylla oli vielä oikeinkin selvä ote muihin, mutta pikkuisen tamma sitten ihan lopussa hölläsi - osin varmasti jo väsymystäänkin, mutta ohjastajan mielestä kyse oli silti enemmän siitä, että tamma jäi odottelemaan muita. Cassylla on omat metkunsa muutenkin. Treeneissäkin sillä on A-P:n mukaan välillä tapana heittää yht'äkkiä vapaalle, vain syttyäkseen pian uudestaan.

14,1a ei ole enää kaukana tamman ennätyksestä. Hyvältä tuntuu ja toivotaan, että menestys saa jatkoa. Seuraava startti pitäisi olla ajankohtainen parin viikon säteellä.


Kiitos A-P ja Kalle,

Ei tässä Elitloppetia vielä voitettu, joten lopun kiitokset voivat jostakin lukijasta tuntua turhan mahtipontisilta, mutta niille on paikkansa - kaksikko on tehnyt loistotyötä, josta ei pahantuulisenakaan keksisi yhtään huonoa sanaa.
19.4. - CASSY HUOMENNA TEIVOSSA

Kautensa suhteellisen vaatimattomalla esityksellä avannut Cassy nähdään huomenna taas tositoimissa. Nyt tammalta odotetaan etukäteen huomattavasti parempaa panosta kuin viimeksi, kun se on saanut mailin matkalle loistopaikan (rata 2) ja valmentajakin uskoo tamman olevan terävämpi saatuaan startin alle. Odotuksia on - ihan kärkisijankin suhteen eikä voittokaan yllättäisi yhtään. Toki juoksunkulku ratkaisee paljon ja tamma on vielä tässäkin vaiheessa pieni arvoitus. Varustukseen lisätään ohjastaja Kallen toiveesta kokolaput - toivottavasti muutos tuo positiivisen vaikutuksen tamman taistelutahtoon.

Hannen jatkosuunnitelmista ei ole vielä täyttä varmuutta. Valmentaja on miettinyt yhtä tiettyä sopivan oloista sarjaa ikäänkuin välistartiksi kovempia koitoksia silmälläpitäen.

Perfect Dayn kauden avaukseen ei välttämättä ole enää pitkää aikaa. A-P:n mukaan sillä ajellaan vielä kerran reippaammat vedot ja sen jälkeen mahdollisesti ilmoitetaan starttiin
.16.4. - TAMMAKAKSIKON KAUDEN AVAUSKISAT SYYNISSÄ

Sekä Cassy, että Hanne ovat nyt suorittaneet kauden avausstarttinsa ja nyt on aika käydä niitä läpi.

Hanne aloitti viisivuotiskautensa Vermossa 14.4. ja kohtasi V5-bonuksessa harvinaisen kovan vastuksen. Tamma suoritui urakastaan kokonaisuudessaan upeasti - mitään muuta ei voi väittää, kun taukohevonen menee ajan 13,3a ja parantaa sillä ennätystään kaksi kymmenystä. Tällä kertaa tuo noteeraus riitti kolmanteen sijaan, joten tulostaso oli uskomattoman hieno! Voittaja Little Star Becca ja kakkoseksi sijoittunut Bambina B.R. menivät 13,2a ja jakavat tällä hetkellä tammojen tilastossa kauden kovimman tuloksen, kun huomioon otetaan kaikki Suomessa juostut kilpailut. Hanne on samassa tilastossa kolmantena.

Tamman juoksu onnistui periaatteessa hyvin, kun se matkasi hurjavauhtisessa (kierros 12,0) kisassa kolmannessa ulkoparissa ja sai tehdä lähes optimaalisen mittaisen kirin. Alku olisi kuitenkin voinut sujua paremminkin, sillä tamma oli ensimmäistä kertaa Suomessa kilpaillessaan kiihdyttämässä vauhdikkaasti, mutta tuli Venäläisen Kallen mukaan ensin Millstone's Gainerin häiritsemäksi ja seuraavaksi laukkaavan Wariton. Niinpä tamma jäi alussa parijonon ulkopuolelle ja Kalle joutui pakittamaan sen hännille. Loppusuoran puolessavälissä tammalla oli hyvä vauhti päällä ja se imi kiinni eroa kärkeen. Siinä vaiheessa allekirjoittanut osaomistaja oli jo valmis tuulettamaan voittoa ja myös ohjastaja kertoi jälkikäteen, että luuli voittavansa lähdön. Pieni kauneusvirhe tamman esityksessä tuli sitten ratkaisevalla hetkellä, kun se selvästi hidasti hieman vauhtiaan juuri kun oli päässyt kärkikaksikon tuntumaan. Kalle kertoi tuoreeltaan lähdön jälkeen, että himmaaminen tapahtui samalla hetkellä, kun tamma hukkasi lappunsa takaa näköyhteyden kärkikaksikkoon. A-P puolestaan sanoi lähdön jälkeen, että vastaavaan varaudutaan seuraavilla kerroilla pienillä varustemuutoksilla.

Valmentaja tykkäsi juoksusta, ohjastaja oli oikeinkin otettu ja sanoi tamman tuntuneen selvästi kehittyneeltä ja olleen parempi kuin kertaakaan viime kaudella. Luonnollinen jatkumo olisi, että tamma parantaisi vielä jatkoon, kun se sai startin alle - se jos jokin tuntuu varsin kutkuttavalta ajatukselta. Vielä viime kaudella tamma ei päässyt vahdikkaasti liikkeelle, mutta tämän kauden avaus viittaisi siihen suuntaan, että ainakin ilman kenkiä lähtönopeutta alkaa löytymään. Se on nykyraviurheilussa niin tärkeä ominaisuus, että vaikka kyseessä onkin vielä osin pelkkä oletus, nostaa se odotuksia jatkon suhteen vielä entistäkin korkeammalle. Seuraava kisa lienee ohjelmassa noin parin viikon päästä ja sen jälkeen mietitään, että lähdetäänkö valoittamaan länsinaapuria vai mitä tehdään?

Loppuun kulunut fraasi: Tästä on hyvä jatkaa!


Cassy sen sijaan oli omassa vuosidebyytissään kovastikin tukkoinen. Tamman juoksu onnistui niin hyvin kuin se nyt takarivistä voi, mutta kiriä ei nähty. Kalle sanoi lähdön jälkeen, että siinä mielessä hevoseen on pakko oli pettynyt, että vielä ennen lähtöä se tuntui todella hyvältä - ravasi suorassa, oli vauhdikas ja energinen. Valmentaja A-P ei tuominnut tammaa. Hän sanoi, että kun tammaa ei olla erinäisten pikkuongelmien takia päästy vielä treenaamaan toivotun täysipainoisesti, ei sinällään vaisu esitys ollut mikään yllätys.
 
A-P uskoi, että tamma parantaa jatkossa ja seuraava startti onkin jo ensi viikon tiistaina Teivossa.
Nyt tammaa hellittiin kakkosradalla ja siitä Kallen on kyllä lyhyellä matkalla mukava päräyttää matkaan. Cassyn suhteen odotukset ovat edelleen ihan yhtä hyvät kuin ennen kauden alkua - tamman voi olettaa vielä pärjäävän omissa sarjoissaan, kunhan se vain saavuttaa huippukunnon.
 14.4. - ODOTUKSISTA

Jos mitään mullistavaa uutta tietoa ei huomiseen mennessä tule, niin nämä jäävät viimeisiksi kommenteiksi ennen Hannen kauden avaustarttia.

Käydään ensin läpi menestysmahdollisuuksiin negatiivisesti vaikuttavia asioita:

Tauko: Vaikka hevonen on treenannut todella hyvin ja tallin hevoset palaavat usein tosi valmiissa iskussa radoille, on kilpailutauolla oltava jonkinlainen vaikutus hevosen esitykseen. Vastassa on todella kovia hevosia, jotka ovat kilpailleet viimeaikoina säännöllisesti, joten tasoitusta tässä suhteessa annetaan.

Lähtöpaikka: Rata kuusi ei ole huonoin mahdollinen paikka, mutta ei missään nimessä hyväkään. Tasaisella avaajalla on näin ulkoa vaikea saada kunnollisia asemia ja riskinä on sekin, että tamma jäisi alussa kiertämään parijonon ulkopuolelle, jolloin ohjastajalle jäisi vain kaksi huonoa vaihtoehtoa.


Matka: Hanne meni talvella mailin 13,9a ja kolmevuotiaana Ruotsissa 13,5a. Kuitenkin hevonen on ainakin tähän asti ollut ominaisuuksiltaan sellainen, että pidemmät matkat käyvät sille paremmin. Valmentajan mukaan tamman paras ase on vauhtikestävyys - ainakin on selvää, ettei se ole räjähtävä lähtönopeus, jota mailin matkalla usein vaadittaisiin.


Eikö odotuksia?

Tässä vaiheessa joku voisi päätellä, että menestys tulisi suurenakin yllätyksenä. Ei, sellaisena se ei tulisi ja näin lähinnä siksi, että ammattitaitoinen ja yleisesti ottaen maltillisesti kommentoiva valmentaja tuntuu uskovan hevoseen yllättävänkin kovasti. Kovat odotukset perustuvat toki pääosin vain positiivisesti sujuneisiin treeneihin, mutta kuitenkin. A-P:n mukaan Hanne on ollut koko ajan tosi hyvän oloinen ja nyt reipasvauhtisissa viimeistelyissäkin tamma oli mennyt mainiosti.

On selvää, ettei Hanne tässä tehtävässä menesty, jos juoksu epäonnistuu - ei näitä hevosia vastaan tällä matkalla, kun voittoon vaadittaneen 13-alkuinen tulos. Jos taas kaikki menee hyvin ja Venäläisen Kalle onnistuu taioissaan, niin miksipä ei tamma voisi taistella vaikka siitä viiden tonnin ykkösestä? V5-peliosuus tuntuu pyörivän siinä 10%-15% välillä, mikä vaikuttaa ihan realistiselta arvioilta.

Tavoite: Tässä vaiheessa odotetaan ainoastaan sitä, että tamma olisi sijoituksesta riippumatta oma hyvä itsensä ja kautta päästäisiin jatkamaan positiivisin odotuksin. Tässä lähdössä voi olla hyvä vaikka ei totoon yltäisikään. Mutta toisaalta, jos juoksunkulku menisi mukavasti ja tamma pääsisi iskemään viimeiseen hyökkäykseensä sopivista asemista niin... ainakin sitä saa haaveilla.11.4. - HANNE ALOITTAA KESKIVIIKKONA

Hundredntenpercent'n odotettu kauden avaus tapahtuu Vermossa 14.4. ja suoraan todella kovassa tehtävässä. Tamma on mukana 5000 euron ykköspalkinnolla ajettavassa V5-bonuksessa, josta ei tasoa puutu, kun mukana ovat mm. voitokas In This Corner,  V75-tammadivareita murskanut Little Star Becca, upealla tavalla kautensa aloittanut vahva Warito, kovaluokkainen Bwt Driver ja viime vuoden Derbyfinalisti Flying Dutchman. Lähtö on hyvin lähellä niin kovaa kuin alle 30000 euroa tienanneista hevosista voisi aikaan saada. Kaikilla mainituilla vastustajilla on ajettu hiljattain kilpaa, joten taukohevosena Hanne antaa kyllä selvästi tasoitusta kovimmille kilpakumppaneilleen. Rata-arvonta olisi voinut olla onnekkaampikin, kun tammalle lätkäistiin rata kuusi, joka etenkin mailin matkalla on hieman turhan ulkona. Hanne ei ole ainakaan tähän asti esittänyt erityisen kovaa starttinopeutta, joten saapa nähdä minkälaisen juoksupaikan se keskiviikkona saa.

Mitään menestyspaineita ei oteta ja tämän lähdön on tarkoitus selvittää minkälaisessa vireessä tamma tällä hetkellä on, sekä tietysti viedä tammaa eteenpäin. Hyvälle hevoselle kovalla startilla luulisi olevan positiivinen vaikutus. Ihan kylmiltään tamma ei kuitenkaan keskiviikkona starttiviivalle tule, sillä A-P:lla on omien sanojensa mukaan tarkoitus ajaa sillä kotona "pikkuisen reippaammat" viimeistelyt.

Palataan odotuksiin vielä tiistaina, kun valmentajalta ja ohjastajalta saadaan viime hetken kommentit, jotka nekin tullaan päivittämään tänne.

6.4. - CASSYN KAUSI KÄYNTIIN

Jännä ilta tulossa - Cassy starttaa ensimmäistä kertaa kaudella 2010 ja samalla ensimmäistä kertaa A-P:n tallista. Kun tamma oli ollut vasta hetken aikaa A-P:lla, antoi valmentaja siitä oikeinkin positiivisia kommenteja, mutta sen jälkeen tamma ei ole kotioloissa koko ajan vakuuttanut. Nyt viimeiset tallikommentit kertoivat, että puristuksessa tuntuu olevan pieniä puutteita. A-P mainitsi erikseen, että kun hiittiä on ajettu ja loppu vedetty kovempaa, tuntuu Cassy päästävän melko helposti takaa tulevan kaverin edelleen. Kuitenkin on muistettava, että treeniotteet ja kilpailuotteet ovat täysin eri asia, ja Cassy voi hyvinkin olla tositoimissa huomattavasti terävämpi.

Joka tapauksessa tamma starttaa tänään suuren suurena arvoituksena ja kyseessä on tavallaan testikisa, joka varmasti selvittää hyvin sitä, missä Cassyn kanssa tällä hetkellä mennään.

Lähtöpaikka (rata 10) on aloituskisaan mainio. Se ei ole Cassylle optimaalinen paikka, mutta juuri tässä kisassa siihen voi olla tyytyväinen, kun edessä on nopea starttari ja tiedossa pitäisi olla hyvä selkäjuoksu, jollaista nyt vielä tässä vaiheessa toivotaankin. Vastus ei ole ylitsepääsemättömän kovaa luokkaa eikä voi sanoa, että menestys varsinaisesti yllättäisi, mutta mitään sijoitustavoitteita ei voi asettaa. Kun tamma on vähän pelattu, voi sitä esim. V4-pelureille suositella ainakin useampaan rastiin.

Katsellaan, ihmetellään, opitaan ja uskotellaan, että hyvä siitä vielä tulee... eiköhän tämän startin jälkeen olla ainakin hitusen viisaampia.

5.4. - KEVÄTPÄIVITYS

Kimppahevosrintamalla on ollut viimeaikoina varsin hiljaista, kun tammakvartetti on
viettänyt taukoa. Nyt kevät tekee kovasti tuloaan ja sen myötä Hanne, Cassy, Perfect
Day ja toivottavasti myös El Miss Victory saavat kautensa käyntiin. Tässä
pävityksessä tehdään kattava katsaus jokaisen kimppahevosen tilanteeseen ja
mainitaan jotain myös odotuksista, joita niiden varaan on asetettu.

HUNDREDNTENPERCENT:

Viisvuotiaaksi varttunut Hanne on kimppahevosista ainoa, jonka taukoon ei ole ollut
mitään muuta syytä kuin täysin suunniteltu talvitreenijakso. Tamma jäi tauolle
hyvässä kunnossa, voitokkaat startit alla, ja kun tauon aikanakin kaikki on
valmentaja A-P Pakkasen mukaan mennyt hienosti, ei tämänhetkiseen tilanteeseen voi
olla kuin tyytyväinen. Yksi säikähdys Hannen kanssa tauon aikana koettiin
suolistotukoksen muodossa, mutta siitä selvittiin ruokaöljyllä.

A-P on jutellut tamman treeniotteista varsin positiiviseen sävyyn. "Ei se ainakaan huonommalta tunnu kuin viime kaudella", sanoi valmentaja viimeksi tammaa kommentoidessaan. Tälle hevoselle jos jollekin onnistunut ja ehjä treenijakso lumentäyteisenä talvena on varmasti tehnyt hyvää. Omistajilla on vahva usko, ettei tamma suinkaan esittänyt vielä viime kaudella parastaan eikä se usko lepää vain löyhien toiveiden ja sinisilmäisten haaveiden varassa. Tammaa kun ei vielä viime kaudella laitettu ollenkaan ahtaalle ja ikänsäkin puolesta se on vielä helposti kehityskelpoinen
yksilö.

Hanne palaa näillänäkymin tauolta jo lähiviikkojen aikana. Itse asiassa valmentaja
on jo katsellut yhtä tiettyä lähtöä sillä silmällä, mutta palataan siihen sitten,
kun asia on varmistunut. Tuskinpa tamma terävimmillään vielä ensimmäisissä tauon
jälkeisissä starteissaan on (eikä sitä oikeastaan toivotakaan, kun tavoitteet
siintävät tuolla jossakin), mutta eiköhän se omissa sarjoissaan mukavasti riitä.
Koko kauden suhteen odotukset ovat kutkuttavan korkealla, joten toivotaan, että
tamma pysyy terveenä ja saa kilpailla pitkään.


CASSY:

Viime syksynä A-P:n talliin siirtynyt Cassy ei ole vielä ehtinyt uusista käsistä
starttaamaan. Alunperin suunnitelmissa olleet startit kariutuivat sairasteluun, kun
tamma kärsi mm. jonkinlaisen viruksen, jonka myötä kannat aukesivat ja jalat
turpoilivat. Nyt Cassy on terve ja kuusivuotiskauden avauskisa on määrä ajaa Teivossa 6.4. Siihen palataan vielä starttipäivänä, omassa erillisessä päivityksessä.

Cassysta talliraportit ovat olleet hieman kaksijakoisia. Kun A-P otti tammaan ensituntumaa, kehui hän sitä kovastikin ja oli vakuuttunut, että sen kanssa vielä pärjätään. Sen jälkeen tamma ei ole kaikissa harjoituksissa vakuuttanut, mutta piristynyt nyt taas ja toisaalta
sellainenkin käsitys on olemassa, ettei tämä hevonen ole mikään varsinainen
"hiittihai". Viimeksi kun Cassylla ajettiin yhdessä Hannen kanssa, mainitsi A-P
jälkikäteen, että "ihan hyvin se meni, mutta jos tämän perusteella pitäisi arvioida,
niin ei tämä tällä hetkellä Hannelle pärjäisi". Sitä ei varsinaisesti kyllä
odotetakaan.

Cassyn suhteen odotukset ovat suhteellisen avoimet. Nopea hevonen voi painella
kesällä kovaakin eikä hyväkään menestys tulisi yllätyksenä.

 

PERFECT DAY:

Perfect Dayn omistajaporukka sai oululaisvahvistuksia alkuvuodesta ja toinen iso asia
tamman osalta on se, että sen kurkku operoitiin. Operaatio meni kaikin
puolin hyvin, mutta sen vaikutusta kurkun toimintaan ei vielä tiedetä vaan
lopullinen totuus selviää vasta kilpailuvauhdin tuomassa rasituksessa. Perfect
Daysta jäi viime kaudella juuri kurkun heikon toiminnan takia paljon puuttumaan,
mutta siihen nähden minkälainen arpa tämä tamma nykyisille omnistajilleen tullessaan
oli, on se pärjännyt positiivisesti.

Raamikkaalla viisivuotiaalla aloitellaan A-P:n tämänhetkisen näkemyksen mukaan starttailemaan mahdollisesti jo tämän kuun lopussa.

Odotuksista on vaikea sanoa mitään, kun kurkun toiminta on niin ratkaisevassa
roolissa. Jos operaatiosta on ollut toivotusti apua ja henki kulkee, niin Perfect
Day voi vielä pärjätä hyvin ja nousta sarjoissaan. Kysessä on asiallinen ja
ilahduttavan varma kilpahevonen.


EL MISS VICTORY:

Virusta, suutulehdusta... onhan niitä ollut jos jotakin. Tamma on ollut melkoinen murheenkryyni, joka on keräillyt statistiikkaansa lähinnä poisjääntimerkintöjä. Starttiviivalle on päästy kahdesti. Debyytissään tamma jäi hyvävoimaisena pussiin, mutta toisessa startissa kaikki meni kengityksestä lähtien pieleen eikä hommasta tullut yhtään mitään.

Nyt El Miss Victoryn pitäisi taas olla valmis kilpailemaan ja Rajalan Petri on antanut siitä aivan positiivisia kommenteja. Tamma pitäisi kilpailla jo ensi viikolla.

El Miss Victoryn varaan on vaikea asetella odotuksia/tavoitteita. Tamma on kyvykäs, mutta pelkillä kyvyillä ei menestystä heru eikä tilipussi kasva - täytyisi päästä kilpailemaankin ja mielellään terveenä. Palaillaan odotuksiin sitten, kun alla on yksikin ehjä ja muutenkin hyvin sujunut startti.

5.2. - EI MITÄÄN UUTTA...

Siis siinä, että El Miss Victory joutuu jälleen kerran jäämään pois. On se melkoinen  murheenkryyni ollut, kun pieniä vastoinkäymisiä tulee toinen toisensa perään. Tällä kertaa hevonen oli viimeistelyissä sen verran vino, että jotain vikaa siinä täytyy Petrin mukaan olla. Lääkäri käy katsomassa tamman läpi ja toivotaan, ettei mitään isompaa löydy...

5.2. - EL MISS VICTORY PORIN LOUNAISSA

El Miss Victory starttaa Porin lounasravien ensimmäisessä lähdössä. Tamma on vain hakemassa pienen pakollisen paussin jälkeen uutta vauhtia eikä se missään tapauksessa voi olla parhaimmillaan, etenkään kun Petrin mukaan kovat kelit ovat vaikeuttaneet treenaamista. Sopivasta tehtävästä odotetaan silti menestystä ja muu kuin kärkisija tulisi pettymyksenä. Alunperin kuskin penkille kaavailtiin Akseli Lahtista, mutta kun Akselille ei Poriin muita ajotehtäviä tullut, niin El Miss Victorya ajaa Peter Lindroos.
26.1. - PERFECT DAY TEIVON OPPILASLÄHDÖSSÄ

Perfect Day jäi viimeksi keulapaikalta kakkoseksi. Hevosta ei pääse kehumaan, kun se sai vetää lyhyellä matkalla todella rauhallisella tempolla ja hävisi lopulta selvästi Chocolat Kissille. Venäläisen Kalle kertoi startin jälkeen, että kurkku vaivasi taas tammaa kovasti ja vei puhtia suorituksesta. Harmi kyllä, kun olosuhteiden piti olla ihan suosiolliset. A-P ja Kalle tuumivat molemmat, että kun tamman viimeistelyt olivat jääneet kelien takia vajavaisiksi, niin sekin vaikutti kurkun toimintaan negatiivisesti. Tänään kelin pitäisi suosia tammaa kovasti, kun pakkasta on ihan kunnolla ja ilma on kuiva. Sen sijaan lähtöpaikka on surkea, rata 12. A-P kertoi tänään, että kelit ovat edelleen sotkeneet treeniä, mutta odotuksissa on silti ihan hyvä juoksu. Jos juoksunkulusta sattuu tulemaan suosiollinen, niin tamma pystynee nousemaan kärkitaistoon, mutta on selvää, että näistä asemista se on vain yksi monesta mahdollisesta menestyjästä.

Cassysta A-P:lla oli edelleen vain positiivista sanottavaa. Tamma on pirteä ja treenaa lupaavasti. Todennäköinen ajankohta startille on helmikuun alkupuolella.

Hanne viettää rauhassa taukoaan. Sillä ei A-P:n mukaan ole ajettu ollenkaan kovaa, mutta kaikki tuntuu olevan hyvin. Tamma palailee radoille sitten kun kelit ovat suosiolliset, mutta joka tapauksessa taukoa on vielä jäljellä ainakin yli kuukauden.
12.1. - PERFECT DAY STARTISSA, CASSY TREENAA HIENOSTI

 

Tammat ovat viettäneet paussia kukin mistäkin syystä, eikä päivittelyille ole viimeaikoina ollut tarvetta. Nyt on, kun Perfect Day palaa omalta sairastauoltaan starttiviivalle. Tamma on tulessa Teivon illan kakkoslähdössä ja saanut nappisarjaan mukavan lähtöradan 3. Matkana on maili ja se tuskin on ainakaan haitaksi Perfect Daylle. Harmittavasti Perfect Dayn sairastuminen sattui juuri pakkaskelijaksolle, kun silloin kurkkuongelmista kärsivällä hevosella olisi ollut mukava ajaa kilpaa.

A-P:n viimeiset kommentit tammasta olivat rohkaisevat ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Perfect Dayn lähtönopeudesta ei vieläkään ole tarkkaa kuvaa, mutta ihan hidas tamma ei ole ja sillä voisi olla nyt mahdollisuudet keulajuoksuun. Vastus on kokonaisuutena erittäin sopivan oloinen, mutta 15,8-aikainen 2 Nelli Kiwi on ensimmäisessä Suomen startissaan melkoinen arvoitus ja voi siten osoittautua kovaksikin vastustajaksi. Hyvin odotuksin Perfect Day kuitenkin viivalle viedään.

Cassy on nyt ehtinyt olemaan A-P:n tallissa sen aikaa, että valmentajalle on muodostunut tammasta jo jonkinlainen käsitys - se on miehen omien sanojen mukaan erittäinkin positiivinen. Ensimmäisen reippaamaan ajon jälkeen A-P kehui, että hienosti tamma menee ja kovakaan vauhti ei tunnu oikein miltään, joka on aina hyvä merkki. Valmentajalla oli kova usko, että mikäli kaikki vain menee suunnitelmien mukaan, niin tamma tulee vielä pärjäämään. Startti on näillänäkymin ajankohtainen helmikuussa.16.12. - HANNE PÄÄTTI KAUTENSA VOITOKKAASTI - EL MISS VICTORY JÄÄ POIS

Hannen kausi päättyi voittoon, kun tamma haki alkumatkan aikana kärkipaikan ja piti sen hallitusti maaliin asti. Venäläisen Kalle sanoi lähdön jälkeen, että vaikka tamma ei mitenkään irronnut muista, oli se kokolailla normaali oma itsensä. Kalle ei omien sanojensa mukaan vain viitsinyt patistella lopussa sen enempää kuin oli tarpeellista. 

Nyt edessä on talvitreeni ja peukut nousee pystyyn sen puolesta, että kaikki sujuisi hyvin ja tamma vielä kehittyisi ensi kaudeksi. Joskus olisi kiva päästä näkemään, mitä on satakymmenenprosenttinen Hundredntenpercent.

Asiasta toiseen...

Rajalan Petri on itse kovasti kipeänä ja siksi molemmat tallin hevoset jäävät tänään Vermosta pois. Sääli tietysti, kun El Miss Victoryn osalta odotukset olivat melko korkealla. Eipä sille vain mitään voi - uutta matoa koukkuun. Pikaista paranemista Petrille.


Kolmanteen...

Cassy matkusti eilen Ylöjärvelle ja on nyt taas Hannen tallikaveri. A-P ei luonnollisestikaan osannut vielä lyhyen tuttavuuden perusteella sanoa mitään muuta kuin, että katsellaan vähän aikaa ja päätetään sitten miten tamman kanssa edetään.

15.12. - KAIKKI KUNNOSSA

A-P kertoi aamulla, että tamma on tuntunut pirteältä ja kaiken pitäisi olla illalla kunnossa. Kirpeästä pakkasesta valmentaja ei uskonut olevan ainakaan haittaa, vaan mainitsi, että eiköhän tällainen kuiva keli sovi Hannelle oikein hyvinkin. A-P oli jutellut ratamestarin kanssa ja kun näyttää siltä, että olosuhteet antavat mahdollisuuden etukenkien riisumiseen, niin se mahdollisuus saatetaan käyttää hyväksi. Kyseisen muutoksen vaikutuksesta on olemassa yhteinen valistunut arvaus, jonka mukaan tamman meno olisi vapaampaa ja ainakin lähtönopeutta tulisi lisää. A-P:lla ollessaan Hanne on juossut vain kerran ilman etukenkiä ja se oli Porin tammadivarissa, kun tamma pakeni selvään voittoon. Venäläisen Kalle on aiemmin tehnyt päätökset kengityksestä ja halunnut yleensä säästellä tamman kavioita. Nyt Kalle sanoi, että kun kyseessä on kauden viimeinen startti, niin hiukan houkuttaisi kokeilla, mutta lopullinen ratkaisu tehdään vasta paikanpäällä.

Ei kai odotuksista voi sanoa muuta kuin, että ne ovat melko hyvät. Tappiokaan ei masentaisi tässä vaiheessa yhtään ja kuten tiedetään, niin mitä vain voi sattua. Esim. Flickas Debutant on parhaimmillaan oikein hyvä maileri ja tuntuu etukäteen arvioituna kovimmalta vastustajalta. Voittoa joka tapauksessa lähdetään hakemaan.

P.S. Cassy tulee olemaan tästä illasta alkaen taas Hannen tallikaveri, mutta ei siitä tässä päivityksessä sen enempää.


10.12. - HANNE TEIVOSSA, EL MISS VICTORY VERMOSSA

Hanne juoksee tämän kauden viimeisen starttinsa Teivossa 15.12. ja jää nykytietojen mukaan sen jälkeen tauolle. Kauteen on mahtunut sekä sitä V:llä alkavaa ketutusta kuin myös suurta riemua - onneksi niin, että enää viimeikoina vain jälkimmäistä. Kausi ei ole ollut varsinaisesti yhtä vuoristorataa, mutta kuitenkin sellainen köyhän miehen versio, jossa on ensin yksi pitkä alamäki ja sitten yksi yhtä pitkä ylämäki. Mitään kiirettä ei alaspääsylle ole.

Kauden Grande Finale on ihan tavallinen Teivon iltaravilähtö. Tamma kohtaa jokusen jo edellisistä starteista tutun kilpakumppanin ja jokusen uuden naaman, mutta kokonaisuutena tehtävä alle 30000 euroa tienanneiden tammalähdössä näyttää aivan sopivalta. Hippoksen lähtörata-arvontakoneistolta löytyy ilmeisesti sittenkin häivähdys säälintuntoa, kun Hanne on vihdoin ja viimein alkanut saamaan pieniäkin numeroita. Nyt se pääsee avaamaan kisan jo toista kertaa peräkkäin mainiolta kakkosradalta. Lisää kommenteja sekä kuulumisia luvassa lähempänä starttia.


EL Miss Victory aloitti uransa kolmannella sijalla. Tamma jäi johtavan taakse umpipussiin ja kieltämättä ns. voittajan näköisenä. Uran ensimmäisessä startissa tammalle haluttiin tarjota nätti juoksu. Etukäteen arvioituna pussituksen mahdollisuutta ei osannut pitää merkittävänä, kun sakki vaikutti niin epätasaiselta ja vähäverisessä lähdössä jonomuodostelma tuntui parijonoa todennäköisemmältä. Nyt Lahtisen Akselilla olisi ollut mahdollisuus nostaa tamma toisen radan veturiksi kierros jäljellä, mutta sitä Akseli ei vielä tuossa vaiheessa halunnut tehdä eikä ratkaisua osaa moittia yhtään. Nyt nähtiin, että tammalla pysyy jalat alla ja homma toimii muutenkin.

Seuraava startti on Vermossa 16.12. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on tammalta odotettava hyvää panosta eikä sen pitäisi olla ulkona kärkitaistosta. Paalun lähtörata yhdeksän on ihan ok. Myös EL Miss Victorysta tulee lisää kommenteja ja kuulumisia lähempänä h-hetkeä.3.12. - KERTA KIELLON PÄÄLLE

Hanne voitti kauden päätösstarttinsa... paitsi, ettei se sittenkään todennäköisesti ollut kauden päätösstartti. A-P kertoi juuri ennen tiistain kisaa, että vastoin aiempien suunnitelmien, ajettaneen tammalla vielä parin viikon päästä, kun tarjolla on sattuva sarja kotiradalla. Tamma on nyt ulkoisesti hyvän näköinen ja A-P:n mukaan mieleltään tosi pirteä, joten mikäpä on ajellessa.

Tämän viikon kisa meni nappiin. Venäläisen Kalle kertoi startin jälkeen, että satsasi kyllä kiihdytykseen, mutta ei pitkään vaan otti rauhallisesti heti kun näki, ettei mikään vaarallinen hevonen (Allyhill's Ulrika etupäässä) pääse edelle. Hanne eteni melko nopeasti keulaan, veti matkalla ihan reippaalla tempolla ja irtosi lopussa selvään voittoon. Viim. 500m tultiin vain 19-vauhtia, mutta Hannella olisi kyllä ollut rahkeita parempaan - niitä ei vain nyt tarvinnut käyttää. Jos jotain negatiivista haluaa välttämättä hakea, niin tamma jäi Kallen mukaan kiihdytyksen jälkeen hieman painamaan, mutta eipä siitäkään lopulta haittaa ollut. 

Perfect Day oli asiallinen kolmas, mutta kurkun kanssa oli nyt kovastikin ongelmia ja paras puristus jäi sen myötä puuttumaan. Pisteet Kallelle - radalta 12 juoksu onnistui niin hyvin, kuin nyt vain ikinä voi. Tamma voisi pärjätä vielä pitkäänkin, jos kurkku saataisiin kuntoon. Operaation ajankohtaa mietitään koko ajan ja se lienee edessä vielä tämän talven aikana.3.12. - EL MISS VICTORY DEBYTOI

Nyt sen olisi määrä tapahtua -  4-vuotias El Miss Victory pääsee näillänäkymin aloittamaan uransa huomenna perjantaina. Porin iltaravien ensimmäisessä lähdössä starttaava tamma lähetetään starttiin hyvin odotuksin. Koelähtö sujui positiivisesti, mutta sen jälkeen tamma kärsi viruksesta. Nyt viimeaikoina El Miss Victory on Petrin mukaan esiintynyt kotioloissa edukseen ja vaikka tamma suurehkona arvoituksena starttaakin, täytyy siltä sopivan oloisessa porukassa odottaa ehjällä juoksulla aivan kärkisijaa. Etukäteen arvioiden kovin vastustaja on niinikään uransa aloittava ja El Miss Victoryn sisäpuolelta kiihdyttävä Eagle's Arrow, joka kulki koelähdössä laukkansa jälkeen vahvasti.
30.11. - HANNE JA PERFECT DAY TEIVOSSA

Hundredntenpercent:

Hanne voitti perjantaina Jokimaalla upealla täyden matkan ajalla 15,0a. Tamman juoksu onnistui täydellisesti, kun se pääsi takarivistä 2. ulos, kärki veti kierroksen 13-vauhtia eikä missään vaiheessa tarvinnut edes käydä ulkoradoilla. Viimeisessä kurvissa tamma näytti menevän menojaan, mutta niinikään hyvän selkäjuoksun saanut Multi Marigold aloitti vielä takaa-ajon. Kunnon matsia ei kuitenkaan lopulta nähty, kun Hanne päästi uhkaajansa vain tuntumaan. Venäläisen Kalle kertoi startin jälkeen, että kaikki oli oikein helppoa ja tamma oli nyt paljon parempi kuin edellisessä startissaan. Kallen mukaan Hanne jäi vain yksin jäätyään odottelemaan muita ja lähti sitten menemään uudestaan kunnolla heti kun kaveri tuli niskaan hengittämään. Hannen juoksemat 13,9aly ja 15,0a ovat matkoillaan ihan kovimpia aikoja, mitä Suomessa on marraskuussa juostu.

Huomenna Teivossa Hanne päättää kautensa. Vastus näyttää sen verran sopivalta, että normaalina ollessaan tamma on erittäin lähellä voittoa. Tällä kertaa paikka on mainio, eli rata 2 ja Kallen kanssa on jo ollut juttua, että nyt testaillaan ensimmäistä kertaa kuinka tamma avaa, kun sillä satsaa kiihdytykseen. Vastustajista ennakkoon kovimmilta tuntuvat mukavasti pärjännyt Allyhill's Ulrika ja selvästi tauluaan parempi Blitz Freak. Ensin mainitun valmentaja Meri Elomaa kommentoi perjantain Hevosurheilulehdessä, että Allyhill's Ulrika on ennenkin voittanut Hundredntenpercent'n. Se ei pidä paikkaansa, kun hevoset ovat kohdanneet tasan kerran ja silloin Allyhill's Ulrika laukkasi hylkäykseen, kun taas Hanne polki ravia ja kiri loppusuoralla selvään voittoon. Nyt Allyhill's Ulrika saa mahdollisuuden tasoittaa puntit, mutta katsotaan kuinka käy...

Kävi tiistaina mitä tahansa, on jo tässä vaiheessa syytä kohdistaa Suuren Suuri Kiitos hienosta loppukaudesta valmentaja A-P Pakkasen suuntaan. Uskomattoman hienoa työtä!


Perfect Day:

Edellisessä startissaan tasaisesti neljänneksi jumputtanut Perfect Day nähdään myös Teivossa tositoimissa. Tammalla on todella ikävä paikka, rata 12, joten se on juoksunkulun armoilla. Vielä suuremman arvoituksen aiheuttaa kurkun toimiminen sillä silloin kun se toimii, tamma on tosi hyvä ja silloin kun ei, on meno luonnollisesti paljon hankalampaa. Venäläisen Kalle ottaa nyt ensituntumaa tammaan ja toivotaan, että yhteisrtyä tuo hedelmää. Huomiseksi on lupailtu kosteaa keliä ja sellainen olisi tammaa vastaan.


27.11. - TÄNÄÄN TULESSA

A-P:n mukaan Hannella on kaikki ok ja hyvin odotuksin lähdetään Jokimaalle. Tammalle testaillaan nyt uusia kuolaimia, mutta muita muutoksia ei valmentajan mukaan tule. Venäläisen Kari kommentoi vain, että uskoo hänellä olevan lähdön parhaan hevosen, mutta että Fanny Southwind on huippukuntoisena ja näistä asemista tosi kova vastus. Mitään suurempia tavoitteita ei enää näihin kauden viimeisiin startteihin ole, mutta kärkisija on varmasti tänäänkin mahdollinen.
24.11. - HANNE JÄÄHDYTTELEE

Hienosti syksyn aikana pärjännyt Hundredntenpercent starttaa tällä kaudella todennäköisesti enää kaksi kertaa. Valmentajan suunnitelma oli alunalkaenkin sellainen, että syksyllä ajetaan jokunen startti kilpaa ja sitten talven ajan treenaillaan. Hannen seuraava startti on tämän viikon perjantaina Jokimaalla ja sitä seuraava todennäköisesti jo ensi viikon tiistaina Teivossa. A-P on painottanut, ettei tammaa ole nyt syksyllä edes yritetty laittaa huippukuntoon vaan tähtäimet on asetettu ensi kauteen - se tietysti kuulostaa varsin mukavalta, kun nytkin menestystä on tullut kiitettävästi.

Viimeksi Vermossa Hanne siis jäi V75-finaalikierroksella toiseksi ja ohjastaja Kari Venäläinen kertoi startin jälkeen, ettei kaikki ollut kohdallaan eikä tammaa pystynyt toisohjaisuuden takia kunnolla ajamaan. Kalle epäili, että vika löytyy suusta ja A-P varmisti myöhemmin, että siellä todellakin oli vikaa, joka on nyt hoidettu kuntoon.

Kausi on siis loppusilausta vaille valmis ja nyt seuraaviin startteihin mennään jo hieman jäähdyttelymielellä. Menestystoiveita on silti, kunhan juoksut vain joten kuten onnistuvat. Jokimaalla lähtöpaikka on ikävä 11, joten epäonnistumisriski on jo senkin puolesta olemassa. Kovimmalta vastustajalta tuntuu hirmuiskuun noussut Fanny Southwind, jolle ei todellakaan olisi häpeä hävitä. Pienistä varoitteluista huolimatta odotukset ovat kokonaisuudessaan aivan positiiviset ja voitostahan Kalle lähtee ajamaan.

Valmentajan kommenteja ja mahdollisesti muuta höpöttelyä luvassa vielä to-pe.

21.11. - VAROITUKSIA PERFECT DAYSTA

Perfect Day starttaa tänään Teivossa lähdössä yksi takarivin paikalta 11. Tamma oli viimeksi suoraan tauolta hyvä ja voitti selvästi, mutta nyt ilmassa on suuria kysymysmerkkejä ja osallistumistakin mietittiin pitkään. Tamman kurkku ei toimi ihan täydellisesti ja todella kostea keli voi vaikuttaa asiaan negatiivisesti. A-P:n kanssa juteltiin eilen ja sovittiin, että ajetaan kurkkutuella ja ohjastajalta pydetään nättiä reissua. Kuntonsa puolesta tamma pystyisi paljoon, eli ei sen menestyminen minään yllätyksenä tulisi, mutta nyt täytyy varautua myös heikkoon suoritukseen.


PÄIVITYS: Keli on parantunut ja samalla odotukset nousseet. Edelleen suhtauduttava pienellä varauksella.
11.11. - KAIKKI EI OLLUT KUNNOSSA... SILTIKIN TOINEN

Hanne sijoittui Vermon tammadivarifinaalissa toiseksi, mutta sen esitys tuntui ilman muuta ensin jonkinlaiselta pettymykseltä. Kun tamma pääsi suosiolla keulaan, ei siltä odottanut muuta kuin voittoa. Kuitenkin jo hyvissä ajoin alkoi näyttämään, ettei tamma ole nyt ihan oma itsensä. Kun Cranberry Pellini lähti Hannen takaa hyökkäykseen, painui se hetkessä edelle ja meni menojaan. Hanne oli varma kakkonen, mutta paljon jäi puuttumaan. Venäläisen Kallen kommentit selvittivät kuitenkin paljon. Ohjastaja kertoi, että tamma oli koko matkan pahasti toisohjainen, ei sen takia kunnolla ajettavissa ja laukkakin oli välillä lähellä. Kalle meinasi, että vika löytynee suusta (ei olisi ensimmäinen kerta) ja se lienee onneksi suhteellisen helposti korjattavissa. 

Tamma esiintyi nyt ongelmien takia täysin vajaatehoisena, mutta nappasi sellaisenakin finaalikierrokselta kakkossijan ja 3000 euroa - kyllä hopeakin alkaa jo maistumaan ihan hyvältä.  

Voi olla, että Hanne nähdään vielä tällä kaudella starttiviivalla, mutta montaa kertaa se ei enää starttaa. A-P:n näkemys on koko ajan ollut sellainen, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin
tamma on ensi kaudella vielä paljon parempi kuin on nyt ollut. Tamman fyysisessä kunnossa on parantamisen varaa ja aika moni kortti on jätetty vielä käyttämättä.
13.11. - HANNE V75-FINAALEIHIN SUOSIKKINA

Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa. Siitä on jokunen kuukausi, kun huuli pyöreänä ihmeteltiin tamman saamattomia otteita. Nyt ollaan menossa suosikkina Vermon V75-finaalikierrokselle, pari hienoa voittoa alla. Hanne lähtee tavoittelemaan 6000 euron ykköspalkintoa paalulta, radalta 6. Paikka on hyvä, mutta silti hieman ihmetyttää lähes kaikkien vihjelehtien juoksunkulkupsyykit, joiden mukaan tamma avaa kovaa ja nappaa keulat. Hanne kun ei ole vielä kertaakaan Suomessa avannut kovaa ja lähtönopeuden puute tuntuu tällä hetkellä jopa sen suurimmalta heikkoudelta. Kun tamma voitti Porin V75-divarin keulasta, se ei suinkaan suhahtanut piikkiin suoraan kiihdytyksestä vaan haki paikkansa vasta toisen kaarteen lopussa. Toisaalta taas asia on niinkin, ettei Venäläisen Kalle ole vielä toistaiseksi edes yrittänyt satsata täysillä starttiin, joten voi olla, että ruutia olisi lähtötohinoissakin enemmän kuin tähän asti on saatu todistaa. Keulasta Kalle varmaan Vermossakin mielellään ajaisi, mutta päästäänkö sinne sitten suoraan kiihdytyksestä, hieman myöhemmin vai ei ollenkaan? - sitä ei kyllä osaa etukäteen arvioida. Mitenkään keulariippuvainen Hanne ei ole, mutta virtaa tammassa on nyt niin paljon, että selässä se saattaa jäädä painamaan päälle - näin tapahtui viimeksi Teivossakin, mutta kuten ohjastaja asian ilmaisi, niin "ei haittaa, kun se on sellaista oikeanlaista painetta".

Valmentaja A-P on sairastellut, mutta hevosen pitäisi olla terve ja vire on näillänäkymin lauantaina kunnossa. Tammaan osaa jo hieman luottaa, kun alla on neljä peräkkäistä hyvää juoksua, joten odotukset nusevat tosi korkealle. Tässä lajissa voi sattua ja tapahtua eikä pettymyksiltä voi aina välttyä, mutta joka tapauksessa Vermoon lähdetään menestysmielellä.


10.11. - PERFECT DAY TAAS TULESSA

Perfect Day palaa tänään Teivossa radoille pieneltä huoltopaussilta. Valmentaja A-P kertoi eilen, että tamma on treenannut ihan mukavasti, mutta että se voi vielä olla hieman tukkoinen. Oppilaslähdössä vastus ei ole erityisen vaativa, mutta surkea lähtörata 12 hankaloittaa tietysti tehtävää. Arto Soininen istahtaa tänään Perfect Dayn rattaille ja mikäli juoksu onnistuu, on menestyminen mahdollista. Kovimmilta vastustajilta näin etukäteen tuntuvat Hannu-Pekka Korven ajokki 4 Rainman Lamu ja Perfect Dayn tallikaveri, Antti Veteläisen kuskaama 11 Vision Ås.
4.11. - HUNDREDNTENPERCENT - 13,9aly - 1. 

Teivon trillerin jälkeen tunnelmat olivat kaksijakoiset. Hannen voitto oli tietysti mahtavaa katseltavaa, mutta Cassyn kanssa sai vastaavasti kokea harmitusta. Siltä kun odotettiin nyt tosi paljon, mutta saatiin viimeinen sija. Suurin yllätys nähtiin kiihdytyksessä, kun hitaahkoksi mielletty Allyhill's Ulrika pystyi kierrättämään Cassya ulkopuolellaan kunnes laukkasi ja Cassy painui keulaan. Ensimmäiset 500m  11,0 ja kierros 13,5 - siinä vaihessa oli melko selvää, ettei tässä käy nyt hyvin. Etukäteen tuntui niin selvältä, että Cassy ottaa helposti keulat ja voimia säästyy vielä loppuunkin, mutta kun kyseessä on raviurheilu, niin kaikenlaista odottamatontakin voi tapahtua. Tammaa on vaikea tästä täysin tuomita. Tosin täytyy myöntää, että olisi se voinut paremminkin kestää - esim. kuolemanpaikalla juossut El Miss Uptown saapui maaliin paljon Cassyn edellä, neljäntenä. Pettymys tietysti, ainakin sijoituksen puolesta. 


Hämmästyttävä Hanne...

Muodonmuutosta on jotenkin hankala käsittää. Hevosen hyvä kapasiteetti on toki ollut koko ajan tiedossa ja sitä on tullut toivottua, välillä jopa uskottua, että vielä se näyttää, mikä on tammojaan. Nyt kun se on sitä alkanut tekemään, niin sitä kuitenkin tuntee jonkinlaista yllättyneisyyttä. 13,9 on 4-vuotiaalle tammalle marraskuun purevassa viimassa hurja tulos, olkoonkin että juoksu onnistui nappiin. Sen perusteella, miltä meno radanvarteen näytti ja mitä ohjastaja ja valmentaja kommentoivat lähdön jälkeen, ei lähellekään kaikki ollut vielä pelissä. Venäläisen Kalle ei tehnyt rattailla elettäkään ja voitto irtosi todella helposti. Nyt pää kylmänä kohti seuraavia tehtäviä ja täytyy vain nauttia näistä jo tulleista onnistumisista sillä pettymyksiä tässä lajissa on vaikea välttää.

 
3.11. - TAAS LISÄÄ

Kiirettä pitää pävitysten kanssa...

Poisjäännit sotkivat suunnitelmia niin paljon, ettei enää uskalla toitotella mitään Cassyn keulajuoksun puolesta, mutta ei myöskään sen toisen vaihtoehdon. Cassyn keulajuoksua täytyy edelleen pitää todennäköisempänä, kun Hanne on ollut lähdössä sen verran hidas, ettei välttämättä paranevasta paikastaan huolimatta pääse sujuvasti keulapaikkaa vaatimaan, mutta kuten sanottu: Tilanne on muuttunut suht. radikaalisti
.

 3.11. - LISÄÄ TAKTIIKOISTA

Moni saattaa miettiä, onko mahdollista, että Cassylla annetaan keulapaikka samojen omistajien toiselle hevoselle. Se olisi periaatteessa mahdollista, mutta mistään tällaisesta ei ole etukäteen sovittu ja kuten Hundredntenpercentia ajava Kari Venäläinen asian totesi "Voi olla, etten mä edes pääsisi tarpeeksi nopeasti siihen johtavan rinnalle keulaa kyselemään". Näistä asemista taktiikkapeli voisi kostautuakin ja siksi varsinaisia ajo-ohjeita ei omistajien suusta anneta, vaan taktiset kuviot jäävät täysin ohjastajien ja valmentajien harkinnan varaan. Kaikki spekulaatio juoksunkulusta on nimen omaan valmentaja- ja ohjastajakommentien tulosta, eikä ikinä ole mahdotonta, että suunnitelmiin tulee muutoksia tilanteen mukaan.

Oletus on se, että Cassy juoksee keulassa ja Hanne siellä mihin sattuu pääsemään, mutta mitään vaihtoehtoa ei uskalla sulkea pois laskuista, kun asioista ei loppupeleissä ole itse päättämässä.2.11. - HYVIÄ ODOTUKSIA, MUTTA MYÖS KYSYMYSMERKKEJÄ

Tässä sitä nyt tulee, eli informaatiota huomiseen Teivon kisaan

 

 

Hieman sekavin tunnelmin ollaan nyt etukäteen liikkeellä. Hannen kohdalla epäselvää on taktiikka ja Cassyn kohdalla ohjastaja. Teivaisen Antti on potenut flunssaa nyt pari päivää ja jos mies on sivussa vielä Teivostakin, tulee Cassylle luonnollisesti ohjastajanvaihdos. Kuskin nimi selviää vasta huomenna, mutta agressiivinen ja nopea mies rattaille halutaan.

Huomautetaan nyt heti alkuun, että jokainen spekulaatio on tässä vaiheessa todellakin vain spekulaatiota ja etukäteen suunnitellut taktiikat saattavat aina muuttua tilanteen mukaan ja toki täytyy muistaa, että lähdössä on monta muutakin hevosta, jotka voivat vaikuttaa juoksunkulkuun. Näitä lähtöjä ei siis ole ihan helppo ajaa etukäteen - ei etenkään täältä näppäimistön takaa.

Näillänäkymin Cassylla on tarkoitus tähdätä keulajuoksuun ja luotto keulaan pääsyyn on melko kova. Tamma on Suomessa päässyt juoksemaan keulassa vain kerran ja silloin kaikki näytti hienolta, kunnes ohjastaja avasi hevosen korvat ja tamma löi syystä tai toisesta leikin läskiksi. Kokemuksesta viisastuneena tamman korvat on nyt tukittu. Cassy palailee siis pieneltä huoltopaussilta. Tauko on aina tauko ja yllätyksiä voi tulla, mutta treeniotteiden perusteella tamma on entistä ehompi. Petri kävi tammalla perjantaina hiitillä ja Cassy lopetti omasta halustaan viim. 500m tosi kovaa ja oli tuntunut hienolta. Valmentaja on oikein luottavainen tamman mahdollisuuksiin.

Hannen pitäisi jatkaa hienossa kunnossa ja ainakaan valmentaja A-P:n mukaan mitään takapakkeja ei ole tullut. Lähtöpaikka on kuitenkin mailin matkalle niin huono, että juoksu voi epäonnistua pahoinkin, etenkin kun tamma ei ole (ainakaan tähän asti ollut) erityisen nopea starttari. Jos vaihtoehdoiksi jää kuolemanpaikka kolmannen radan kiertämisen jälkeen tai pakittelu hännille, ei menestyminen ole kummassakaan tapauksessa helppoa. Ohjastaja Venäläisen kanssa tuli keskusteltua alustavasti taktiikasta, mutta asia on nyt niin, että tältä paikalta lopulliset ratkaisut on pakko tehdä ihan tilanteen mukaan. Asiaan vaikuttavat se, kuinka Hanne lähtee liikkeelle ja se mitä sisäpuolelta avaavat tekevät. Edelleen muistutetaan, että Hannelle tämä on valmisteleva kisa Vermon V75-finaaleja silmälläpitäen eikä suuria menestyspaineita oteta. Se ei tarkoita, etteikö Hanne voisi menestyä ja jos juoksu onnistuu, niin sitten tammalta on jo odotettavakin kärkisijaa. Toisin kuin viimeksi Porissa, juoksee Hanne huomenna tämänhetkisten tietojen mukaan kaikki kengät jalassa, mutta ohjastaja ja valmentaja eivät pidä sitä äärimmäisen ratkaisevana tekijänä.

Kumpaakaan tammaa ei kannata missään nimessä unohtaa peleistä. Cassy voi olla merkittävästikin vähemmän rastattu ja jos niin, voi se olla pelimielessä jopa edullisempi tapaus juuri tässä startissa.

Ravia.fi-keskustelupalstalta löytyy kisa, jossa voittajalle luvassa pieni palkintokin. Kisassa veikkaillaan Cassyn ja Hannen sijoituksia. Kisaosioon pääset vaikka tästä linkistä:  www.ravia.fi/read.php1.11. - KOELÄHTÖ SUORITETTU

El Miss Victory läpäisi Seinäjoella koelähdön tuloksella 21,6. Kun muut lähtöön osallistuneet hevoset keskittyivät laukkailemaan, joutui El Miss Victory juoksemaan käytännössä koko matkan yksinään. Rauhallisen avauskierroksen jälkeen tamma lisäsi vauhtia ja tuli toisen kiepin 19,0-vauhtia. Petrillä oli kokeen jälkeen oikein positiiviset fiilikset ja ohjastaja Niko Jokelalakin oli tykännyt tamman esityksestä. Ensimmäistä starttia on jo katseltu ja näillänäkymin ajankohta on marraskuun puolenvälin jälkeen.

Huomenna, eli maanantaina päivitellään Cassyn ja Hundredntenpercent'n kuulumisia ja luvassa ainakin valmentajakommenteja.31.10. - EL MISS VICTORY SUNNUNTAINA KOKEESSA

4-vuotiaan El Miss Victoryn uran aloitus on viivästynyt, mutta nyt toivottavasti päästään vauhtiin. Tamman on tarkoitus juosta koelähtö huomenna Seinäjoella ja jos se lunastaa kilpailuoikeuden, ilmoitetaan tamma todennäköisesti pian starttiviivalle tositoimiin. El Miss Victory on valmentajana Petri Rajalan mukaan treenannut mukavasti. Petri kertoi, että viimeisessä hiitissä tammalla ajettiin 24-vauhtia läpi, ravi oli käynyt ihan hyvin ja kaikki ollut muutenkin kunnossa. El Miss Victorylla on ollut pieniä vastoinkäymisiä, mutta tammalla pitäisi kyllä olla jonkin verran kapasiteettia. Keväällä se lopetteli harjoitusraveissa 13-vauhtia, eli jonkinlaiset vauhtivaratkin tammalta löytyy.28.10. - HANNE VS. CASSY

Sekin täytyy nyt sitten kokea - Nimittäin Hannen ja Cassyn keskinäinen kohtaaminen. Vanhat tallikaverit kilpailevat toisiaan vastaan Teivossa 3.11. kun Hanne on valmistautumassa V75-finaaleihin ja Cassy palailee huoltotauolta. Hannen surkea arpatuuri ryhmälähdöissä jatkuu sillä tällä kertaa tamma pyrähtää matkaan seiskakaistalta. Cassylla kävi parempi flaksi, kun radaksi arvottiin nelonen. Hannen lähtöpaikka on erityisen ikävä sen takia, että matkana on 1600m, joka taas puolestaan kyllä suosii sitten nopeaa Cassya.
 
Hanne tulee todennäköisesti keräämään suhteellisen paljon peliä ja tietysti ihan aiheesta, kun alla on vakuuttava V75-tolppa. Muistutellaan nyt kuitenkin jo tässä vaiheessa, että tällaisista asetelmista juoksun epäonnistuminen on aina mahdollista. Taktiikka on vielä hämärän peitossa ja jää täysin valmentajan sekä ohjastajan päätettäväksi. Kun hevonen on valmistautumassa V75-finaaliin, voi olla, ettei siitä yritetäkään ihan kaikkia mehuja puristaa irti. Palataan taktiikka-aiheeseen myöhemmin, kun saadaan asiasta kommentia Pakkaselta ja Venäläiseltä.

Cassy pystynee pärjäämään siinä missä Hannekin. Petrin mukaan tamma on tuntunut treeneissä pirteältä ja kun kaiken näillänäkymin pitäisi olla kunnossa, ei Teivoon lähdetä ilman odotuksia. Cassy avaa kovaa ja tavoittelee varmasti keulapaikkaa, kun rattaillakin istuu suoraviivainen A. Teivainen.

Eipä tässä voi muuta sanoa kuin, että mielenkiintoista tämä tulee olemaan. Toivottavasti kumpikin tamma säästyy takaiskuilta, sillä onhan tämäkin taisto kiva jossain vaiheessa nähdä. 

25.10. - HANNELLE ENSIMMÄINEN VOITTO SUOMESTA

Se on siinä - ensimmäinen voitto Suomen maaperältä, heti V75-tasolta ja vieläpä harvinaisen tyylikkäästi ja yllättävän helposti. Ei sitä kuitenkaan ihan tällaista osannut odottaa, vaikka Hanne etukäteiskaavailuissakin toki yksi mahdollisista menestyjistä oli.

Volttiringissä nähtiin hieman erikoinen tapaus, kun Hannen rinnalla voltannut Dottie D. Kemp kopautti kakkoskomennolla turpansa Venäläinen Kallen kypärään ja sen verran tuo tärskähti, että hyvä kun mies pysyi rattailla. Kun matkaan päästiin, niin kaikki sujui ongelmitta. Hanne kyttäili alun kärjen takana ja kun lopulta keulat haki Pekka Korpi ja Arctic Tomson, niin Hanne jäi hetkeksi johtavan rinnalle. Pekka huikkasi kuitenkin Kallelle, että ajaa vain keulaan ja näin tapahtui. Hanne ei enää keulaan edettyään päästänyt ketään koko matkan aikana rinnalleen ja voitto oli lopulta todella helppo. Varaa jäi, todennäköisesti paljonkin, sillä ohjastajan ei tarvinnut merkkejä antaa vaan tamma lisäili tempoa oman halunsa mukaan. Väliajat olivat 18,5/17,0/16,0/14,5.

Valmentaja A-P oli tietysti Porin voittostarttiin varsin tyytyväinen ja niin oli ohjastaja Kallekin, joka tiivisti tunnelmat pitkälti lauseella: "Se vain oli niin helppoa...". Niin, onhan se kivaa, että kaikkien vastoinkäymisten jälkeen välillä  on helppoakin. Tästä on (lievästi ilmaistuna) mukava jatkaa kohti seuraavia tehtäviä. Hannella tähdätään kolmen viikon päästä ajettavaan tammadivisionafinaaliin, mutta valmentajan mukaan tässä välissä ajetaan mahdollisesti vielä joku startti. Sitä odotellessa...
 24.10. - EI UUSIA UUTISIA

"Kaikki kunnossa - hyvin odotuksin lähdetään matkaan". Siinäpä pitkälti A-P:n kommentit. Valmentajan mukaan etukengät saatetaan nyt ottaa pois toisin kuin edellisissä starteissa.20.10. - HANNE MITTAA TASONSA V75-TAMMADIVARISSA

Kun Hanne oli ollut jonkin aikaa A-P:n tallissa, kertoi valmentaja kilpailusuunnitelmakseen sen , että ensin hetaan pisteitä jostain "tavallisista" raveista ja sitten mennään kokeilemaan V75-tammadivariin. Aina kaikki ei (etenkään tässä lajissa) mene suunnitelmien mukaan, mutta nyt meni. Vaikka Hanne ei Vermossa ja Porin illassa voittanutkaan, pärjäsi se tarpeeksi hyvin, jotta pisteet riittivät mukaanpääsyyn Porin V75-kierrokselle. Eikä tamma ole statistin roolissa nytkään - se on tehnyt kahdessa edellisessä startissaan hyvät juoksut ja pikkuisen paremmilla tuureilla sijoitukset olisivat olleet vielä kirkaampia. On mahdollista, että Hanne parantaa edelleen otteitaan ja silloin se on kyllä lauantaina lähellä kärkisijaa. Volttilähtö tuo pienen kysymysmerkin sillä sitä lähetystapaa ei ole tammalla vielä Suomessa kokeiltu, mutta Ruotsissa kylläkin ja vieläpä hyvin tuloksin. Jotta menestystä tulisi, täytyy juoksun tietysti onnistua ja yhtä selvää on sekin, ettei tamman suoritustasoon vieläkään osaa aivan sataprosenttisesti luottaa. Joka tapauksessa Poriin mennään hyvin odotuksin ja jos juoksu onnistuu, niin totosija on selkeä tavoite eikä voittokaan pudota penkiltä. Lisää tamman kuulumisia vielä ennen lauantaita.

 


14.10. - SUUNTA ON OIKEA

Huokaus helpotuksesta - sellainen tuli suoritettua, kun Hanne teki jo toisen hyvän esityksen peräkkäin. Voittoa ei tullut vieläkään, mutta hevosta ei voi moittia yhtään. Venäläisen Kalle otti tammalla alun rauhallisesti, mutta kun edestä käänneltiin sisäradalle, ei Hannelle jäänyt muuta kuin kuolemanpaikka. Kalle löi kaasun pohjaan ja kokeili yllättää keulavaljakkoa Oaklea Quail/Seppo Markkula, mutta tiukasta yrityksestä huolimatta pelisuosikki jatkoi piikkipaikalla. Kierros mentiin railakkaasti 14,0-vauhtia ja vaikka Hanne pääsi lopulta huilaamaan johtavan taakse, niin tuntui selvältä, että revittelyt maksavat lopussa. Eivät kuitenkaan sitten maksaneet ihan älyttömän paljon. Kun Hanne nousi taas johtavan rinnalle, se hankki helposti otteen keulahevosesta ja loppusuoralla vain namujuoksun saanut William Step työntyi edelle. Ohjastajalta kehuja ja aina hillityn rauhallinen valmentajakin tykkäsi - ei muuta kun kokka kohti seuraavia startteja ja toivotaan, että tamma pysyy terveenä, niin se voi vielä vaikka parantaakin otteitaan. 
14.10. - PERFECT DAYN JA CASSYN EPÄONNISTUMISET

Perfect Dayn ja Cassyn edellisistä starteista ei ole vielä kirjoitettu, joten hoidetaan velvollisuus tässä yhdessä nipussa. Perfect Dayn kohtalona oli laukka. Volttitouhu oli tuossa lähdössä varsin sekavaa ja tamma kävi kuumana, joten sitä kisaa ei tarvinnut pitkään puristella. Näin katkesi kolmen startin mittainen totoputki, mutta eipä muuta kuin uutta rakentamaan. 

Cassy oli edellisessä startissaan kolmannesta sisältä vaisu, mutta syykin on selvä. Tamma ei ollut täysin terve ja jäi tuon startin jälkeen pienelle huoltopaussille. Nyt kaikki on jo kunnossa ja ilman uusia takapakkeja Cassy palaa radoille lähiviikkojen aikana - toivottavasti entistä ehompana.
 

 12.10. - HUNDREDNTENPERCENT PORIN ILLASSA

Lähtö on Porin maanantai-illan kahdeksas ja tikulla tonni - kaikesta huolimatta lähtö on meille omistajille tärkeä monestakin syystä. Hanne juoksee toista kertaa A-P:n tallista ja kun ensimmäinen kisa jo loi toiveita paremmasta, niin nyt odotuksissa on hyvä juoksu ja hyvä sijoitus - kaikki muu tulisi pettymyksenä. Se onkin sitten aivan toinen juttu, että yllättäisikö epäonnistuminen. Ei nimittän yllättäisi. Ei tämän hevosen kohdalla.

Pelissä on paljon enemmän kuin se yksi tonni. Hanne tarvitsee kipeästi pisteitä ja niitä saa tarpeeksi vain kärkisijoista. Tässä välissä tammaa on ilmoiteltu vaikka mihin, mutta taulu on huonossa kunnossa eikä näillä pisteillä ole päästy starttiin, ennen kuin nyt. Tähtäimet on kuitenkin kohdistettu muualle kuin Porin iltaan.

A-P:n kommentit lupaavat hyvää. Miehen mukaan Hanne otti viime startin oikein ja se tuntui vievän tammaa vielä eteenpäin. Treeneissä siis pyörä pyörii ja virtaa riittää. A-P odottaa Hannelta tänään hyvää juoksua ja on melko luottavainen tamman mahdollisuuksiin menestyä.

Lähtöpaikka ei taaskaan ole paras mahdollinen, mutta ennätyshyvä Hannelle, eli rata 6. Yksi poisjäänti sisäpuolella vielä hieman helpottaa. Tamman lähtönopeudesta ei vieläkään ole tarkkaa kuvaa - mikään raketti sen ei pitäisi olla ja kun sisäpuolella on pari hyvää starttaria, voi ainakin keulaan pääsy olla vaikeaa. Tältä lähtöpaikalta kuolemanpaikkariski on ilmeinen. Ihan nimensä veroinen tuon paikan ei Hannelle pitäisi olla, mutta A-P:n mukaan tammassa on tällä hetkellä niin paljon virtaa, että johtavan rinnalla se saattaisi jäädä painamaan päälle ja siitä syystä joko keulajuoksu tai selkäjuoksu sopisivat paremmin. Vastaan asettuvat mm. täydellisen muodonmuutoksen kokenut Oaklea Quail, voitokas Angry General ja nopea Gisela Farming. Realistinen sijoitusveikkaus: sijat 1-10. Tavoite: 1.

 11.10. - PERFECT DAY TURUN TROIKKALÄHDÖSSÄ

Perfect Day starttasi siis viimeksi Teivon lounasraveissa. Suosikiksi pelattu tamma jäi kolmanneksi ja oli kohtalainen. Täytyy kyllä sanoa, että lähdön taso jopa hieman yllätti, kun reilu ennätyksenparannus (aika 17,0) ei riittänyt kuin viimeiseen totosijaan. Tamma ei pystynyt antamaan lopussa kaikkeaan ja syynä oli sitä jo aiemmin kiusaanneet kurkkuongelmat. Näihin vaivoihin nähden Perfect Day on mennyt todella hienosti, mutta toki se hieman takaraivossa kolkuttelee, että lahjoja olisi vielä parempaan. Katsotaan, josko asialla vielä tehtäisiin jotain.

Tänään Perfect Day starttaa Turun troikkalähdössä. Vastus on tasainen ja ihan tasokas. Lähtöpaikka on hyvä kolmosrata paalulla ja tamma lienee yksi niistä, jotka pystyvät kärkisijoista kamppailemaan. Menestyminen vaatii kuitenkin sitä, että kurkku toimii. Tänään Perfect Daylle laitetaan kurkkutuki, jota ei parissa edellisessä startissa ole käytetty.

Huomenna Porissa mielenkiintoisin kimppahevosen startti pitkiin aikoihin, kun Hundredntenpercent on viivalla toista kertaa uudesta tallista tauon jälkeen. Siitä enemmän maanantaina aamupäivällä.
 

 

 

2.10. - PERFECT DAY TÄNÄÄN LOUNASRAVEISSA

Viimeksi Seinäjoella hyviä otteita jatkanut ja toiseksi sijoittunut Perfect Day starttaa tänään Teivon lounasraveissa, lähdössä 2, eli ensimmäisessä V4-kohteessa. A-P:n mukaan kaikki on ennallaan ja tammalta odotetaan hyvää panosta. Uran ensimmäinen autolähtö ja ulkona oleva lähtörata (8) tuovat mukanaan pieniä kysymysmerkkejä, mutta jos tamman juoksu onnistuu, sen pitäisi olla aika korkealla. Vastus on lounasravitasolle ihan hyvää luokkaa ja lähtö näyttää paperilla varsin tasaiselta. 

 

 

 

 


28.9. - CASSY SEINÄJOELLA

Cassy starttaa tänään Seinäjoella kuudennessa lähdössä ja pääsee lähtemään radalta viisi. Vastus on taas kovaa luokkaa, kun mukana ovat mm. Steel Star, Meadow Fox, Terrori ja TIger Wood. Onneksi lähtöpaikka on tällä kertaa vähintäänkin kohtalainen ja tammalla on nyt mahdollisuus saada onnistunut juoksu. Jos täytyisi arvioida tamman todennäköisintä juoksupaikkaa, niin veikkaus osuisi johtavan taakse. Mitä tahansa voi tietysti tapahtua, mutta toivottavasti tamma ei ainakaan kuolemanpaikalle jää. Viimeksi Cassy kiri tilaa saatuaan pirteästi ja oli kaikin puolin positiivinen. Nyt tamma on Petrin mukaan ollut viimeistelyissä selvästikin paremman oloinen kuin ennen viime starttia, joten hyvää suoritusta on pakko odottaa. Täydellä matkalla ja näin kovia vastaan Cassyn ei kuulu olla aivan kuumimpia suosikkeja, mutta minään järisyttävänä yllätyksenä menestys ei tulisi. Tammaa ajaa tänään Veli-Erkki Paavola, jolla ei ole aiempaa kokemusta Cassyn ohjista.

 

 

 

 

 

 

 

24.9. - TAVOITE TÄYTTYI

17.9. tuli kirjoitettua näin: "Tavoite voisi olla vaikka se, että tamma tekee tähän asti parhaan esityksensä Suomen kaviourilla."

No se tavoite täyttyi kirkkaasti. Hanne jäi viidenneksi, kun juoksu epäonnistui lähes täydellisesti, tamman jäätyä alussa huonossa selässä ihan porukan hännille. Sieltä tehtävä oli maililla toivoton, kun suosikki Lady Affa Rollax viiletti keulassa ja piti yllä tasaisen reipasta tempoa. Hanne teki pitkän ja varsin sitkeän kirin, kulkien koko viimeisen kierroksen 13-vauhtia. Venäläisen Kallen mukaan tamma oli painanut lopussa hieman sisäänpäin ja hukannut vauhtiaan sen verran, että siihen paloi totosija. A-P puolestaan kertoi, että tammalla taisi olla hieman liian kovat kuolaimet ja ongelmat todennäköisesti johtuivat siitä. Tästä on hyvää jatkaa eteenpäin kohti seuraavia tehtäviä, joiden ajankohdista ei tosin ole vielä tietoa.

 

23.9. - JÄNNITTÄÄ JO

Pakko se on myöntää - jännittää kovasti. Hanne palaa tänään n. kolmen kuukauden paussilta ja debytoi A-P Pakkasen tallista. Tamma on Arvoitus, mutta jos se suorittaa startissa yhtä hyvin kuin treeneissä, on nyt luvassa hyvä esitys ja sen myötä mahdollisesti menestystäkin. Olisi typerää lähteä soitellen sotaan sillä aiemmissa Suomen starteissa tamman kanssa on koettu vain pettymyksiä ja niin saatetaan kokea tänäänkin, mutta jos nyt pelureille pitäisi antaa jonkinlaista neuvoa, niin ei tammaa maltillisesti vedettynä kyllä kannata peleistä poiskaan jättää. A-P kertoi tänään, että kaikki tuntuu edelleen olevan kunnossa. Kengitys ratkeaa paikanpäällä, mutta todennäkisesti etukengät otetaan pois ja se sopisi tammalle hyvin. Venäläisen Kallen kanssa tuli myös juteltua. On mahdollista, että tammalla ajetaan tänään tauosta huolimatta ihan agressiviisestikin, mutta lopullinen ratkaisu syntyy vasta sen perusteella, miltä tamma tuntuu ja miten juoksu  lähtee liikkeelle.

 


21.9. - CASSYLLE JA PERFECT DAYLLE HYVÄT ARVOSANAT

Sekä neljänneksi sijoittuneen Cassyn, että toiseksi kirineen Perfect Dayn Seinäjoen esitykseen täytyy ilman muuta olla tyytyväinen. Cassyn kohdalla sinänsä ihan asiallista sijoitusta enemmän ilahduttaa tapa, jolla se tuli. Tamma jäi aluksi kuolemanpaikalle, mutta Hakkaraisen Eero pääsi kääntämään sen neljänteen sisälle. Matkalla mentiin Meadow Foxin johdolla poikkeuksellisen hiljaista tempoa ja vauhti kiihtyi vasta ihan lopussa. Cassy sai loppusuoralla tilaa, ajautui ulkoradoille ja tuli loppumetrit varsin terävästi. Kovassa vauhdissa tamma ehti vielä ohittamaankin ja näytti tulevan maaliin voimissaan, joten jonkin verran jossiteltavaakin jäi. Perfect Day jatkoi hyviä otteitaan eikä ollut lainkaan huonompi kuin voittostartissaan. Tamman juoksu onnistui hyvin sillä se sai juosta pitkään johtavan kannassa ja kun keulahevonen väsyi yllättävän aikaisin, pääsi Forssin Mika kääntämään Perfect Dayn toiselle radalle. Tamma pääsi etenemään toista rataa pitkin sujuvasti kärjen taakse, tuli loppusuoran hyvin ja hävisi vain vahvasti esiintyneelle Moussakalle. Mikan kommentoi startin jälkeen, että ensimmäisessä kurvissa laukka oli tosi lähellä, mutta sen jälkeen kaikki meni mukavasti ja tamma oli oikein hyvä. Huvittava yksityiskohta, joka johtuu täysin erilaisista juoksunkuluista, oli se, että enintään 30000 euroa tienanneiden lähdössä voittaja Meadow Fox meni ajan 18,6a ja Cassy 19,0a, kun vastaavasti  matalan sarjan lämminvervoltissa (paalulla enintään 1500 euroa) voittaja Moussaka meni 17,8 ja Perfect Day 18,0.

Kumpikin tamma palautui hyvin ja kausi jatkuu näillä näkymin kummankin osalta normaalisti. Tosin Perfect Daylle on sopivia sarjoja tarjolla todella

 

18.9 - CASSY VIIMEISTELYISSÄ TAVALLISTA VAISUMPI

Petri ilmoitti, ettei Cassy ollut viimeistelyissä niin terävä kuin yleensä ja tuollainen uutinen ilman muuta laskee odotuksia ennestään. Päivät eivät ole hevosillekaan samanlaisia, joten eihän sitä tiedä vaikka tamma suorittaisi ihan normaalitasollaan, mutta ainakaan miksikään peli-ideaksi tammasta ei nyt ole. Kaiken onnistuessa ihan nappiin, lienee tamma tasaisessa lähdössä yksi mahdollisista, mutta tuskinpa sinänsä varsin pieni peliosuus on nyt yhtään alakantissa.

 

17.9 - HANNE PALAA RADOILLE

23.9. on päivä, jota tulee jo odotettua jännittyneenä. Syynä se, että jenkkitamma Hundredntenpercent palaa tauolta ja starttaa ensimmäistä kertaa Ari-Pekka Pakkasen tallista. Hannella on ollut ongelmia terveystilanteen kanssa mm. mahahaavan muodosssa, mutta tällä hetkellä tammalla pitäisi olla kaikki kunnossa. Valmentajan mukaan se on saanut lihaa luiden ympärille ja vaikuttaa terveeltä sekä iloiselta. A-P on tykännyt hevosesta kovasti ja antanut sen treeniotteista todella positiivista palautetta. Hannella on ajettu tauon aikana vasta kerran reippaammin, eikä silloinkaan äärimmäisen lujaa. Toinen reippaampi harjoitus on vielä luvassa ennen starttia. Aloitusstartiksi valikoitui mailin matkalla ajettava V5-lähtö, joka on rahallisesti lievä ylisarja (enintään 17500€), mutta lähtö on V5-kohteeksi melko vaatimaton tasoltaan. Vastustajista No More Calls on pärjännyt viimeaikoina tavallisissa iltaraveissa hienosti, mutta muilla osallistujille ei merkittävää menestystä ole tullut. Hanne lähtee radalta kymmenen ja kun tamma nyt palaa tauolta, täytyy lähtöpaikka nähdä ihan hyvänä ja näistä asemista ohjastaja saanee halutessaan tarjottua tammalle nätin selkäjuoksun. Venäläisen Kalle ei kuulu A-P:n käyttämiin vakiokuskeihin, mutta ajaa Hannea omistajien toiveesta.

Odotuksia? Huh. Ei varmasti ikinä ennen ole ollut näin vaikea arvioida kimppahevosen mahdollisuuksia. Jos tamma juoksisi tasollaan, se pystyisi pärjäämään, mutta kun Suomen valloitus on tähän asti ollut täynnä takaiskuja, ei sitä vain oikein osaa asettaa odotuksia. Tavoite voisi olla vaikka se, että tamma tekee tähän asti parhaan esityksensä Suomen kaviourilla. Mihin se sitten riittäisikin?

 


17.9. - PERFECT DAY JA CASSY SEINÄJOELLA

Kovat oli odotukset viimeksi Seinäjoella Perfect Daysta ja saatiinhan niille sitten katetta, kun tamma pinkoi uransa ensimmäiseen voittoon. Perfect Day juoksi keulassa, veti matkalla rauhallista tempoa, tuli sitten viim. 500m 13,5-vauhtia ja muut jäivät todella kauas taakse. Vastus oli toki oikein sopivaa luokkaa, mutta esitys oli silti varsin lupaava sillä niin helppoa näytti meneminen tammalle olevan ja varaa olisi taatusti ollut parempaankin tulokseen kuin nyt syntynyt 19,2. Kausi jatkuu perjantaina ja ratana on taas Seinäjoki, lähtönä illan viimeinen, eli 10. Perfect Day lähtee paalulta radalta 8 ja vaikka lähtöpaikka ei ehkä paras mahdollinen olekaan, niin voisi se huonompikin olla. Vastus on aivan eri planeetalta kuin viimeksi, eli moninkertaisesti kovempi. Ainakin lahjakkaat Midnight Maid ja Jetta Lady herättävät kunnioitusta, mutta valmiiksi hävinneenä ei matkaan lähdetä. A-P:n mukaan Perfect Daylla on ollut edellisen startin jälkeen kaikki ihan kunnossa ja odotuksissa on taas hyvä juoksu. Nyt tamma joutuu jo ihan kunnolliseen testiin, mutta eiköhän se silti ole yksi mahdollisista menestyjistä. Perfect Dayta ajaa Mika Forss, jolla ei ole aiempaa kokemusta tamman rattailta.

Cassy väsyi viimeksi Kaustisella kahdeksanneksi. Esitystä ei voi tuomita sillä juoksu meni ns. vihkoon. Tamma avasi kasiradalta hyvin, mutta kovaa lähdettiin sisäpuoleltakin ja 11-vauhtisesasa avauksessa Cassylle jäi kuolemanpaikka. Tamma löi lopulta keulahevosen, mutta samassa askel alkoi painamaan ja hevosia lappasi ohi lopulta melkoinen tukku. Aki Antti-Roiko antoi Cassysta positiiviset kommentit ja oli myös valmis laittamaan epäonnistumisen täysin juoksunkulun piikkiin. Cassykin starttaa perjantaina Seinäjoella, lähdössä 6. Tamman lähtöpaikka on jälleen kerran turhan ulkona, kuutosradalla, kun sisäpuolella on useampi erittäin nopea starttari. Matkana on 2100m, eli puoli kierrosta pidempi kuin Cassyn bravuurina pidetty maili ja tammaa ajaa tällä kertaa Eero Hakkarainen. Petrin mukaan kaikki on edelleen ok ja valmentaja odottaa Cassylta ihan täysipainoista suoritusta. Mihin se sitten riittää? Jälleen kerran kaikki on kiinni juoksunkulusta, mutta melko maltillisin odotuksin nyt mennään. Pääasia on, että tamma tekisi hyvän juoksun, mutta jos kaikki onnistuu ihan nappiin, ei menestys mitään suuren suurta hämmästystä aiheuttaisi.

 

 

 

10.9. - PERFECT DAY TÄNÄÄN TULESSA

A-P:n mukaan Perfect Daylla on kaikki kunnossa ja valmentaja uskoi, että jos mitään odottamatonta ei tapahdu, pitäisi tamman pystyä pudottamaan edellisen ehjän starttinsa tuloksesta (19,0) ainakin sekunnin verran. Laukkaa ei osaa nyt pelätä samoin kuin viimeksi, kun lähtörata on huomattavasti parempi, mutta mahdollista sekin tietysti on. Jos Perfect Day tekee ehjän juoksun ja toimii moitteettomasti, pitäisi sen olla tänään aika lähellä kärkisijaa. Kyseessä on suht. rutinoimaton hevonen, jota täytyy pitää edelleen kääntämättömänä korttina, mutta etukäteisodotukset ovat tällä kertaa varsin positiiviset.


3.9. - PERFECT DAYLLA VAUHDIT KOHDALLAAN

Voltin vitosrata oli vaikea. Perfect Day laukkasi heti kiihdytyksessä hylkäykseen ja se kisa oli siinä. Tosin jotain mielenkiintoista vielä tapahtui. Teivaisen Antti ajeli tammalla vielä muun porukan kiinni ennen kuin käänsi ympäri ja silmämääräisesti arvioituna näytti, että tamma kulki varsin haipakkaa. Kello paljasti totuuden - kovaa se meni. Mm. IS-ravien "varottavat"-osiossa lukee näin: "Perfect Day: Lujaa lämmitellyt tamma laukkasi startissa hylkäykseen, mutta ajoi muiden takana 800 m alle 1.12-vauhtia, ennen kuin käänsi ympäri." Noh, se on sitten selvää, että käytännön nollasarjalaisella on ainakin vauhdit kohdallaan. Täytyy painottaa, että vaikka Perfect Day kulki laukan jälkeen kovaa, on se edelleen jonkinlainen arvoitus, mutta toki tulevien starttien odotuksia on nyt nostettava hiukan ylemmäs.

Seuraavaksi tamma starttaa Seinäjoella 10.9. lähdössä kahdeksan ja vastoin kaikkien odotusten, se sai hyvän lähtöpaikankin, eli paalulle radan yksi. Rattaille istahtaa tällä kertaa Akseli Lahtinen. Enemmän kuulumisia starttiviikolla.
Voltin vitosrata oli vaikea. Perfect Day laukkasi heti kiihdytyksessä hylkäykseen ja se kisa oli siinä. Tosin jotain mielenkiintoista vielä tapahtui. Teivaisen Antti ajeli tammalla vielä muun porukan kiinni ennen kuin käänsi ympäri ja silmämääräisesti arvioituna näytti, että tamma kulki varsin haipakkaa. Kello paljasti totuuden - kovaa se meni. Mm. IS-ravien "varottavat"-osiossa lukee näin: "Perfect Day: Lujaa lämmitellyt tamma laukkasi startissa hylkäykseen, mutta ajoi muiden takana 800 m alle 1.12-vauhtia, ennen kuin käänsi ympäri." Noh, se on sitten selvää, että käytännön nollasarjalaisella on ainakin vauhdit kohdallaan. Täytyy painottaa, että vaikka Perfect Day kulki laukan jälkeen kovaa, on se edelleen jonkinlainen arvoitus, mutta toki tulevien starttien odotuksia on nyt nostettava hiukan ylemmäs.

Seuraavaksi tamma starttaa Seinäjoella 10.9. lähdössä kahdeksan ja vastoin kaikkien odotusten, se sai hyvän lähtöpaikankin, eli paalulle radan yksi. Rattaille istahtaa tällä kertaa Akseli Lahtinen. Enemmän kuulumisia starttiviikolla.

 


25.8. - CASSY PERJANTAINA KASIBAANALTA - PERFECT DAY KESKIVIIKKONA VOLTIN VITOSELTA

Tämä lähtöratatuuri alkaa saada jo tragikoomisia piirteitä. Cassylle pamahti Kaustisella 30.8. rata 8. Kolmessa edellisessä startissaan tamma on lähtenyt radalta 7. Hippoksen heppajärjestelmästä voi käydä vilkaisemassa minkälaista sarjaa Hippoksen arvontakoneisto on nakutellut näille tuontitammoille, Cassylle ja Hundredntenpercent'lle. Erityisen ikäviä tällaiset paikat ovat nopealle hevoselle, jolla todellakin olisi mukava välillä päästä koittamaan keulajuoksuakin. Kaustisellakin sisäpuolella on nopeita starttareita, eikä siin auta muuta kuin toivoa asiallista juoksua. Cassya ajaa tällä kertaa Aki-Antti Roiko, kun vakikuski Kari Venäläinen suuntaa samana päivänä Mikkeliin ja Niko Jokelalla on samassa Kaustisen lähdössä Meadow Fox. Hyvältä lähtöpaikalta Cassylta olisi odotettu ehdottomasti kärkisijaa. Nytkin se on mahdollista, mutta toki paljon hankalampaa.


Jokimaalla odotuksia vastanneella esityksellä (19,0 ja viides) aloittanut Perfect Day karsittiin välillä yhdestä lähdöstä ja niinpä starttivälistä tuli tarkoitettua pidempi. Huomenna Vermossa tamma on kuitenkin taas tositoimissa ja hyvä niin, jotta päästään näkemään onko kehitystä tapahtunut. Valmentaja A-P uskoo että on, ja arveli, että Perfect Day saattaisi parantaa sekunnin verran. Lähtö on sen verran kova, että 18-alkuinenkaan tulos ei välttämättä riitä ihan kärkeen. Ykköstavoite on ehjä juoksu, mutta sitäkin saadaan kunnolla puristaa, sillä lähtöpaikkana on pahamaineinen voltin vitosrata, josta laukkariski lienee olemassa. Onneksi Vermon radalla on hyvin tilaa voltata, eikä lähtöpaikka siksi ole ihan niin paha kuin monella muulla radalla.

 

19.8. - NELJÄS MAALISSA

Cassy teki Teivossa kohtalaisen juoksun ja sijoittui neljänneksi. Ehkä terävin puristus oli kateissa, mutta mitään suurta eroa hevosessa ei ollut aiempaan verrattuna ohjastajankaan mielestä. Cassy sai juuri sellaisen juoksun kuin toiveissa olikin, sillä tamma avasi kovaa ja Venäläisen Kari pääsi pudottamaan sen suosikki Double Dahlian kantaan. Yllättävää sen sijaan oli se, että Mika Forss ajoi Double Dahlialla kierroksen ihan hölkkävauhtia. Loppua tultiin sitten hanat auki, eikä loppukurvissa toiselle radalle noussut Cassy kyennyt ohituksiin.

Kun viim. 500m tullaan kurakelissä 11,5-vauhtia, on ohittaminen luonnollisesti hankalaa. Vaikka Cassyn meno näytti loppusuoralla hiukan tahmealta, täytyy muistaa, ettei tamma ole vielä kertakaan Suomessa kilpaillessaan lopettanut yhtä kovaa kuin eilen. Ei tässä ainakaan mitenkään pettynyt osaa olla vaan hyvin mielin jatketaan kohti seuraavia startteja. Ykköstoive on, että kohta saataisiin hyvä lähtöpaikka ja päästäisiin koittamaan keulasta. Vaikka tamma on nyt saanut tarkkoja selkäreissuja ja ottanut ykkösen ja kakkosen sellaisilla, kannattaa pitää mielessä, että valtaosa tamman voitoista on tullut keulasta.

 

17.8. - CASSY TAAS TEIVOSSA

Cassy starttaa huomessa Teivossa. Lähtö on illan kuudes ja tamma joutuu aloittamaan kisan radalta 7, joten ihan parasta onnea ei arvonnassa taaskaan ollut. Lähtö on muuten ihan sopivan oloinen, mutta parissa edellisessä startissaan huippukuntoa esittänyt Double Dahlia on tasonsa pitäessään tosi kova vastustaja. Kiihdytys on ratkaisevassa roolissa. Double Dahlia on niin nopea, ettei siitä päässe millään alussa ohi, mutta johtavan takana olisi hyvä paikka, eikä sinne pääsemminen ole mahdotonta. Venäläisen Kari kertoi, että starttiin on satsattava ja hänkin oli katsellut listaa sillä silmällä, että keulahevosen selkä olisi mahdollinen. Siinä on tietysti monta hevosta välissä ja kun oikein huonosti käy, niin Cassy jää kuolemanpaikalle, mistä se tuskin menestyisi. Joka tapauksessa tamma on Teivossakin pelihevosia, sillä kunnon pitäisi olla entisellään ja Petrin mukaan kaikki on mennyt viime startin jälkeen kuten pitää.

 

10.8. - HYVIN MENEE, MUTTA MENKÖÖN

Kakkossijakin tuntuu joskus tosi hyvältä, kuten nyt sunnuntaina, kun Cassy ravasi suuren yleisön edessä Lappeenrannassa kunniakkaasti ja hävisi vain kovalle Waritolle. Ihan tavallinen lähtöhän se oli ja juoksu onnistui ihan nappiin, mutta hieno suoritus silti ja tällaisetkin onnistumiset toki tuntuvat paremmilta kun takana on "jonkin verran" epäonnea.

Venäläisen Kari ei tällä kertaa satsannut seiskaradalta kiihdyttäneellä Cassylla starttiin, mutta pääsi luovimaan tamman hyvään paikkaan toiselle radalle. Kun paikat oli jaettu, juoksi Cassy toisessa ulkona, missä se sai kyttäillä pitkään ennen kuin kirikäsky tuli. Tamma kävi jo Wariton edelläkin ja siinä vaiheessa näytti, että tiukkaa tulee tekemään jonkun ihan muun vastustajan kanssa kuin lopulta kisan voittaneen, mutta Waritohan sai vielä jostain virtaa ja voitti helpohkosti, kun taas sitten muu poppoo jäi Cassyn taakse. Tamma palautui normaalisti, käyttäytyi normaalisti ja oli matkustanut suuntaan sekä toiseen ihan asiallisesti.

Se, että Cassy on nyt pikkuisen pärjännytkin on toki mukavaa meille omistajille, mutta kyllä sen enemmän kuin mielellään suo myös koko ajan hyvää työtä tamman kanssa tehneelle valmentajalle. Niin ja ohjastaja Venäläiselle lähtee kiitokset komeista ajosuorituksista, jotka eivät ole ihan pienin syy siihen, että tamman taulu on päässyt komistumaan.

Jos kaikki menee hyvin, eikä takapakkeja tule, startannee Cassy taas parin viikon sisällä jossain. Tarkoitus on ajella pari iltaravilähtöä tässä välissä ja katsoa sitten jatkosuunnitelmaa tilanteen mukaan.

 

6.8. - CASSY KOKEMASSA KUNKKARIHUUMAA

Viimeksi Teivossa voittotilinsä Suomen maalla avannut Cassy starttaa seuraavaksi Lappeenrannassa, kuninkuusraviviikonlopun toisena päivänä. Lähtö on päivän viides, matkana on 1600m ja Cassy starttaa nrolla. 7. Lähtöpaikka ei siis taaskaan ole erityisen hyvä, etenkin kun vastus on aiempaa tasokkaampi ja sisäpuolella on nopeita hevosia, kuten John Von Birdland, josta Cassy ei Teivossa 14.7. alussa ohi päässyt.  Kuntonsa puolesta Cassy pystyy Lappeenrannassakin taistelemaan kärkisijoista, mutta se vaatii juoksun onnsitumista ja erilaisten vastoinkäymisten välttämistä. Riskejä on tavallista enemmän, kun Cassylla on edessään pitkä kujetusmatka Kauhajoelta Lappeenrantaan. Toivottavasti tamma matkustaa hyvin ja pysyy rauhallisena.

Tamman tilanteessa ei pitäisi olla tapahtunut mitään muutoksia. Kaikki on mennyt kotioloissa kuten ennenkin.

On hienoa nähdä hevonen starttiviivalla tällaisissa raveissa kun yleisöä riittää ja tunnelma on aivan erilainen kuin esim. Teivon illassa. Osallistuminen onkin nyt se pääasia, mutta ei menestyshaaveitakaan missään nimessä ole haudattu. Sanottakoon niin, että etukäteen arvioituna Cassy on tasaisessa lähdössä yksi monesta mahdollisesta.

 


6.8. - PERFECT DAY HUOMENNA JOKIMAALLA

Kimppahevosiin kuuluva Perfect Day starttaa huomenna ensimmäistä kertaa uusien omistajiensa nimissä ja samalla myös ensimmäistä kertaa Ari-Pekka Pakkasen tallista. Tamma on treenannut Pakkasella ollessaan asiallisesti, mutta kaiken kaikkeaan se on starttitilanteessa (niin omistajille kuin valmentajalleenkin) täysi arvoitus. Pakkanen on maininnut, että uskoo tamman pystyvän ainakin 19-20-tulokseen, mutta tuokin on vain arvio ja lopullinen tulos voi hyvinkin olla jotain muuta, mahdollisesti huonompi, mahdollisesti parempi. Tämä on testistartti, jonka ainoana tarkoituksena on selvittää mitä tamma kipailutilanteessa tekee.

Kyseessä on peruspystyvä hevonen, jonka tähänastiset startit ovat päättyneet noloon lopputulokseen. Perfect Daylla ei kuitenkaan noiden starttien aikoihin ollut kaikki kohdallaan ja se on varmaa, ettei tamma vielä ole kaikkea osaamistaan näyttänyt.

Perfect Day starttaa lähdössä kymmenen, nrolla. 9. Tamma saa rattailleen Antti Teivaisen, jolla ei ole aiempaa kokemusta tästä hevosesta. Vastus ei kokonaisuutena päätä huimaa, mutta ainakin pari pystyvää hevosta vastaan asettuu. Mikään sijoitus ei tulisi yllätyksenä. Tamma on varmasti vielä jonkin verran tukkoinen ja tullee parantamaan tuleviin startteihin, mutta voiko se tässä lähdössä pärjätä vaikka ei parhaassa terässä olisikaan? Jaa-a. Peliohjeita Perfect Dayn osalta on vielä tässä startissa todella vaikea antaa.

 


28.7. - VIHDOIN KAIKKI ONNISTUI

Ei päästy keulaan taaskaan. Cassy avasi tapansa mukaan kuin tykin suusta, mutta sisäradalta kiihdyttänyt Lady Affa Rollax pystyi juuri ja juuri puolustamaan keulapaikkaa. Toisin kuin edellisellä kerralla Teivossa, pääsi Venäläisen Kari nyt kääntämään Cassyn johtavan taakse. Ensimmäiset 500m mentiin tiukasti 11,0-vauhtia. Pitkään näytti tukalalta sillä keulahevosta ajanut Kari Rosimo keskittyi vielä loppukurvissa ajamaan täysin oikeaoppisesti vain Cassya vastaan, mutta lopulta johtavan rinnalla juossut väsyi pois ja Cassy sai tilaa. Lady Affa Rollax vastasi vielä, mutta Cassy meni väkisin ohi. Nin se syntyi - ensimmäinen voitto Suomen maalta ja vieläpä omistajien "kotiradalta". Jo onnistumista on odotettukin ja kyllähän sitä epäonnea on tähän asti ihan riittävästi koettu. Oli myös mukava huomata, ettei lyhyestä starttivälistä tunnu olevan tammalle ainakaan haittaa. Seuraavaa starttia on jo mietitty, mutta lopullista päätöstä ei ole vielä tehty, joten siitä enemmmän sitten kun sen aika on.

 


27.7. - VIELÄ LÖYTYI UUSI TAPA EPÄONNISTUA - ENTÄS TÄNÄÄN TEIVOSSA?

Hevonen kilpailee huippukunnossa ja näyttää sen radalla, mutta onnistumista ei silti tule millään. Se on turhauttavaa. Perjantaina löydettiin taas uusi tapa epäonnistua ja tällä kertaa siihen tarvittiin jo vastustajan "apua". Takarivistä kiihdyttänyt Cassy näytti pääsevän hyvin matkaan, mutta kauaa ei ehditty juoksemaan kun tamma jo oli hakauksissa kilpakumppanin kanssa, laukkasi siinä rytäkässä ja putosi kauas kärjestä. Tuomaristo lätkäisi ko. tilanteen aiheuttaneelle vastustajan kuskille sakon varomattomasta kaistanvaihdosta. Tällaista tapahtuu raveissa, eikä siinä mitään, mutta harmitti se silti. Cassy teki sitten vielä hänniltä varsin kovan juoksun. Tamma juoksi tasan viimeisenä ja kun kärki sai vetää lyhyellä matkalla kierroksen todella maltillista tempoa, oli tehtävä aivan kärkisijoja ajatellen täysin mahdoton. Cassy nousi kuitenkin pieleen menneelläkin juoksulla viidenneksi, kulkien viim. 700m 12-vauhtia, josta 600m kolmatta- ja neljättä rataa pitkin. Kun tammaa ei minään kiertelijänä tunneta, oli sen esitys ilman muuta positiivinen yllätys. Venäläisen Karin mukaan tamma oli vielä aiempaakin paremman tuntuinen.

Tänään ollaan Teivossa. Tamma jatkaa huippukunnossa, eikä vastus ole liian kova vaikka viime startista koveneekin. Lähtöpaikka on kuitenkin hieman ulkona ja saapa nähdä minkälainen avaus saadaan aikaaan kun eturivissä on monta nopeaa starttaria. Venäläisen Kari antoi kyllä Cassysta eilen mielenkiintoiset kommentit. Kallen mukaan Cassy tuntuu siltä, että se tulee yhtälailla toisten takaa kuin keulastakin. Tässä tapauksessa näkemys on merkittävä, sillä puhtaasti tilastollisista syistä Cassya on tullut tähän asti pidettyä, jos nyt ei aivan keulariippuvaisena, niin ainakin keulasta selvästi parhaat juoksunsa tekevänä hevosena. Tämän illan taktiikasta kenelläkään ei ole vielä varmaa tietoa. Ohjastaja totesi, että keulapaikan tavoittelulla saattaa olla tässä lähdössä turhan kova hintalappu. Tänään siis muunkinlainen taktiikka on mahdollinen, mutta Kalle tekee lopulliset ratkaisut sitten aivan tilanteen mukaan. Lyhyt starttiväli on pieni avoitus, etenkin kun Cassy on saanut edellisissä starteissaan raskaat juoksut. Valmentaja ei ole nähnyt hevosessa minkäänlaisia merkkejä uupumuksesta ja muutenkin tamma on vaikuttanut täysin normaalilta. Teivoon tullaan hyvin mielin, mutta juoksunkulku ratkaissee tamman sijoituksen, joka voi olla mitä vain väliltä 1-10.

 


24.7. - EI MITÄÄN UUTTA

Cassy on pelattu selväksi suosikiksi ja aamulla peliosuus huiteli päälle 40%:n. Tässä sakissa suosikkiasema on ansaittu, mutta kuten hyvin kokemuksesta tiedetään, voi mitä tahansa sattua. Edelleen suurimpana kysymysmerkkinä on lähtöpaikka ja se kuinka tamma kirii toisten takaa. Luottamusta kuitenkin löytyy, sillä ei tamman ihan parastaan tarvitse esittää pärjätäkseen tänään. Saapa nähdä minkälaisen juoksun tamma saa. Edestä kiihdyttävä Star Of Landoenne avaa välillä oikeinkin terävästi, joten josko sen takaa pääsisi hyvin läpi ja... Noh, selkäjuoksu tuntuu kyllä nyt todennäköisemmältä, mutta tuskin Venäläisen Kalle jättää tilaisuutta käyttämättä jos sellainen tarjotaan.

Petri kertoi, ettei mikään ole muuttunut - Cassy on tuntunut kotona hyvältä ja varusteet pysyvät kengitystä myöten samoina.

 

 

22.7. - CASSY PERJANTAINA KAUSTISELLA

Kaustiselle eturivin lähtöpaikka olisi todellakin ollut suotava. Lähtö on paperilla niin sopiva, että keulapaikalta Cassyn tappio olisi tullut suurena yllätyksenä. Nyt joudutaan lähtemään ysiradalta ja Cassyn kirikyky joutuu koetukselle. Tamma ei missään nimessä ole takaa yhtä hyvä kuin keulasta ja onhan se voittonsakin ottanut lähes järjestäen juuri piikistä. Nyt kun lähtö on todellakin oikein sopiva, on odotukset silti nostettava korkealle. Cassy meni viimeksi raskaalla juoksulla 14,0-tuloksen, jollaiseen perjantain vastustajat eivät ole yltäneet koskaan. Jos tamma on terve, eikä muuta epäonnea ole matkassa, pitäisi kärkisijan olla nyt hyvin lähellä tosiasiaa. Viimeiset kuulumiset päivitetään viimeistään starttipäivän aamuna.

Cassy starttaa myös ensi viikolla Teivossa, joten nyt testaillaan kuinka lyhyt starttiväli sopii tammalle. Teivossa vastus on oleellisesti kovempi kuin Kaustisella, mutta ei kuitenkaan millään tapaa pelottava. Enemmän huolta aiheuttaa lähtöpaikka, eli rata 6. Sisäpuolellakin on nopeita starttareita, joten saapa nähdä kuinka käy.

 

15.7. - YKSI OLI NOPEAMPI

Kovaa tamma lähti... mutta se ei riittänyt tällä kertaa, kun sisäpuolelta kiihdyttänyt John Von Birdland onnistui nipin napin pitämään keulapaikan hallussaan. Venäläisen Kari yritti vielä päästä pudottamaan Cassyn johtavan kantaan, mutta sekään ei onnistunut. Ensimmäiset 500m mentiin 09-vauhtia ja kierros kellotettiin lukemiin 12,0 - siinä vaiheessa tuntui selvältä, että pian tamma heittää pyyhkeen kehään. Se, kuinka Cassy loppujen lopuksi tuollaisen juoksun kesti, tuli äärimmäisenä yllätyksenä. Tamma jäi kyllä seitsemänneksi, mutta se ei koskaan pysähtynyt täysin ja ajaksikin tuli 14,0, joka jää kaksi kymmenystä tamman ennätyksestä. Tekisi mieli väittää, että harvassa ovat ne 5-vuotiaat tammat, jotka 12-vauhtisen kierroksen jälkeen olisvat kuolemanpaikalta kärkisijoista taistelleet. Tekisi myös mieli väittää, ettei Cassy olisi eilistä lähtöä hävinnyt keulaan päästessään. Ei päässyt, mutta ei kai kukaan väitä, että jossittelu olisi turhaa? Ilman sitä tästä hommasta putoaa pohja.

Ohjastajan arvio tamman juoksusta oli: "hurjan hyvä". Venäläinen sanoi myös, että tamma oli muutenkin vielä paremman ja terävämmän oloinen kuin Mikkelissä. Nyt Cassy toimi hyvin ja taisteli tosissaan.

Nyt kun tamma on kunnossa, ei voi toivoa muuta kuin, että se pysyisi kunnossa, eikä saisi sitä tautia joka tallissa "riehuu". Seuraava startti on jo katsottu, mutta palataan siihen seuraavassa päivityksessä.

 

13.7. - CASSY TEIVOSSA

Toista kertaa peräkkäin hyvä lähtörata - nyt 3. Hyvä homma, sillä kuten viimeksi Mikkelissä nähtiin, pystyy Cassy avaamaan reippaasti. Eturivissä on muutama muukin nopea, joten kiihdytyksestä tulee mielenkiintoinen. Moni asia täytyy oppia kantapään kautta. Mikkelissä tuli selväksi, ettei Cassyn korvia kannata enää avata, vaikka hevonen tuntuisi/näyttäisi kuinka hyvältä tahansa. Teivossa mahdollisuudet ovat pitkälti kiinni juoksunkulusta. Jos Cassy pääsee keulaan ilman älytöntä revittelyä, pitäisi tammalla olla mahdollisuudet menestyä. Ei nätti selkäjuoksukaan välttämättä mahdollisuuksia veisi, mutta keulasta tamma on joka tapauksessa parhaimmillaan.

Kysymysmerkkejäkin on. Kuten se, että Petrin tallissa on ainakin neljä hevosta kipeänä ja kun tautia kerran on liikenteessä, voi se olla piilevänä muissakin. Usein totuus paljastuu vasta kilpailutilanteessa, joten siitä saadaan ylimääräistä jännitettävää.

Muuten kaiken pitäisi olla kunnossa ja odotukset ovat varovaisen toiveikkaat.

 

3.7. - CASSYN KORVIA EI ENÄÄ AVATA

Kaikki näytti pitkään hyvältä. Cassy piti keulat, veti kierroksen 14-vauhtia ja näytti hyvältä...

Ohjastaja Kari Venäläisen kommentit lähdön jälkeen selvittävätkin sitten tarinan vähemmän ruusuisen lopun. Venäläinen sanoi, että tamma tuntui matkalla tosi hyvältä ja pitkään voitto vaikutti varmalta. Loppukurvissa mies avasi korvat, omien sanojensa mukaan ajatuksenaan ajaa tammalle komea ennätys ja siitäkös tamma innostui, tai innostui on ehkä väärä termi, sillä tamma nosti päänsä pystyyn, hiljensi voimakkaasti ja alkoi kiemurtelemaan. Mistään väsymisestä ei ollut kyse ja Venäläinen uskoi lähdön jälkeen, että tamma olisi voittanut korvat kiinnikin. "Melkoinen huijari", kuten Venäläinen asian ilmaisi.

Ainakin yhdestä asiasta omistajat, valmentaja ja ohjastaja ovat varsin yksimielisiä - korvia ei tältä hevoselta enää seuraavissa starteissa avata.

 


2.7. - CASSY SUOSIKKINA MIKKELISSÄ

Cassy on ainakin alustavan pelijakauman perusteella illalla ykkössuosikki lähdössään. Odotukset ovatkin korkealla, mutta tietysti jonkinlaisia riskejäkin on aina ilmassa. Tällä kertaa sellaisia tulee mm. suht. pitkästä kuljetusmatkasta, joka tällaisella helteellä on hevoselle rasittava. Toivottavasti tamma ymmärtää nestetankkauksen päälle ja juo kunnolla, sillä se on nyt ensisijaisen tärkeää. Jonkinlainen kysymysmerkki tulee myös alla olevasta tauosta, mutta niin hyvin Cassy on Petrin raporttien mukaan treenannut, ettei tuosta seikasta ole suurta huolta.

Kiihdytys on Cassyn osalta ratkaisevassa roolissa. Tamma on yleensä voittanut keulaan päästessään, mutta ei sitten vastaavasti ole ollut takaa ihan yhtä hyvä. Ohjastaja Kari Venäläinen saa tänään Petriltä selkeät ohjeet: Jos keula pystytään pitämään, niin siitä myös ajetaan vaikka vauhti olisi kuinka kovaa tahansa. Ruotsin puolella Cassy on keulinut alle 10-vauhtisissa avauksissa, joten jos tamma vain toimii normaalisti, lienee sitä vaikea alussa ohittaa. Varustepuolelle ei ole luvassa muita muutoksia kuin se, että ihan avojaloin ei juosta, mutta kengitys on mahdollisimman kevyt. Kaiken kaikkiaan hyvin odotuksin ollaan ja kärkisija on pakko asettaa nyt tavoitteeksi.

 

1.7. - HANNE JÄI YLÖJÄRVELLE

 Hannella oli eilisen Teivon startin jälkeen edessään tavallista lyhyempi kotimatka, sillä tamma jäi Ylöjärvelle, Ari-Pekka Pakkasen talliin, missä sijaitsee sen uusi koti. Valmentajanvaihdos ei ollut mikään epäluottamuslause edellistä valmentajaa Petri Rajalaa kohtaan. Petri on hoitanut hommansa tämänkin hevosen kanssa viimeisen päälle hyvin, mutta nyt oli aika koittaa piristyisikö tamma päästessään haistelemaan uusia tuulia, uudessa paikassa.

Eilisessä startissa Hanne oli parempi kuin aiemmin. Antti Teivainen sai Hannelle aluksi paikan kolmannesta sisäparista, mistä nosti tamman jo suht. aikaisessa vaiheessa johtavan rinnalle. Hanne näytti pitkään taistelevan ihan kärkisijoista, mutta ihan lopussa askel jo painoi ja neljänteen sijaan oli tyytyminen. Antti sanoi lähdön jälkeen, että tamma tuntui hyvältä ja matkalla tuntui, että se voittaa lähdön. Hyvää palautetta saatiin varustepuolelta, sillä Antti sanoi, ettei vetolappuja kannata enää missään nimessä tälle hevoselle laittaa.

Tamman uudella tallilla on mennyt tällä kaudella oikein tosi lujaa. Toivotaan, että Hannekin lähtee siellä lentoon. Petrille taas täytyy antaa iso kiitos pohjatyöstä.

 


30.6. - TÄNÄÄN TAAS TEIVOSSA

Hanne starttaa tänään Teivossa, kahdeksannessa lähdössä, radalta kahdeksan. Vastus olisi ihan sopivan oloinen, mutta tältä lähtöpaikalta vaaditaan aina paljon tuuriakin. Siinä on ohjastajalla vaihtoehdot vähissä, etenkin kun ohittaminen on ollut tammalle Suomen starteissa vaikeaa. Keulaan ei pitäisi olla asiaa, sillä lähdön suosikit 6 Ricardo ja 2 Duran Boy ovat nopeita starttareita ja pääsevät lähtemään paremmilta paikoilta.

Jälleen kerran on hankala ennustaa, minkälaiseen suoritukseen Hanne pystyy. Oikeastaan ainoa asia mikä on muuttunut viime startin jälkeen on se, että tamma on saanut selvästi lisää lihaa luiden päälle, päästyään olemaan paljon laitumella.

Hanne saa tämäniltaisen startin jälkeen uuden kodin. Siitä enemmän seuraavassa päivityksessä, joko vielä tänään illalla tai viimeistään huomenna aamulla.

 

25.6. - TULIHAN SE SIELTÄ!

...hyvä lähtöpaikka nimittäin. Cassy sai Mikkeliin (2.7.) ykkösradan, joten joskohan se arpaonni olisi siitä kääntymässä? Paikka sopii Cassylle mainiosti sillä tamma on nopea ja sillä pitäisi olla hyvä mahdollisuus pitää keulapaikka hallussaan. Ruotsissa Cassy oli keulasta aina tosi sitkeä, joten nyt Mikkelissä rattailla istuvalle Kari Venäläiselle annetaan selkeät ohjeet: Jos keulat saadaan, niin siitä ajetaan. Cassy palaa paussilta ja ainahan se aiheuttaa pienen arvoituksen. Tamma on kuitenkin treenannut Petrin mukaan nyt niin hyvin, että sopivassa lähdössä ainoaksi tavoitteeksi on asetettava kärkisijat. Nyt vain odotellaan ensi viikkoa ja toivotaan, ettei mitään haavereita siihen mennessä satu (koputtaa puuta.) Viimeiset kuulumiset päivitellään starttipäivänä.

 

 

 

25.6. - PITKÄ PORU LÄHTÖRADOISTA

Hanne teki viimeksi Teivossa hyvän tuloksen täydellä matkalla (15,8a), mutta oli silti edelleen pettymys. Tamma näytti selässä tosi hienolta ja virtavalta, mutta kun Antti käänsi sen vapaalle, ei ohitushaluja löytynyt lainkaan. Sijoitukseksi jäi kuudes, eli viimeinen rahasija.

Seuraavan kerran Hanne starttaa Teivossa 30.6. 1600m:n kisassa vastus olisi oikein sopivaa luokkaa, mutta lähtöpaikka on jälleen kerran huonoakin huonompi. Eturivin uloimmalta spoorilta Antilla riittää pähkäiltävää, etenkin kun sisemmiltä radoilta lähtee pari rakettiavaajaa.

Sitä on tullut nähtyä kuinka jonkun hevosen omistaja tai valmentaja surkuttelee huonoa tuuriaan, hevosensa saatua esim. kolmesti peräkkäin takarivin lähtöpaikan. Sekin on varmasti ikävää, mutta jos vaikka sinulle käy joskus oman hevosesi kanssa niin, muistele sitä yhtä Hundredntenpercentia, niin ymmärrät heti, että asiat voisivat olla pahemminkin. Kun otetaan laskuihin kaksi viimeisintä Ruotsin kisaa ja ne kuusi kertaa, kun Hanne on ilmoitettu Suomessa viivalle, saadaan tulokseksi kahdeksan peräkkäistä rata-arvontaa, joissa tamma on saanut jonkun lähtöradoista 8,10,11 tai 12. Suomessa arvontakoneisto on kerran hellinyt kympillä, kerran paiskannut radalle yksitoista ja loput ovat sitten kasia ja kahtatoista.

Tänään joudutaan vielä jännittämään yhtä rata-arvontaa, sillä Cassy on ilmoitettu Mikkeliin 2.7. ja lähtölistat julkaistaan puolenpäivän aikoihin. Jännä nähdä, tuleeko sieltä 12,11,10,8 vain kenties jopa maanmainio 7! Muita ratojahan ei taida olla olemassakaan?

 

8.6. - HANNE HUOMENNA TEIVOSSA - EI ODOTUKSIA

Hundredntenpercent aloitti tauon jälkeen Vaasassa vaisulla esityksellä. Ennakko-odotukset olivat hieman kaksijakoiset, sillä tamma oli kyllä treenannut positiivisesti ja terveystilannekin oli ensimmäistä kertaa Suomen puolella hyvä. Paikka oli kuitenkin surkea rata 12 ja alla jonkin verran taukoa. Tammalta odotettiin hyvää juoksua, sijoituksesta välittämättä. Sitä hyvää juoksua ei kuitenkaan nähty, vaan Hanne ei saanut kehitettyä takajoukoista minkäänlaista kiriä. Huomenna tamma starttaa Teivossa, eikä minkäänlaisia odotuksia voi viimekertaisen flopin jälkeen asettaa. Vastus on selvästi kovempi kuin aiemmissa starteissa, eikä ainakaan Commanding Viewin lyömisestä tarvitsisi haaveilla, vaikka tamma olisi tällä kertaa hyväkin. Lähtöpaikkojen suhteen u-tuuri jatkuu käsittämättömänä, sillä tällä kertaa Hanne "sai" radan 11. Tamma on ilmoitettu nyt starttiviivalle viisi kertaa ja paikat ovat olleet 10,12,8,12 ja 11. Siitäkö sitä pitäisi huumoria repiä?

Teivon startista vain toivotaan kädet ristissä hyvää esitystä. Sijoituksella ei ole mitään väliä. Voitto olisi jättiluokan yllätys, vaikka tamma kapasiteetiltaan lähdön parhaimmistoa onkin. Mitään ei tässä lajissa uskalla sulkea kokonaan ulos laskuista, mutta ennakko-odotukset ovat nyt nämä.

El Miss Victoryn piti juosta koelähtö viime viikolla, mutta se estyi tamman hiukan kolhittua jalkaansa. Seuraava koelähtötähtäin on asetettu tämän kuun puolivälin tienoille, todennäköisimmin Vaasaan 18.6. Tamma on treenannut todella hyvin, joten ensiesiintymisiä odotetaan mielenkiinnolla.

Perfect Day on ollut A-P Pakkasen tallilla nyt noin kuukauden. Pitkään helpommalla ollutta tammaa on alettu treenaamaan kilpailukuntoon. Pakkasen viimeisin raportti kuului, että "vielä ei ole aivan valmis, mutta kyllä tämä juoksijalta vaikuttaa". Katsotaan, katsotaan... juoksija se olisikin, mutta miten sitten käyttäytyy kilpailutilanteessa?

Cassy startannee Rajalan Petrin mukaan seuraavan kerran kuun vaihteen tienoilla. Ainakin Mikkelissä 2.7. olisi nappisarja 1600m:n matkalla, joten ehkä siellä sitten käydään laittamassa ennätys uuteen muotoon.

 

3.6. - TUOREIN HANKINTA EL MISS VICTORY KOELÄHDÖSSÄ

Kimppatallin uusin hankinta on 4-vuotias tamma El Miss Victory. Kyseessä on Sugarcane Leonardin ja Uptown Valleyn (ei. Valley Victory) jälkeläinen. EL Miss Victoryn täysveli on liki 100000 euroa tienannut El Leonard. Tamma majailee Petri Rajalan tallissa, missä oli jo ennen omistajanvaihdostakin. Tamman tiedoissa näkyy edelleen entinen omistaja, mutta todellisuudessa sen omistavat nykyään J. Lähteenmäki, S. Paulavuo ja J-P Rainio. Kyseessä on mielenkiintoinen hevonen, joka treenaa tosi hyvin, mutta josta on vielä tässä vaiheessa vaikea sanoa mitään erikoista. Kun ei ole odotuksia, ei tule pettymksiä: se pätee myös tämän hevosen kohdalla. El Miss Victory juoksee koelähdön huomenna (4.6.) Vaasassa.


28.5. - HANNE TÄNÄÄN VAASASSA

Hundredntenpercent, eli Hanne, palaa tänään tauolta ja toiveissa on, että tamma tekee sen entistä ehompana. Ainakin moni asia viiittaa siihen, että Hanne pystyy tänään parempaan suoritukseen kuin kahdessa aiemmassa Suomen startissaan. Tammalla on ollut monenlaisia ongelmia, kuten virusta, mahahaavaa jne. Nyt se on terve ja tuntuu Petrin mukaan kotioloissa paremmalta kuin aiemmin. Lyhyellä matkalla lähtörata 12 on niin hankala, ettei tehtävä ole missään nimessä helppo. Sieltä voi jäädä kärkisijojen ulkopuolelle hyvälläkin juoksulla. Toivotaan hieman tuuria juoksunkulkuun, sillä sitä näistä asemista aina tarvitaan. Hanne juoksee Petrin mukaan tänään kengät jalassa. Tauko näkyy varmasti jollain tapaa, eikä tamma ihan terävimmillään voi olla. Menestys ei yllättäisi, mutta ensisijainen tavoite on vain se, että tamma olisi parempi kuin kahdessa edellisessä startissaan. Mukaan peleihin, mutta ei liikaa luottoa: Siinä hyvä ohjenuora.

Ai niin, tuli hankittua kimppatalliin uusi 4-vuotias, nimeltään El Miss Victory. Tästä kerrotaan lisää joskus myöhemmin.

 

20.5. - CASSY EI LÄHDE VERMOON

Cassylla ajettiin Teivossa ilman kenkiä ja heti startin jälkeen tamma arkoi kavioitaan. Toiveissa oli, että asia korjaantuisi ennen seuraavaa starttia, joka oli määrä ajaa tänään. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan kaviot ovat edelleen arat, joten Cassy joutuu jäämään pois. Turhia riskejä kun ei kannata ottaa.

Hanne on hyvällä mallilla ja ilmoitettu ensi viikolle Vaasaan. Lähtölista julkaistiin tänään ja eipä tässä enää voi kuin huuli pyöreänä ihmetellä. Nimittäin tamma "sai" radan 12. Cassy ja Hanne on ilmoitettu Suomessa yhteensä seitsemään starttiin ja lähtöradat ovat olleet 10,12,8,7,9,12 ja 12. Huh huh... josko arpaonni kääntyisi jossain vaiheessa. Sitä odotellessa...

 

13.5. - IHAN OK

Cassy teki Teivossa suurinpiirtein sellaisen esityksen kuin odotuksissa olikin. Tamma sai hyvän juoksun ja sijoittui neljänneksi. Cassy näytti matkalla tosi terävältä, mutta aivan paras puristus oli vielä kateissa. Tulos 15.8 täydella matkalla oli kuitenkin positiivinen, eikä tammaa missään nimessä voi moittia jo senkään takia, että lyhyt matka on sen ehdoton bravuuri ja Teivon startti oli vasta uran toinen täyden matkan kilpailu. Kuten jo etukäteen kerrottiin, oli Teivon kisan tarkoitus valmistella tammaa ensi keskiviikon Vermon lähtöön, jossa matkakin olisi sopivampi maili. Cassy starttaakin Vermossa, mutta kaikki haaveet kärkisijoista voidaan haudata, sillä huono tuuri lähtörata-arvonnoissa jatkuu ja Cassy joutuu lähtemään radalta 12. Enintään 27500 euroa tienanneiden lähdössä vastuskin on tosi tasokas, mutta hyvältä lähtöpaikalta Cassy olisi pystynyt paljoon. Nyt rahasijakin olisi kuin voitto ja totosija tosi iso yllätys. Ei auta valittaa, tällaista tämä on, mutta kyllä se silti kieltämättä harmittaa... kovastikin.

 

12.5.  - CASSY TÄNÄÄN VIIVALLA

Cassy starttaa tänään Teivossa, kuudennessa lähdössä, numerolla 9. Takarivin paikka ei ole nopealle tammalle eduksi, etenkään nyt kun 2 Nepal Rose Nova jäi pois ja Cassy joutuukin lähtemään hitaamman hevosen takaa. Tammalta odotetaan hyvää suoritusta, mutta parhaimmillaan se ei ole ja osaltaan tämän startin on tarkoitus valmistella hevosta seuraavaan kisaan, joka näillänäkymin ajetaan ensi keskiviikkona. Valmentaja Petri Rajala kommentoi tänään, että matalalla profiililla ollaan mukana, mutta minään varsinaisena yllätyksenä hyvä sijoitus ei tulisi. Petrin mukaan on mahdollista, että Cassylta riisutaan tänään kaikki kengät ja siten se on ainakin Ruotsin puolella ollut selkeästi terävämpi. Ratkaisut tehdään kuitenkin lopullisesti vasta paikan päällä.


6.5. -  PALJON KUULUMISIA

 

Päivityksissä on ollut pieni tauko, mutta nyt palataan taas normaaliin päiväjärjestykseen ja juttua riittää niin Hannesta (Hundredntenpercent), Cassysta , kuin myös yhdestä aivan uudesta nimestä.


Ensin Hannen kuulumisia. Tammalta löydettiin mahahaava, jota tietysti aloitettiin heti hoitamaan. Lääkekuuria jatketaan edelleen, mutta nyt näyttää ihan hyvältä. Hanne syö paremmin kuin aiemmin ja alkaa saamaan lihaa luiden ympärille. Tamma tuodaan radalle vasta sitten, kun kaikki on aivan viimeisen päälle kunnossa. Ajankohta voisi olla toukokuun lopussa, mutta todennäköisesti viimeistään kesäkuun ensimmäisen puoliskon aikana. Hannea tutkinut lääkäri oli ihastellut tamman rakennetta, lihaksia sekä ravia ja todennut, että “jos tämä ei pärjää sitten kun on terve, niin ei mikään”.  Sanahelinää ehkä, mutta silti jollain tapaa rohkaisevaa .

Cassylla piti jatkaa kautta normaalisti, ihan mukavasti sujuneen Suomen debyytin jälkeen, mutta tamma päätti mennä raapaisemaan itseensä (jollakin mysteeriksi jääneellä tavalla)  haavan. Mistään  vakavasta ei ollut kyse, mutta lääkekuurin haava vaati ja vaikka kuuri ei treenaamista estänytkään, oli starttaaminen varoaikojen takia mahdotonta.  Nyt kaikki on kuitenkin kunnossa ja Cassy starttaa näillä näkymin ensi viikon tiistaina Teivossa. Lähtölista on julkaistu  ja löytyy Hippoksen sivuilta. Cassy sai 2100m:n kisaan radan 9 ja se onkin aivan hyvä paikka, sillä tässä  startissa ainoana tavoitteena on, että tamma saa nätin selkäjuoksun ja tulee hyvin mielin maaliin. Pussitus ei haittaisi yhtään, eikä mitään sijoitustavoitteita tehdä. Tämä sen takia, että Cassyn on tarkoitus juosta myös seuraavan viikon keskiviikkona Vermossa ja siihen starttiin tähdätään ihan eri tavalla, kun matkakin on maili. Teivossa Cassy saa vastaansa mm. elämänsä kuntoon nousseen Nepal Rose Novan ja uusista käsistä vakuuttavasti aloittaneen Manifiquen.

Uusi tulokas on Perfect Day, josta hankittiin 50%:n osuus. Kyseessä on täydellinen arpa, jolla tiedetään olevan potentiaalia, mutta mitään odotuksia ei tarvitse asettaa. 4-vuotiaalla tammalla on ollut aiemmin pieniä ongelmia, eikä ura ole vielä päässyt kunnolla käyntiin. Tamma on startannut Suomessa muutaman kerran, mutta hokkikengät tuottivat suuria vaikeuksia ja viimeisessä startissa tammalla ei ollut muutenkaan kaikki kunnossa.  Nyt tammalle annetaan kunnon mahdollisuus, sillä se siirretään  ammattitreeniin, Ari-Pekka Pakkasen talliin. Starttikunnossa Perfect Day ei vielä ole, mutta toivotaan , että vielä tämän kesän aikana tamma pääsee näyttämään onko siitä mihinkään.


6.4. - CASSYLLE PUHTAAT PAPERIT - HANNESTA LÖYTYI VIKAA

Cassyn aloitustarttiin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, vaikka tamma viidenneksi jäikin. Cassy avasi hyvin, mutta keulaan ei ollut asiaa, kun sinne pääsi pelihevosiin lukeutunut Flickas Debutant. Kuolemanpaikka ei missään tapauksessa ole Cassyn "juttu" ja kun alla oli parin kuukauden kilpailutaukokin, tuntui ensimmäisen 500m:n jälkeen pahalta. Siinä vaiheessa ajatteli, että "päästäänköhän tässä maaliin asti ollenkaan", mutta Cassyhan kesti aivan hyvin. Vielä loppusuoran alussa tamma oli keulahevosen rinnalla, mutta pikkuisen se sitten taipui. Tulos 15,8 oli tähän aloitusstarttiin varsin kohtuullinen. Ohjastaja oli tyytyväinen, valmentaja oli tyytyväinen ja omistajat olivat tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa ja seuraava starttikin on jo alustavasti päätetty.

Hundredntenpercentia, eli Hannea, on tutkittu edellisen startin jälkeen oikein huolella. Petri oli sitä mieltä, että maha kannattaisi tsekata, sillä ilmassa on ollut pieniä merkkejä, että sieltä voisi jotain löytyä. Lääkäri kävi tutkimasa tamman ja sanoma oli selvä. Jotain siellä on ja kannattaa lähteä klinikalle tarkempiin tutkimuksiin. Mistään vakavasta ei todennäköisesti ole kyse ja Teivon huomisesta startista lääkäri sanoi, että voi ajaakin, mutta poisjäänti on suositeltavampaa. Päätös tehtiin ja kun riskejä ei oteta, ei Hannea Teivossa nähdä. Tammaa ei ehdointahdoin halua nähdä radalla yhtä huonona kuin viimeksi Seinäjoella. Tämä uutinen mahavaivoista oli omalla tavallaan positiivinenkin. Nyt ei enää tarvitse miettiä, miksi hevonen oli viimeksi vetämätön ja laiska... tai tarvitsee sittenkin, varmaa selitystä kun ei tästäkään saa, mutta kuitenkin hyvin todennäköisen.

 


4.4. - CASSY LUONNOLLISESTI SUURI ARVOITUS

Mitään erityisen mielenkiintoista kerrottavaa ei ole. Cassy on täydellinen arvoitus kaikille. Petrin mukaan tamma treenaa hyvin, mutta valmentajakaan ei uskalla arvailla mihin tamma kilpailutilanteessa pystyy. Aika paljon tammaa on kotioloissa ajettu, joten kovasti tukkoinen sen ei luulisi olevan, mutta tiedä siitäkään sitten...

Jos Cassy olisi Forssassa edes lähellä parastaan, se pystyisi ilman muuta pärjäämään, mutta siitä ei voi antaa minkäänlaisia takeita. Cassy avaa kovaa ja tuskin sitä alussa pakittelemaan lähdetään, vaikka lähtöpaikka harmillisen ulkona onkin. Tamma on tehnyt Ruotsin puolella keulasta tosi hyviä esityksiä etenkin lyhyillä matkoilla, joten ei se kaikista suoraviivaisin taktiikkakaan ihan poissuljettu vaihtoehto ole. Cassy olisi parempi ilman kenkiä, mutta lopulliset päätökset kengityksen suhteen tehdään vasta paikanpäällä. Toivotaan, että rata on asiallisessa kunnossa.


1.4. - VIHDOINKIN ETURIVI... HYVÄ JUTTU VAI?

Ratojen 10 ja 12 jälkeen, tuli mielessään esitettyä kaino toive arvontakoneistolle: "Anna nyt seuraavaan kisaan se eturivin paikka". Ja mitä tapahtui? Arvontakoneistohan kuunteli toiveen!... ja vannoutuneena sadistina lätkäisi jenkkitammalle radan 8.

Hanne siis starttaa seuraavan kerran Teivossa 7.4. Kyseessä on 4000 euron ykköspalkinnolla ajettavan All-Out Cupin karsintalähtö. Sarjamääritys on enintään 20000 euroa tienanneet tammat ja Hanne on reilun 12000 euron tienesteillään lähdön vähärahaisin.

Ohjastajasta olikin jo juttua edellisessä päivityksessä. Silloin ei nimeä vielä paljastettu, mutta nyt kun lähtölistakin on selvillä, voidaan nimi kirjoittaa tähänkin: Antti Teivainen. Siispä sama mies ajelee muutaman päivän sisään kumpaakin tammaamme. Onnea Antille - Sitä näiltä paikoilta tarvitaan.

Linkki lähtölistaan: heppa.hippos.fi/heppa/app

Lisää juttua lähempänä starttia.

 


27.3. - CASSY DEBYTOI SUOMESSA

Pieni, mutta pippurinen Cassy aloittaa Suomessa 4.4. Forssan Pilvenmäellä. Lauantairavien viimeisessä lähdössä starttaava Cassy ei ollut erityisen onnekas arvonnassa, saatuan radan 7. Rattaille hyppää valtakunnan nopein mies Antti Teivainen, eikä ole hevonenkaan muuten ihan hidas. Pieni pelko kolkuttelee takaraivossa, sillä Cassy lähtee automaattisesti aika reippaasti, mutta kun sisäpuolellakin on ripeitä starttareita, on kuolemanpaikkariski olemassa vaikka sitä paikkaa varmasti koitetaankin välttää. Kun tamma palaa parin kuukauden tauolta ja on muutenkin totaalinen arvoitus, ei siltä osaa vielä odottaa yhtään mitään. Se otetaan vastaan, mitä saadaan, mutta tavoitteita ei aseteta. Edellisessä Jägersron startissa Cassy otti keulat 09,4-avauksessa ja vastaili vielä sitkeästi voittoon, mutta on mahdotonta arvioida kuinka kaukana silloisesta vireestä nyt ollaan.

Linkki lähtölistaan: http://heppa.hippos.fi/heppa/app?page=racing%2FRaceProgramOneRace&service=external&sp=CF1238792400000&sp=CEF&sp=CC11

Enemmän tietoa vielä lähempänä starttia.

 

25.3. - UUTTA VERTA KÄRRYILLE

Onhan tuo Hundredntenpercent sen verran pitkä nimi, että käytetään tästä edespäin tamman lempinimeä. Lääkäri kävi katsomassa Hannea. Mitään vikaa tammasta ei löytynyt ja kaikki oli kunnossa ainakin päällisin puolin, mutta verikokeiden tulokset saadaan vasta myöhemmin.

Petri soitteli Seinäjoen startin jälkeisenä päivänä ja kertoi, että palauttelulenkillä tammalla tuntui olevan paineita sisällään. Noilla paineilla olisi ollut käyttöä Seinäjoella, mutta minkäs teet - neiti kun päätti olla yrittämättä tosissaan. Kivaahan se varmaan on pilailla meidän ihmisten kustannuksella, mutta Hanne hei, seuraavassa startissa sitten tosissaan... jooko?

Siinä seuraavassa startissa Hanne saa kärryilleen uuden miehen. Ei sillä, että Jokelan Niko olisi tehnyt jotain väärin. Nikon piikkin ei voi laittaa mitään, mutta nyt kokeillaan, josko uusi mies sytyttäisi tamman ja ennenkaikkea ohjastajanvaihdoksessa on se hyvä puoli, että saadaan tammasta palautetta sellaisesta suusta, joka sitä ei vielä aiemmin ole päässyt antamaan. Eräs on jo lupautunut ajamaan Hannea, mutta julkaistaan nimiä vasta sitten kun lähtölistakin on jo julkaistu.

Palautteesta puheen ollen, joku kirjoitti viime startin jälkeen keskustelupalstalla, että tamma on liian pieni ravihevoseksi. Hieno näkemys. Lieneekö kutistunut merimatkalla? Ruotsissa kun kuitenkin pärjäsi kohtalaisesti ja oli ihan hevosen mitoissakin.

 

23.3. - SUUREN LUOKAN PETTYMYS

Sitä se oli, Hundredntenpercent'n eilinen esitys nimittäin. Tamma jäi seitsemänneksi. Juoksu ei onnistunut putkeen, mutta se ei riitä selitykseksi, ei ollenkaan. Tamma ei edes puhaltanut lähdön jälkeen, se ei siis ollut ollenkaan väsynyt, eikä siten antanut startissa kaikkeaan. ""Laiska" on hyvä sana kuvaamaan suoritusta. Kengätkin päästiin riisumaan, mutta siitäkään ei ollut apua, kun tammaa ei yksinkertaisesti huvittanut juosta tosissaan.

Joitain valttikortteja on vielä käyttämättä ja niitä vedetään nyt varmasti esiin, sillä tähän tilanteeseen ei missään nimessä tyydytä. Siitä ehdittiin jo valmentajan kanssa juttelemaan, että treeniohjelmaa muutetaan ja katsotaan mitä tamma siihen sanoo.

On vaikea kuvitella, että vielä seuraavaan starttiin tapahtuisi suurta muutosta, mutta kaikki on tässä lajissa mahdollista.

Cassy oli ollut eilisessä hiitissään aivan hyyvä. Aloitusstartin ajankohta on jo alustavasti päätetty, mutta siitä sitten enemmän myöhemmin.

 


22.3. - TÄNÄÄN TOSITOIMISSA

Hundredntenpercent starttaa siis tänään Seinäjoella lähdössä 4. Ensimmäinen hyvä uutinen on se, että lähdöstä jäi kaksi hevosta pois ja tämä tarkoittaa sitä, että kiertämistä tulee vähemmän kuin etukäteen näytti. Paikka on edelleen paha ja tamma on jollain tapaa juoksunkulun armoilla, mutta kymmenen hevosen lähdössä hänniltäkin on helpompi nousta kärkeen kuin olisi täydessä lähdössä.

Tammalle kuuluu tosi hyvää. Sen jälkeen kun suu korjailtiin kuntoon, on hevonen esiintynyt valmentajan mukaan treeneissä vielä entistäkin pirteämmin. Petri vain totesi, että "kyllä sihen tuntuu vielä jotain tulleen lisää".

Voi olla, että edelleen joudutaan starttaamaan hokeilla. Tosin kevyempääkin balanssia pohdittiin, mutta Seinäjoella on ollut yöllä pakkasta ja tulee säätiedotusten mukaan olemaan illallakin. Tilannearvio tehdään sitten paikanpäällä. Tamma menee hokeillakin, mutta olisi vielä parempi (kenties paljonkin) kevyemmässä balanssissa, tai kokonaan ilman kenkiä.

Vielä on kysymysmerkkejä ja odottavalla kannalla tässä ollaan. Tämä ei ole vielä kauden tärkein startti, eikä mitään erityisiä satsauksia ole tehty. Kärkisija ei kuitenkaan yllättäisi tippaakaan, eikä pelimiesten kannata unohtaa tammaa, vaikkakin pieni varaus on edelleen mukana pidettävä.

Cassylla ajetaan tänään ratahiitti ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ei Suomen debyyttistarttiin ole enää pitkääkään aikaa.

 


16.3. - EI ONNEA ARVONNASSA

Kyllähän kuuppaa kuumotti, kun lähtölistojen julkaisua malttamattomana odotteli, vain saadakseen sitten todistaa, että yksi pahimmista paikoista sieltä pullahti. Hundredntenpercent siis starttaa Seinäjoella 22.3. neljännessä lähdössä radalta 12. Lähtölista linkistä: heppa.hippos.fi/heppa/app

Vastassa on muutama hyvä hevonen ja kokonaisuutena tämä on kovempi lähtö kuin viimeksi. Teivossa Hundredntenpercent meni kirivaiheessa täysin toisohjaiseksi. Petri kertoi seuraavana päivän, että tamman suu tutkittiin ja positiivista on se, että sielta löytyi sanomista. Arvoitus saattaa olla nyt ratkaistu. Lopullinen totuus selviää sitten startissa, mutta odotuksissa on, että tamma tekee hyvän juoksun. Kysymysmerkkejä on vähemmän ja luottamusta enemmän kuin ennen Teivon kisaa. Soitellen ei sotaan lähdetä. Kaikki tietävät kuinka huono lähtörata 12 on - sieltä kun ei aina pärjätä, vaikka hevonen olisi kuinka hyvä tahansa. Sen verran tuo toisohjaisuuskin vielä mielessä kummittelee, ettei uskalla huokaista, ennen kuin ongelman poistuminen on käytännössä todistettu.

Onneksi eturivissä on nopeita starttareita ja sellainenkin mahdollisuus on olemassa, että lähdössä mennään reipasta tempoa pidempään kuin ensimmäiset sata metriä. Toivotaan, sillä silloin Hundredntenpercent'n osakkeet nousevat kovasti.

MIINUKSET:

• Lähtöpaikka: Voi pyhä arvontakone sentään... tähänkö tämä nyt kaatui?

• Hokit: Tamma menee kyllä hokeillakin, mutta miinukseksi sen takia, että kevyemmässä balanssissa sen pitäisi olla vielä paljon parempi.

• Arvoitukset: Ei näitä enää niin paljon ole kuin ennen edellistä starttia, mutta Teivossa esiin tullut toisohjaisuuspeikko kummittelee vieläkin mielen syövereissä.

PLUSSAT:

• Suurin arvoitus ratkaistu? Suusta löytyi sanomista ja se on nyt hoidettu kuntoon. Kysymysmerkki siksi, että onhan se mahdollista, ettei viime startissa riesana ollut ongelma ratkennutkaan tämän myötä.

• Treenitiedot: Juu, hyvää kuuluu - näin lyhyesti sanottuna. Käsitellään näitä tarkemmin sitten seuraavassa päivityksessä.


Viimeiset kuulumiset sitten lähempänä starttipäivää.

 

11.3. TOISOHJAINEN DEBYYTTI

No niin, se oli sitten siinä. Neljäs sija. Hevonen ei ollut ollenkaan huono, mutta huimasti odotuksia nostaneen lämmityksen jälkeen sijoitus hiukan masensi. Takarivistä ravilla matkaan, hyvä startti ja toiseen ulos... kaikki hyvin. Keula vetää ensimmäisen kierroksen hölkkää, takaa lähdetään kiriin jo kierros jäljellä, joten Niko joutuu nostamaan letkan vetäjäksi... enää ei näytä niin hyvältä. Loppukurvissa tamman kiri näyttää pysähtyvän, mutta suoraa se tulee taas rehdisti.

Pettymys hälveni kuitenkin pian. Heti startin jälkeen tuli tietoa, että tamma oli ollut kirivaiheessa täysin toisohjainen, eikä sitä sen takia pystynyt ajamaan yhtään. Ohjastajan mukaan siihen paloi voitto. Ennakkokommenteissa toitotettiin, että kyseessä oli testistartti, jonka perimmäinen tarkoitus on antaa hevosesta informaatiota. Sitä saatiin ja kuten Petri startin jälkeen sanoi, niin "nyt ollaan taas paljon viisaampia". Seuraavaksi selvitellään löytyykö hevosen suusta jotain vikaa, sillä sieltä voi hyvinkin löytyä selitys toisohjaisuuteen. Valmentaja myös kertoi, että seuraavaan kisaan tehdään lisäksi tarvittaessa pieniä varustemuutoksia.

Lämmityksessä tamma suorastaan loisti. Kovin pätkä 12-vauhtia, pidempi pätkä neljäätoista. Ravi kävi hienosti ja hevosen olemus oli upea.

Ei muuta kuin katse kohti tulevia startteja!

 


10.3. MUKANA OLLAAN

Hundredntenpercent on mukana tänään Teivossa, mikäli nyt tiistaipäivän aikana ei mitään ihmeellistä tapahdu.

Seuraavaksi luvassa suurin osin jo kertaalleen (tai kahteen kertaan) sanotun kertausta

Eli, tamman ensimmäinen startti Suomessa, lähtö 4, rata 10 ja kohtalaisen sopiva vastus - siinä homman nimi. Hundredntenpercent'n pitäisi olla nopea starttari, mutta tänään lähtönopeutta ei oikein päästä käyttämään hyväksi, mutta eipä väliä. Ensimmäiseen starttiin tämä paikka sopii vallan mainiosti. Ohjastaja Niko Jokela saa vapaat kädet taktiikan suhteen, mutta valistunut arvaus on, ettei tässä startissa vielä revitellä, vaan haetaan sitä kuuluisaa "nättiä juoksua":

Painotetaan edelleen vahvasti sitä, että kyseessä on testistartti, jonka on tarkoitus selvittää sitä, mihin tamma tällä hetkellä pystyy. Startin on myös tarkoitus selvittää kuinka hokkikenkä sopii alle kilpailuvauhdissa, kuten myös monia muita seikkoja, joihin haluamme vastauksia. Seuraavalla kerralla ollaan toivottavasti viisaampia. Yllättäisikö voitto? Ei missään nimessä. Entä joku muu sija? Ei niin mikään, mutta se yllättäisi, jos hevonen floppaisi pahoin ja siihen ei jälkikäteen löytyisi selvää syytä. Tulos- tai sijoitustavoitteita ei kuitenkaan aseteta. Loppuun vielä yksi asia, joka on erittäinkin ajakohtainen ilmoitettavaksi tässä yhteydessä. Nimittäin tallissa on jokunen hevonen kuumeessa, kuten mm. Cravitar, jonka piti myös startata tänään Teivossa. Hundredntenpercent'ssa oireita ei ole näkynyt, mutta kuten jokainen ymmärtää, on tällaisessa tapauksessa aina se mahdollisuus, että tauti on hevosessa piilevänä ja näkyy vasta starttitilanteessa.

Yhteenvetona: Kyvyt riittävät voittoon, mutta kysymysmerkkejä on enemmän kuin tarpeeksi.

 


8.3. - H-HETKI LÄHESTYY

Hundredntenpercent'n ensimmäinen Suomen startti lähestyy - siihen on nyt sunnuntai-iltana aikaa enää vajaat kaksi vuorokautta. Tämä siis olettaen, että hevosella on kaikki kunnossa. Tallin asukeista pari on kuitenkin kuumeessa, joten jonkinlaiset peikot tässä mielessä pyörivät. Tänään tammasta otettiin verikokeet ja tulokset saadaan huomenna maanantaina. Mikäli arvoissa on vähänkin jotain sanomista, jätetään tamma Teivon startista pois - tämän hevosen kanssa ei oteta mitään riskejä.

Näillänäkymin kaikki näyttää kuitenkin hyvältä. Petri ajeli tammalla perjantaina hiittiä. Vauhti ei ollut raskaalla radalla kuin luokkaa 1.20,0 mutta tamma oli tuntunut valmentajan mukaan oikein hyvältä. Hokeista ei ainakaan treenien perusteella ole suurta haittaa, mutta kilpailutilanne tietysti paljastaa sen lopullisen totuuden, kun vauhti on kovempaa.

Ensin jännitetään testituloksia ja toivotaan, että kaikki on kunnossa, jolloin tamma pääsisi tiistaina esittäytymään suomalaisyleisölle ja meille omistajille omalla kotiradallamme.

Perjantaina 6.3. ilmestynyt Hevosurheilu julkaisi Hundredntenpercent'sta ja Cassysta takasivuillaan lyhyen jutun otsikolla: "Petri Rajalan talliin mielenkiintoisia tammoja". Sama lehti nosti tamman Teivon vihjeissään lähtönsä suosikiksi. 7-oikein lehti rastaa Hudredntenpercent'n jopa varmaksi asti. Pelihevosella tamma oli kakkossuosikki, mutta Teivon käsiohjelma sai sen rankingissaan vasta kuudenneksi.

Cassyn rekisteröinti on edelleen kesken, mutta eiköhän asia hoidu ensi viikon aikana.

Seuraava päivitys viimeistään tiistaina päivällä.

 

3.3. - HUNDREDNTENPERCENT DEBYTOI SUOMESSA

Hundredntenpercent'n kanssa asiat on saatu sille mallille, että tamma on rekisteröity Suomeen ja ehditty jo ilmoittamaan starttiinkin. Debyyttistartin on määrä tapahtua 10.3. Teivossa ja lähtölistat julkaistiin tänään.

Linkki lähtölistaan: heppa.hippos.fi/heppa/app

Sarja sattuu aika nappiin. Enintään 13000 euroa tienanneiden ryhmä, kun tammalla on rahaa reilut 12400 euroa.

Takarivin lähtöpaikka on tässä vaiheessa ihan hyvä juttu. Vastus on tasainen - mitään ylikylää ei viivalta löydy, mutta mm. Havanna's Beth, Tytti's Last, Acceleration ja Stone Capes Gem ovat näihin sarjoihin aivan hyviä hevosia. Mukana on myös Hundredntenpercent'n vanha tallikaveri, Wannabe Boko.

Voiko tamma voittaa? Kyllä, tammalla on taatusti kykyjä pärjätä Teivon kisassa, mutta painotetaan sitä, että kyseessä on testistartti. Nyt katsotaan kuinka hokit sopivat alle tositilanteessa ja moni muukin asia on vielä tässä vaiheessa suuren suuri kysymysmerkki. Startin jälkeen ollaan monessa suhteessa viisaampia - nyt voidaan vain odottaa ja jännittää. Treenikuulumisia ja Petrin mietteitä julkaistaan viimeistään starttipäivänä.

Kävi miten kävi, niin ei Teivossa vielä satakymmenprosenttista Hundredntenpercentia nähdä.